Sport

Cristina Neagu, în pericol să rateze CM de handbal feminin! Starul României nu va juca în meciurile din grupă. Exclusiv

Cristina Neagu ar putea rata prezența la CM de handbal feminin care va debuta pe 30 noiembrie. Starul va face deplasarea, dar nu va putea juca în grupele preliminare.
27.11.2023 | 13:00
Cristina Neagu in pericol sa rateze CM de handbal feminin Starul Romaniei nu va juca in meciurile din grupa Exclusiv
Cristina Neagu ar putea rata CM de handbal feminin 2023 din cauza unei accidentări. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
27-11-2023
11:10

Cristina Neagu ratează faza grupelor la Campionatul Mondial de handbal feminin!

Cristina Neagu a venit după trofeul Carpaţi disputat la Bucureşti pentru a face tratament la genunchi. Interul stânga se va întoarce la Cluj luni seara şi se va alătura lotului condus de Florentin Pera. 

Din informaţiile noastre, Neagu va face deplasarea cu echipa, dar sunt şanse mici ca ea să evolueze în grupele preliminare de la Campionatul Mondial, având în vedere gravitatea accidentării. Astfel, România nu se va putea baza pe Neagu cu Chile, Serbia şi Danemarca. 

Accidentarea la genunchi suferită de Cristina Neagu în Liga Campionilor continuă să-i dea mari bătăi de cap atât jucătoarei, cât și selecționerului Florentin Pera. Naționala de handbal feminin a României va debuta pe 1 decembrie la Campionatul Mondial de handbal feminin care are loc în Danemarca, Suedia și Norvegia.

Cristina Neagu, în pericol să rateze CM de handbal feminin! O altă jucătoare a fost convocată de urgență

Cristina Neagu s-a accidentat la genunchi în meciul celor de la CSM București cu DVSC Schaefller din Liga Campionilor. De patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, Neagu a suferit o leziune corner postero-medial și nu a evoluat pentru naționala lui Florentin Pera în cadrul Trofeului Carpați, turneu de pregătire ce a avut loc la Bistrița.

ADVERTISEMENT

Problemele Cristinei Neagu sunt mult mai serioase, iar Florentin Pera a luat o măsură de urgență. Diana Lixăndroiu, jucătoarea celor de la CSM Slatina, a fost convocată în lotul României pentru Campionatul Mondial.

Cristina Neagu este în continuare nerefăcută după accidentare și sunt șanse mari ca interul stânga al naționalei să rateze primele meciuri de la turneul final. Diana Lixăndroiu nu a fost convocată de Florentin Pera pentru Trofeul Carpați.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 18 ani, Diana Lixăndroiu a primit convocarea luni dimineață. Naționala lui Florentin Pera va debuta vineri, 1 decembrie, la CM 2023 de handbal feminin contra Chile, ora 19:00.

Cristina Neagu s-a antrenat separat la Trofeul Carpați

Cristina Neagu nu a prins niciun minut pentru naționala României la Trofeul Carpați. Mai mult decât atât, interul stânga de la CSM București, care și-a prelungit recent contractul cu echipa de club, s-a antrenat separat față de restul colegelor.

ADVERTISEMENT

Revenită duminică la București, Cristina Neagu a făcut noi investigații medicale. „Din păcate, Cristina Neagu are încă dureri la genunchi și situația ei este incertă în continuare”, au fost cuvintele lui Florentin Pera. Neagu urmează să rateze meciul de debut contra Chile.

„Tricolorele” speră ca cea mai bună handbalistă a României să fie aptă pentru duelul mult mai tare cu Serbia, care are loc duminică. Marți este programată plecarea în nordul Europei. România face parte din Grupa E alături de Danemarca, Serbia și Chile.

ADVERTISEMENT

„În funcţie de staff-ul tehnic şi de staff-ul medical şi de cum mă simt în fiecare zi, o să stabilim când e momentul pentru mine să încep să mă antrenez cu echipa şi să joc.

Cred că cel mai important este să îmi revin până la primul meci de la Campionatul Mondial, trag tare pentru a fi într-o formă fizică bună până la meciul cu Chile şi sper, cât de curând, să mă întorc alături de echipă”, declara Cristina Neagu, înainte de Trofeul Carpați.

ADVERTISEMENT