Ionuț Popa a ținut să lămurească subiectul și îi liniștește pe suporterii lui Dinamo: „Atâta timp cât suporterii sunt alături de echipa din liga a 2-a, nu intenționăm nici o clipă să avem o altă echipă de fotbal care să concureze cu ea, pentru că fotbalul este acolo unde sunt suporterii. În Romania, în sport, în afară de statul român și suporteri nimeni nu baga bani și nu se implică, noi dorim să performăm în celelalte sporturi mai puțin în fotbal.
Noi vrem să existe un singur Dinamo pe linie de fotbal, iar aportul nostru să fie materializat prin academie și stadion”, a mai spus oficialul pentru a pune capăt speculațiilor.
CS Dinamo susține proiectul de lege inițiat de Vasile Dîncu, iar președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a oferit primele declarații pe această temă.
Inițiatorii proiectului de lege din Parlament au motivat că toate sporturile și cluburile ar putea beneficia de această modificare a Legii Sportului. CS Dinamo salută acest demers: „Suntem de acord cu modificarea legislativă, întrucât sportul românesc trebuie să se modernizeze, şi Steaua, Dinamo, Rapid sunt în imposibilitatea de a participa la handbal, baschet, volei, dacă se înfiinţează ligi profesioniste”.
Președintele clubului care aparține de Ministerul de Interne a mai precizat: „Modernizarea sportului românesc trebuie să plece de la cele trei echipe. Inclusiv ideea de a veni un privat să investească în sport…”.
Dacă această lege va fi adoptată, Ionuț Popa e convins că va contribui decisiv la găsirea de noi investitori și sponsori pentru multe cluburi: „Mult mai uşor vine privatul la echipe precum Dinamo, Rapid sau Steaua, pentru că, aşa cum se conturează, toate aceste trei echipe vor avea o infrastructură modernă în viitorul apropiat”.
Poziția oficială a lui CS Dinamo este întărită în continuare de Ionuț Popa prin următoarea declarație: „Şi atunci prezentăm nişte garanţii, suntem cluburi fără datorii, suntem cluburi care avem academii foarte puternice, suntem cluburi care producem venituri proprii destul de mari şi cred că prin aceste cluburi trebuie să se modernizeze sportul românesc”, a mai spus oficialul dinamovist, potrivit Orange Sport.
Asociația Steliștilor 1947 a preluat declarațiile președintelui CS Dinamo și a lansat un atac dur la adresa rivalilor din Liga 2 și a programului DDB:
„Președintele clubului din Ștefan cel Mare (cel care are brandul Dinamo, culorile și palmaresul, cel care nu este nevoit să îl închirieze sau să primească aprobări pentru a juca cu acest nume cum o fac mincinoșii de la ddb, cel care joacă acasă meciurile pe stadionul din Ștefan cel Mare) spune că: ‘Sportul românesc trebuie să se modernizeze!’”.
Vasile Dîncu a contestat vehement că această lege ar fi una pro CSA Steaua sau cu dedicație pentru „militari”: „Aduce un sistem de egalitate între actorii sportivi, pentru că acum, în zona sportului, în zona fotbalului, că vorbim mai mult acum despre această situaţie, dar nu e doar cazul fotbalului.
Există multe echipe care sunt sponsorizate 90% sau 100% din fonduri publice ale unor comunităţi locale, judeţene şi această regulă de fapt mi se pare că ar trebui să se generalizeze. Nu e normal ca unele echipe, iar aici e şi cazul Stelei, să nu poată să participe din această cauză”, a declarat fostul ministru al Apărării, potrivit Orange Sport.
Vasile Dîncu a trecut în revistă toate cluburile care sunt susținute din bani publici și care au dreptul să evolueze în SuperLiga: „În Liga 1, din 14 echipe, cred că doar trei sunt cu adevărat (n.r. private), CFR, FCSB sau Universitatea Craiova. Restul sunt susţinute din fonduri publice, într-un fel sau altul, şi e bine să sprijinim sportul din toate perspectivele. Şi aşa sportul românesc stă prost, sunt comunităţi care vor să investească şi să nu existe o barieră în legea sportului, care să blocheze folosirea banilor publici.
Gheorghe Mustață i-a transmis lui Vasile Dîncu că partidul său va fi taxat la alegeri dacă această lege va trece și sunt unii parlamentari care deja se opun, însă fostul ministru a argumentat: „Nu ştiu, asta ţine de parcursul legii şi de hotărârile federaţiei (n.r. – FRF) sau ligii (n.r. – LPF). Acest lucru nu poate fi spus acum, nu ne dăm seama. Toată lumea ar trebui să susţină legea, pentru că dă o posibilitate.
Faptul că va creşte competiţia e un lucru foarte bun, pentru că sunt tot mai puţini bani în România pentru sport şi e bine să folosim toarte resursele. Este bine să avem cluburi profesioniste la cât mai multe discipline, dar nu trebuie să blocăm cluburile din această perspectivă și cred că e un lucru bun şi s-ar putea să facă o altă realitate sportivă în România şi mă bucur foarte mult”.