Sport

Jucătorii și fanii DOTA 2, nemulțumiți de organizarea de pe Arena Națională: Cea mai proastă alegere din istorie!” Ce i-a nemulțumit

Fanii și participanții DOTA 2 critică la unison condițiile puse la dispoziție de organizatori. Competiția se desfășoară pe Arena Națională din Capitală.
14.10.2021 | 14:43
Jucatorii si fanii DOTA 2 nemultumiti de organizarea de pe Arena Nationala Cea mai proasta alegere din istorie Ce ia nemultumit
Fanii și participanții critică la unison competiția desfășurată pe Arena Națională. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Anunțată cu surle și trâmbițe de primarul Nicușor Dan, DOTA 2 pare a fi un eșec total. În timp ce fanii critică decizia organizatorilor de a suplini absența spectatorilor din tribune cu „zgomot fals de mulțime”, concurenții se plâng de condițiile oferite.

Competiția le-a obligat pe FCSB și Rapid – care disputau pe Arena Națională meciurile considerate pe propriul teren – să se reorienteze, temporar. În timp ce vicecampioana a mers la Buzău, giuleștenii au optat pentru stadionul din Mioveni, unda va avea loc, duminică, 17 octombrie, partida cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

DOTA 2,  „cel mai prost turneu din istorie”. Fanii și participanții critică la unison competiția organizată pe Arena Națională

The International 2021 (The International 10), care are loc în Bucureşti, poate fi considerat cel mai prost turneu din istorie. Mii de fani ai DOTA 2 se plâng de eveniment şi nu doar ei sunt nemulţumiţi. Câteva echipe aflate în competiţie au criticat câteva aspecte. 

Cu câteva zile înainte de startul de la Bucureşti, organizatorii au fost nevoiţi să returneze banii strânşi din bilete, din cauză că fanii nu au mai putut ajunge, după ce cazurile de Covid-19 s-au înmulţit în Bucureşti şi multe alte evenimente au fost închise. 

ADVERTISEMENT

Dacă ai urmărit în direct meciurile dintre echipe, probabil că ai observat una dintre problemele semnalizate de privitori: zgomotul fals de mulţime.

În lipsa fanilor, organizatorii au încercat să recreeze sunet de fundal, dar decizia a fost un dezastru, iar mulţi fani au fost nemulţumiţi de felul în care a fost implementată ideea.

ADVERTISEMENT

Team Spirit a publicat un video pe Youtube în care se plânge de condiţiile puse la dispoziţie, de la cele de antrenament, până la mâncare, facilităţi şi băi”, scriu cei de la Esportsbets.com.

Competiția aduce venituri uriașe la bugetul de stat

Pe de altă parte, întrucât organizatorii s-au angajat să plătească la bugetul de stat un procent de 16% din premiile totale, DOTA 2 atrage încasări de până la 4,5 milioane de euro, cu mult peste sumele obținute în urma închirierii Arenei Naționale pentru disputarea meciurilor de fotbal.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă competiţie de sporturi electronice, Dota 2, a început ieri pe Arena Naţională. Evenimentul va culmina cu marea finală din 17 octombrie, unde se vor confrunta cele mai bune două echipe din lume. 

Turneul aduce Bucureştiului prestigiu şi vizibilitate, urmând să fie vizionat, potrivit organizatorilor, de 100 de milioane de persoane. Vor fi şi beneficii financiare aduse statului român, organizatorii plătind la bugetul naţional 16% din premiile totale de 40 milioane de dolari.

După Euro 2020, dovedim că putem organiza pe Arena Naţională evenimente de mare anvergură. Vor urma şi anul viitor mari evenimente, în special evenimente culturale.

  Am crescut nivelul veniturilor Arenei Naţionale de la aproximativ 2 milioane de lei în anii precedenţi, la 6 milioane de lei în 2021 (6 milioane fără Euro 2020, 12 milioane lei cu Euro 2020)”, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT