Sport

Andrei Burcă joacă la retrogradare în Arabia Saudită. Cum vede Edi Iordănescu situația ”tricolorului” în perspectiva EURO 2024

Andrei Burcă rămâne om de bază pentru selecționerul României, Edi Iordănescu, și va fi convocat mai mult ca sigur în lotul pentru EURO 2024. Stoperul e considerat stâlpul apărării
22.04.2024 | 09:40
Andrei Burca joaca la retrogradare in Arabia Saudita Cum vede Edi Iordanescu situatia tricolorului in perspectiva EURO 2024
Andrei Burcă rămâne om de bază pentru selecționerul României, Edi Iordănescu, și va fi convocat mai mult ca sigur în lotul pentru EURO 2024 FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fundașul central Andrei Burcă (31 de ani), om de bază în naționala României, calificată la EURO 2024, joacă pentru evitarea retrogradării în finalul sezonului din Arabia Saudită. Cu toate astea, selecționerul Edi Iordănescu și staff-ul acestuia au mare încredere că Burcă se va prezenta într-o formă bună la turneul final din Germania (14 iunie – 14 iulie).

Edi Iordănescu are încredere în Andrei Burcă

Edi Iordănescu monitorizează foarte atent evoluțiile stoperului de la Al-Okhdood în campionatul Arabiei Saudite.”Edi este mulțumit de cum se pregătește și cum se prezintă Burcă la meciuri. Nu-și face griji pentru el”, au dezvăluit pe FANATIK oameni din anturajul naționalei României.

ADVERTISEMENT

”Edi are încredere în Burcă, pentru că joacă meci de meci și dă constanță echipei. A fost fără greșeală în preliminarii, un jucător decisiv care a ajutat România să se califice. Burcă a jucat toate meciurile titular și formează cu Drăgușin un cuplu de fundași centrali sudat.

Burcă nu se mulțumește cu puțin. Lucrează suplimentar în fiecare zi, intră în sala de forță. Are grijă ce mănâncă, cum se odihnește. La vară va avea oferte să se transfere la un nivel superior”, susțin persoane care știu bine ce se întâmplă la echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă are 6 goluri marcate în Arabia Saudită

Andrei Burcă este fundașul cu cele mai multe reușite din campionatul saudit. A marcat 6 goluri, reușind să fructifice 57% din șansele pe care le-a avut.

În ultimul meci, cu Damac, echipa lui Nicolae Stanciu, Andrei Burcă a jucat fundaș stânga. Fundașul central a fost transferat de Al-Okhdood în august 2023, de la CFR Cluj, pentru un milion de euro.

ADVERTISEMENT
  • 3,5 milioane de euro este cota de piață pe care o are Andrei Burcă, potrivit site-ului transfermarkt.com

Cinci fundași centrali pe patru locuri în lotul pentru EURO 2024

Edi Iordănescu a rămas cu cinci soluții de fundași centrali, după accidentarea lui Vlad Chiricheș, din care va trebui să aleagă patru pentru EURO 2024. E vorba despre Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăgușin (Tottenham), Bogdan Racovițan (Racow), Ionuț Nedelcearu (Palermo) și Adrian Rus (Pafos).

ADVERTISEMENT

Ultimul pare să aibă cele mai mici șanse. Rus, împrumutat de Pisa la Pafos (Cipru), a fost convocat la amicalele din martie, cu Irlanda de Nord (1-1) și Columbia (2-3), dar la ambele a fost trimis în tribună.

Adrian Rus s-a calificat în finala Cupei Ciprului

Adrian Rus poate reveni în atenția selecționerului prin faptul că a început să joace mai des la Pafos în ultima perioadă și s-a calificat în finala Cupei Ciprului, cu Omonia Nicosia, programată pe 18 mai.

Rus, care face parte din generația U21 care a jucat semifinala la EURO 2019, are 19 selecții la prima reprezentativă și un gol marcat în amicalul cu Moldova (5-0), disputat în noiembrie 2022. În preliminariile EURO 2024 a jucat 45 de minute cu Andorra (4-0), la București, și 3 minute în finalul partidei decisive cu Israel (2-1), de la Felcsut.

Selecționerul va anunța pe 10 iunie lotul pentru Euro 2024. Până atunci, România va mai disputa două meciuri amicale:

  • cu Bulgaria (4 iunie, stadion Steaua)
  • cu Liechtenstein (8 iunie, stadion Steaua)

Programul echipei naționale a României în grupa E de la Euro 2024

  • 17 iunie: România – Ucraina (Munchen, ora 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – România (Koln, ora 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, ora 19:00)
ADVERTISEMENT