Sport

Cristina Neagu și restul lumii! Analiza om cu om a României în turneul preolimpic

21.03.2021 | 21:58
Cristina Neagu si restul lumii Analiza om cu om a Romaniei in turneul preolimpic
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a fost în mare formă la turneul preolimpic de la Pogdorica. Chiar și așa, România a ratat calificarea la Tokyo, având nevoie de două goluri în plus cu Muntenegru. Atât de aproape, dar atât de departe. 

Cristina Neagu și restul lumii! Implicată în 75% din golurile României

Trâgând linie, România a pierdut cu 24-29 meciul cu Norvegia și s-a impus cu 28-25 în fața naționalei din Muntenegru. Din totalul de 52 de goluri marcate de România, 23 au fost marcate de Cristina Neagu. Dacă luăm în calcul și pasele decisive, 75% din golurile naționalei noastre au fost reușite de starul lui CSM București.

ADVERTISEMENT

După Cristina Neagu, potopul. Nicio altă jucătoare nu a reușit să înscrie de pe linia de 9 metri. Procentajele naționalei noastre au modeste: 51% cu Norvegia și 60% cu Muntenegru. În ambele confruntări, adversarele au avut o eficacitate mai bună ca noi.

Analiza om cu om a României la turneul preolimpic de la Podgorica!

FANATIK vă prezintă analiza om cu om după acest turneu final la care am plecat cu speranțe mari cu promisiuni că vom arăta ca o echipă, însă în final a fost Cristina Neagu și restul lumii:

ADVERTISEMENT

Portari: 

Denisa Dedu – revenită după infecția cu COVID-19 a alternat momentele bune cu cele neinspirate. A avut 10 intervenții din 38 de șuturi. Procentajul este destul de scăzut și speram ca poarta să ne ajute mai mult.

Yulia Dumanska – doar 3 din 16 cu Norvegia și 5 din 18 cu Muntenegru. Portarul lui Podravka, neinspirat în turneul de la Podgorica. Așteptam mai mult, mai ales că la echipa de club are procentaje de peste 30% constant în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Extreme stânga: 

Cristina Florica – Deși a jucat o bună parte a meciului cu Norvegia nu a avut nicio posibilitate de a marca, zero goluri din zero aruncări. Cu Muntengru a înscris 1 gol din 3 aruncări. Foarte modest.

Ana Maria Iuganu – A jucat puțin cu Norvegia dar a avut procentaj maxim 2 din 2. Cu Muntenegru, neinspirată: 0 goluri dintr-o aruncare. În total extremele stânga au marcat 3 goluri.

ADVERTISEMENT

Inter stânga: 

Cristina Neagu – Locomotiva echipei naționale. 23 de goluri marcate în turneul preolimpic și implicată în 75% din golurile naționalei. Păcat de cele trei aruncări de la 7 metri cu Muntenegru.

Anca Polocoșer – A jucat mai mult pe faza defensivă cu Muntenegru. Nu a aruncat la poartă.

Gabriela Perianu – Nu a fost pregătită pentru această acțiune a naționalei. Adi Vasile a insistat mult cu ea, dar a greșit mult. A jucat 31 de minute cu Norvegia și a dat un gol din 3 aruncări, cu Muntenegru nu a ajuns la finalizare

Centri: 

Eliza Buceschi – I-a fost frică. Lumea aștepta mai multă asumare de la Eliza. N-a fost cazul și asta s-a văzut și pe linia de 9 metri: niciun gol înscris de la distanță. În Muntenegru nici măcar nu a încercat. 3 goluri din 8 aruncări cu Norvegia și 3 din 6 cu Muntenegru. Foarte puțin.

Cristina Laslo – A jucat mult în inter dreapta, post pe care nu se simte bine. Dar a fost una dintre marile dezamăgiri. Nu a marcat NICIUN gol la turneul preolimpic. 0 goluri din 4 aruncări cu Norvegia.

Laura Pristăvița – Una dintre puținele surprize plăcute. Nu a jucat niciun minut cu Norvegia, însă cu Muntenegru a evoluat curajos. A marcat 3 goluri din 3 aruncări. Nimic de reproșat.

Andreea Popa – plimbată din tribună pe bancă. Nu a jucat niciun minut.

Inter dreapta: 

Laura Popa – singurul inter dreapta de meserie din lotul României nu a prins niciun minut în meciurile cu Norvegia și Muntenegru

Extreme dreapta: 

Laura Moisă – Evoluție foarte slabă. Extremele au jucat modest la acest turneu. Titulară a postulu de extremă dreapta, Moisă a dat 2 goluri din 6 aruncări cu Norvegia și 2 din 5 aruncări cu Muntenegru. Puțin de tot.

Sonia Seraficeanu – Așteptam mai mult de la extrema lui Minaur Baia Mare. A înscris 3 goluri din 5 aruncări cu Muntenegru și 1 din 2 cu Norvegia.

Pivoți: 

Crina Pintea – Pe atac a jucat bine, procentaj foarte bun în ambele meciuri: 4 din 5 cu Norvegia și 4 din 4 cu Muntenegru. A fost eliminată în repriza a doua a meciului decisiv cu echipa lui Rasmussen și este posibil să ne fi costat și acest moment.

Raluca Băcăoanu – Niciun minut bifat cu Norvegia și nicio oportunitate în cele 9 minute jucate cu Muntengru.

Lorena Ostase – Unul dintre cei mai buni oameni ai României la Euro 2020 nu a jucat niciun minut cu Norvegia și cu Muntenegru a evoluat doar 46 de secunde. Greu de înțeles decizia lui Adi Vasile.

Antrenor: 

Adi Vasile: Nu a riscat și a pierdut. A schimbat foarte târziu schema de apărare cu Muntenegru. Defensiva României a fost foarte modestă. S-a bazat foarte mult doar pe câteva jucătoare și foarte târziu au primit șanse: Pristăvița, Ostase sau Iuganu. Neinspirat pe parcursul celor două meciuri, a încercat să se bazeze foarte mult doar pe jucătoarele pe care le cunoaște de la CSM București. A insistat mult cu Pintea, Perianu sau Moisă.

  • 75% din golurile României la turneul preolimpic au fost cu participarea Cristinei Neagu
  • 0 minute au jucat Andreea Popa și Laura Popa
ADVERTISEMENT