Sport

CS Dinamo, măsuri drastice după ce un jucător a înjunghiat un coleg: „Putea fi o tragedie” Exclusiv

CS Dinamo, scandal de ultimă oră. Doi jucători de națională s-au luat la bătaie. Unul din ei, înjunghiat cu o foarfecă. Ionuț Popa, declarații pentru Fanatik
18.09.2023 | 18:15
CS Dinamo masuri drastice dupa ce un jucator a injunghiat un coleg Putea fi o tragedie Exclusiv
Ionuț Popa a anunțat că toți cei implicați vor fi dați afară de la CS Dinamo. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CS Dinamo a reacționat dur după ce doi fotbaliști aflați în vederile echipelor naționale s-au luat la bătaie. Unul dintre ei a fost înjunghiat cu o foarfecă și plămânul a fost aproape să îi fie perforat. Președintele Ionuț Popa, a vorbit în pentru FANATIK despre urmările anchetei.

CS Dinamo, aproape de o tragedie. 4 jucători în vizorul loturilor naționale de tineret dați afară: „Nu vor mai face parte din club”

Ionuț Popa, președintele lui CS Dinamo, a vorbit pentru FANATIK despre incidentul regretabil anunțat de ProSport: „În primul rând este un dosar penal deschis, o anchetă a Poliției și ei își fac treaba. Ca atribuții care ne revin nouă, noi putem să facem doar o cercetare disciplinară și cine a greșit să plătească”.

ADVERTISEMENT

Culmea, cei doi jucători în vârstă de 14, respectiv 16 ani aveau o relație foarte bună: „A fost întrunită la prima oră o comisie de cercetare, au fost chemați colegi, antrenori, prieteni, toți la discuții. S-au luat declarații și s-a întocmit un raport preliminar și se vor trage concluziile. 

S-a întâmplat. Ei s-au certat de la chestii tinerești, deși erau prieteni foarte buni. S-au lovit, dar acum nu mai este viața nimănui pusă în pericol în acest moment, deși a fost la un pas să fie pusă”, a mai spus conducătorul clubului „alb-roșu”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, trage un semnal de alarmă: „Am fost norocoși. Putea fi o tragedie”

Ionuț Popa nu glumește cu astfel de altercații și a anunțat deja că toți cei implicați vor fi dați afară de la Dinamo: „Să spunem că de data asta am fost norocoși, dar putea fi o tragedie. Trebuie să învățăm din chestia asta și să încercăm să îmbunătățim puțin selecția. Din punctul meu de vedere, cei patru care au fost implicați nu vor mai face parte din club, dar nu asta e important. 

Doi s-au bătut, dar și cei care au stat degeaba și s-au uitat: De ce n-ai sunat un antrenor, un părinte? De ce ai fost de față și ai râs?! 5-6, 8, câți au fost de față! În primul rând mă interesează dacă acești copii au fost cunoscuți din timp cu probleme de comportament și am trasat sarcini clare comisiei în acest sens”.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, cei doi jucători care au intrat în conflict nu aveau antecedente: „Am spus să se cheme fiecare coleg în parte și să fie întrebat dacă avea vreo deviere de comportament, dacă era recalcitrant, violent sau avea vreo deviere de comportament.

Copiii spun că nu erau agresivi sau bătăuși și că e ciudat că s-au luat la bătaie. Erau chiar seara împreună în cameră, vorbeau, stăteau, se uitau la televizor, dar astea sunt aspecte care țin de mulți factori: educație, social media prea mult”.

ADVERTISEMENT

Pierdere mare pentru Dinamo: „Sunt vârfuri la echipele lor. Jucători de națională”

Ionuț Popa spune că juniorii implicați aveau tot viitorul în față și puteau face pasul către marea performanță: „Din păcate erau foarte buni! Cei care s-au bătut sunt vârfuri la echipele lor. Printre cei mai buni în echipele lor din punct de vedere al performanței. Din păcate, cei buni sunt și capricioși. N-avem ce să facem. Disciplina trebuie să fie pe primul loc. 

Noi le-am oferit tot ce se putea oferi, specialiști, echipament modern și ei au ales să facă asta. Îmi pare rău că trebuie să vorbim de lucruri de genul ăsta. Sportul românesc are de pierdut, dar ce să facem la 3.000 de sportivi? Să pun paznic la fiecare? Sunt niște copii până la urmă. În școli nu sunt conflicte? Asta cred că e realitatea în care trăim și ar putea să începem cu educația sportivă de la 4-5 ani”.

Ba, mai mult, ei erau deja în anturajul loturilor naționale de tineret: „Ce le lipsea? Unul era venit de la Vâlcea și celălalt de la Mangalia. Erau mutați cu liceul și aveau tot ce își doreau. Viitor, perspectivă, erau la grupa Elită la FRF, erau convocați la echipele naționale, mai aveau câțiva pași până la seniori. Au fost convocați pe la U15, U16. Asta e! Selecție naturală! E regretabil ce au făcut și probabil o să le pară foarte rău”. 

ADVERTISEMENT