Fotbal intern

Cronica meciului România – Austria 0-1! Altă atitudine, același rezultat… Măcar „nu am luat multe”!

14.10.2020 | 23:42
Cronica meciului Romania  Austria 01 Alta atitudine acelasi rezultat Macar nu am luat multe
ADVERTISEMENT

România a jucat împotriva Austriei cu gândul de a mai șterge din impresia proastă lăsată în meciurile cu Islanda și Norvegia care au încheiat “luna de miere” a lui Mirel Rădoi pe banca naționalei. Însuși selecționerul emana pesimism înaintea meciului spunând: “intrăm pe teren să nu luăm multe”. 

Din acest punct de vedere, obiectivul a fost îndeplinit. Austria nu a marcat mult la Ploiești, dar a fost destul, 0-1. Un meci cu multe ocazii de ambele părți, dar cu multă precipitare la finalizare. Trebuie să remarcăm o altă atitudine a naționalei, față de indolența din Islanda și Norvegia, dar același rezultat.

ADVERTISEMENT

Schopf a înscris unicul gol cu un sfert de oră înainte de final și a năruit speranțele României în Liga Națiunilor. “Tricolorii” au pierdut în premieră pe “Ilie Oană” și în noiembrie se vor lupta să evite retrogradarea din Liga B, după ce, cu o săptămână în urmă visam să încheiem primii în grupă.

Cronica meciului România – Austria! Executați în final de meci

Cu “tinerii” Hagi, Cicâldău, Manea out din primul “11”, echipa lui Rădoi a arătat în debutul meciului că vrea să “pună osul” la treabă și încă din minutul 3 au apărut ocaziile. După o acțiune bună de atac coordonată de Maxim, Mitriță a ratat o pasă simplă prin care îl punea pe Deac în postură de 1 la 1 cu portarul. Primul șut periculos al naționalei noastre a venit în minutul 8 prin Răzvan Marin, reținut de Pervan.

ADVERTISEMENT

Acțiunile ofensive ale României, văzute atât de rar în Islanda și Norvegia, au continuat, însă neatenția lui Alibec din minutul 13 putea să ne coste. Austriecii au recuperat în propria jumătate și au dezvoltat un contraatac blitz, încheiat cu șutul puțin pe lângă al lui Schlager, aflat în poziție bună.

Tătărușanu, salvat de bară în minutul 21!

Austriecii au echilibrat jocul și au fost aproape de deschiderea scorului în minutul 21 prin Gregoritsch. Masivul atacant a fost lăsat liber în careu, iar șutul său din 8 metri a lovit bara și a ricoșat pe linia porții. “Tătă” a fost ocrotit de șansă.

ADVERTISEMENT

Apărarea, punctul nevralgic, în ultimele meciuri, începea din nou să își arate limitele. Măcar nu îl mai aveau pe Haaland în față. Selecționerul s-a gândit și la declarațiile lui Ianis Hagi care spunea că era obosit de cât alerga după minge în Norvegia și le-a transmis jucătorilor în timp ce făceau pressing de întâmpinare: “Respirați când pasează ei”.

Austriecii au amorțit înainte de pauză. Bancu, Maxim și Alibec nu au reușit să finalizeze

Ocaziile s-au mai rărit după bara lui Schalger, “tricolorii” au pasat mai mult, dar deseori ai noștrii au dat impresia că joacă pentru prima oară împreună. Înainte de finalul primei reprize, Alibec l-a angajat foarte bine pe Bancu, fundașul oltean având drum liber spre poartă.

ADVERTISEMENT

Numai că apărătorul a șutat lamentabil cu dreptul dintr-o poziție foarte bună. De fapt, șutul lui Bancu a fost definitoriu pentru această acțiune a “tricolorilor”: moale, fără vlagă și cu frică. Austriecii au amorțit după minutul 40 și România a mai ratat două ocazii bune până la pauză. Șutul lui Maxim a fost deviat în corner, iar Alibec a tras în portar din poziție foarte bună.

Cascadă de ocazii la începutul reprizei secunde!

Repriza secundă a început fără nicio schimbare. Mingea a intrat în poarta austriecilor în minutul 48, însă golul lui Alibec a fost anulat pentru offside. Imediat după, austriecii au replicat tăios și șutul lui Baumgartner a trecut puțin pe lângă poarta lui Tătărușanu.

Alibec a scăpat în minutul 49 singur spre poartă, dar a fost blocat în careul advers după ce a bâlbâit mingea. Ocaziile au continuat să curgă în cascadă și austriecii au trecut pe lângă gol după o degajare greșită a lui Bălașa.

Tătărușanu “ne scoate” după o greșeală a lui Stanciu

Ciprian Deac a avut și el o șansă bună în minutul 55, dar șutul său a trecut mult peste poartă. De altfel, șuturile tricolorilor din afara careului nu au fost cadrate. Deac, Maxim sau Stanciu au tras aiurea.

Primele schimbări au venit în minutul 62. Alibec și Maxim au fost înlocuiți de Cicâldău și Keșeru. Dar, austriecii au ratat o șansă bună prin Schlager. Apoi, totul era să se năruie după o greșeală a lui Stanciu. Baumgartner a fost servit perfect în careu la 11 metri, iar șutul violent al acestuia a fost respins în bară de Tătărușanu.

Bancu a avut din nou o incursiuune foarte bună în banda stângă, însă la fel ca și în toate celelalte faze ofensive, a fost neinspirat în momentul în care a trebuit să dea pasa decisivă pe care a trimis-o în gheata lui Alaba.

Schopf a dat lovitura cu 15 minute înainte de final!

După ce ne-au iertat de vreo trei ori pe contraatacurile blitz, austriecii au dat lovitura cu un sfert de oră înainte de final. Baumgartner l-a servit perfect pe Schopf în careu și acesta din urmă l-a executat pe Tătărușanu.

“Damnatul” Ianis Hagi a privit de la marginea terenului reușita lui Schopf, așteptând să intre la prima întrerupere a jocului… care a venit la gol. Cu 10 minute înainte de final, Rădoi a făcut două schimbări ce trădau disperarea selecționerului. A aruncat alți doi oameni în atac: Pușcaș și Iancu au intrat în locul lui Stanciu și Deac.

Măcar am avut ocazii și măcar “nu am luat multe”, nu, Mirel?

Nici de această dată selecționerul nu a nimerit schimbările. Keșeru, Cicâldău, Ianis Hagi, Pușcaș și Iancu nu au adus nimic în plus în jocul României. Finalul de meci a fost enervant de liniștit. România nu a mai reușit nici măcar să se apropie de poarta austriacă, asta deși până la gol am jucat de la egal la egal cu ei.

Dar s-a întâmplat de atâtea ori să fim noi cu ocaziile și ei cu golurile încât deja ne-am obișnuit. Măcar, spre deosebire de meciurile cu Islanda și Norvegia, am avut ocazii. Și, măcar nu am luat multe, nu, Mirel?


România – Austria 0-1 (Schopf 76)

ROMÂNIA: Tătărușanu – Bălașa, Burcă, Toșca, Bancu – Maxim (Cicâldău 62), Marin, Stanciu (Iancu 83) – Deac (Pușcaș 83), Alibec (Keșeru 62), Mitriță (Hagi 76)
Selecționer: Mirel Rădoi

AUSTRIA: Pervan – Lainer, Dragovic, Hinteregger (Posch 53), Alaba – Schopf (Ranftl 76), Ilsanker, Baumgartlinger (Grillitsch 76) , Baumgartner – Gregoritsch (Kalajdzic 90), Schlager
Selecționer: Franco Foda

ADVERTISEMENT