Fotbal international

Critici dure pentru Cristiano Ronaldo: „E prea egoist și au cam trecut anii peste el”

18.02.2021 | 16:46
Critici dure pentru Cristiano Ronaldo E prea egoist si au cam trecut anii peste el
ADVERTISEMENT

Considerat de mulți fani ai fotbalului drept cel mai bun jucător din istorie, Cristiano Ronaldo l-a dezamăgit pe Antonio Cassano. Fostul atacant l-a criticat pe portughez pentru egoismul său.

Ronaldo a fost titular în echipa lui Juventus care a pierdut cu 2-1 manșa tur a optimilor UEFA Champions League, disputată pe Estadio Do Dragao. Fostul câștigător al Balonului de Aur a avut o evoluție lipsită de strălucire.

ADVERTISEMENT

Nici rivalului său, argentinianul Lionel Messi, nu i-a mers prea bine în meciul cu PSG, pierdut cu 1-4. Deși a marcat din penalty, Messi nu a reușit să se ridice la nivelul lui Kylian Mbappe, care a reușit un hattrick pentru francezi.

Critici dure pentru Cristiano Ronaldo: „Au trecut anii peste el”

Fost jucător la AC Milan, Inter, Roma sau Real Madrid, Antonio Cassano l-a atac pe Cristiano Ronaldo pentru atitudinea egoistă de care crede că dă dovadă atunci când joacă pentru Juventus.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna am susținut că Cristiano Ronaldo e un fenomen. Dar chiar dacă a marcat milioane de goluri, tot cred că are probleme în raport cu ideile de joc ale lui Andrea Pirlo.

 A fost mereu prea egoist. Nu îi pasă dacă alți coechipieri marchează, trăiește pentru a băga el mingea în plasă. Nu trăiește pentru fotbal, ci pentru propriile sale reușite, asta e clar.

ADVERTISEMENT

Dacă îi așezi în spatele lui pe Xavi, Iniesta, Modric sau Kroos, o să înscrie fără probleme 50 de goluri. Dar la Juventus se petrece o schimbare a ideilor, a strategiei, se încearcă o nouă abordare a jocului.

 Și dacă e să fim onești, acest lucru îl dezavantajează, deoarece abordarea nu este compatibilă cu ce poate el să ofere. Trec anii peste toată lumea, inclusiv peste el”, a spus Cassano într-o conversație cu Christian Vieri, citată de ForzaItalianFootball.

ADVERTISEMENT

Se schimbă generațiile? Kylian Mbappe și Erling Haaland sunt noii regi ai fotbalului european

Chiar dacă a reușit să marcheze 23 de goluri și să ofere trei pase decisive în cele 27 de apariții înregistrate în tricoul lui Juventus în acest sezon, Cristiano Ronaldo nu mai este în centrul atenției fanilor fotbalului european.

Nici Lionel Messi nu se mai află la cel mai înalt nivel, semn că trecerea timpului își spune cuvântul. Strălucesc, în schimb, noile „perle” ale europei, francezul Kylian Mbappe și norvegianul Erling Haaland.

Aceștia au dat recital în meciurile pe care le-au disputat în optimile Ligii Campionilor, la jumătatea săptămânii. Mbappe a reușit un hattrick contra Barcelonei, în vreme ce Haaland a impresionat cu dubla din meciul cu Sevilla.

ADVERTISEMENT