Sport

Cristina Neagu, specialista României la loviturile de 7 metri. Prima aruncare ratată, de-abia la meciul cu Suedia. A fost a 24-a!

10.12.2019 | 13:42
Cristina Neagu specialista Romaniei la loviturile de 7 metri Prima aruncare ratata deabia la meciul cu Suedia A fost a 24a
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu este specialista României la loviturile de 7 metri și nu a ratat niciodată la Campionatul Mondial din Tokyo. Din 21 de aruncări pe care le reușise până la meciul cu Rusia, Neagu reușise să înscrie de fiecare dată, iar cea mai importantă transformare a venit la meciul cu Ungaria (28-27). Şi cu Rusia a reuşit să transforme tot ce a avut.


UPDATE, 10 decembrie, ora 13.44. Cristina Neagu a ratat primul şapte metri al său la turneul final al Campionatului Mondial. S-a întâmplat în minutul 6 al partidei cu Suedia. A fost a 24-a aruncare de penalitate pe care vedeta României a avut-o la acest World Cup. Marcase 23 până la acel moment.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, specialista României la loviturile de 7 metri

Cristina Neagu este specialista României la loviturile de 7 metri și are un procentaj de reușită de 100%. Pe lângă cele 21 de transformări la Campionatul Mondial, Neagu marcat de trei ori și în partida cu Rusia.

Statisticile Cristinei Neagu până la meciul cu Rusia:

  • România – Spania 16-31 (2/2)
  • România – Senegal 29-24 (4/4)
  • România – Muntenegru 26-27 (4/4)
  • România – Ungaria 28-27 (9/9)
  • România – Rusia 27-18 (3/3)
ADVERTISEMENT

Pe toată durata Campionatului Mondial, Cristina Neagu a reușit să marcheze 44 de goluri pentru România, fiind una dintre cele mai bune jucătoare ale selecționatei lui Tomas Ryde.

Discursul motivator al Cristinei Neagu din meciul cu Ungaria

România a reușit un meci fantastic împotriva Ungariei, iar Cristina Neagu a avut un discurs motivator, prin care echipa a revenit de la 10-16 și a câștigat meciul la ultima fază: Le-am spus fetelor să rămânem pozitive și să încercăm să reducem din scor”.

ADVERTISEMENT

„Am observat cum jucau ele, când aveau avans de 5-6 goluri, erau relaxate. Și le-am spus că trebuie să încercăm să ne apropiem pentru a pune presiune pe ele și să vedem ce va fi”, a mai spus Cristina Neagu.

„Și așa a fost. Noi am început să marcăm, să ne apropiem, iar Ungaria nu mai știa ce să facă în atac. Era un talmeș-balmeș acolo. Nu mai aveau soluții”, a încheiat jucătoarea CSM-ului.

ADVERTISEMENT
  • 31 de ani a împlinit Cristina Neagu pe 18 august