Sport

Florin Talpan a învins și Orange! O nouă victorie mare în favoarea CSA Steaua. Exclusiv

După ce a câștigat numele, marca și palmaresul, Florin Talpan a pus stop unei situații cu gigantul Orange, care o defavoriza pe CSA Steaua de peste 10 ani.
03.04.2024 | 00:10
Florin Talpan a invins si Orange O noua victorie mare in favoarea CSA Steaua Exclusiv
Florin Talpan a învins și Orange! O nouă victorie mare în favoarea CSA Steaua. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Talpan continuă șirul victoriilor pentru CSA Steaua, în ciuda faptului că juristul „militarilor” nu are deloc susținerea MApN-ului. Ultimul caz rezolvat de Talpan are legătură cu o eroare comisă de compania de telefonie mobilă „Orange”.

Orange, taxată pentru că a creat confuzie între CSA Steaua și FCSB: „Acea opțiune nu e pentru Steaua București, ci pentru F.C. Fcsb!”

AS47 (n.r. – Asociația Steliștilor 1947), care o susține pe CSA Steaua, a descoperit o eroare pe care cei de la Orange o comiteau de mai bine de zece ani. Mai exact, compania de telefonie mobilă le oferea clienților o opțiune prin care să primească știri și informații despre FCSB, dar sub numele de Steaua.

ADVERTISEMENT

„Orange este lider pe piața serviciilor de telefonie mobilă, cu jumătate din utilizatori folosind cel puțin o cartelă SIM de la Orange. La 31 decembrie 2023, grupul Orange România oferea servicii mobile către 9,5 milioane de clienți, internet fix în bandă largă către 1,1 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,1 milioane de clienți.

În anul 2010, pe 12 mai, Orange România încheia un parteneriat cu clubul FC Steaua (clubul care a folosit ilegal marca Steaua), și lansa cartele PrePay și servicii pentru marile comunități de suporteri din România. De atunci și până în prezent, cei care se abonează la serviciul ‘Suporter’ primesc informații despre echipa, despre goluri și marcatori la fiecare meci al echipei pentru care optează. Totuși, în 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis anularea mărcii ‘Steaua’, înregistrată de clubul patronat de Gigi Becali, iar acesta ar fi trebuit să își notifice toți partenerii, și atât ei cât și aceștia să nu mai folosească brandul Steaua.

ADVERTISEMENT

Ca să fie clar acea opțiune nu este pentru Steaua București cum ea se numește, abonându-te la suporter Steaua, primești informații despre F.C. Fcsb. Timp de 10 ani, Orange a folosit această opțiune (Trimite un SMS gratuit cu numele echipei preferate ‘Steaua’ la 321) cel mai probabil în parteneriat cu Fcsb”, se arată în comunicatul emis pe site-ul as47.ro.

Ironii pentru conducerea CSA Steaua: „Toate resursele din club sunt canalizate pe ceea ce contează: ‘se lucrează, se analizează și se caută toate opțiunile pentru promovare’”

Fanii echipei din Ghencea au luat foc și din cauza faptului că oficialii Clubului Sportiv al Armatei nu au sesizat sau nu au vrut să sesizeze această problemă.

ADVERTISEMENT

„Întrebări:

– Este justificată acțiunea în judecată a clubului Steaua împotriva Orange România, pe motiv că aceștia nu doar au creat confuzie între cluburi, dar și au obținut beneficii financiare vânzând un produs sub un alt nume?

– Fcsb, probabil având un parteneriat cu Orange, nu a încălcat orice prevedere (de exemplu cele pe care Domnul Bachide și Roșu nu au dorit să le includă în contractul de inchiriere al stadionului) și a folosit ilegal numele Steaua într-un parteneriat, deși nu avea acest drept (nu există informații clare despre existența acestui contract, dar este puțin probabil ca Orange să nu aibă absolut nimic semnat cu cluburile ale căror informații le oferă contra cost)?

ADVERTISEMENT

– Timp de 10 ani, de ce nu s-a sesizat nimeni din club, deși aceste aspecte au fost adesea discutate verbal atât cu conducerea, cât și cu angajații din departamentul juridic?

– Ar trebui ca noi, suporterii, să ne abonăm la acest serviciu ( Dacă ai Orange trimite un SMS gratuit cu numele ‘Steaua’ la 321) și să acționăm în judecată firma Orange, deoarece toate resursele din club sunt canalizate pe ceea ce contează: ‘se lucrează, se analizează și se caută toate opțiunile pentru promovare’?

– De ce există atât de mult haos în clubul Steaua și de ce aceștia se ascund mereu, chiar și acum nu este clar dacă vor avea curajul de a organiza o conferință de presă în care să explice care sunt planurile de viitor ale clubului? Este extrem de penibil să repetăm aceste întrebări”, au adăugat susținătorii CSA Steaua.

Florin Talpan, eroul de serviciu. A rezolvat de unul singur și această problemă: „Utilizatorii serviciului Orange Supporter nu mai pot folosi cuvântul de activare Steaua, ci FCSB”

Salvarea a venit însă de la același Florin Talpan. FANATIK a aflat în exclusivitate că,  după ce a recuperat numele, sigla și palmarestul Stelei, juristul CSA a rezolvat de unul singur și acest caz vechi de peste zece ani.

Talpan a luat legătura cu Orange și a stopat problema care aducea un prejudiciu grav Stelei și care o avantaja pe FCSB. Operatorul de telecomunicații mobile a reacționat prompt la solicitarea lui Florin Talpan și a corectat imediat eroarea care data din luna mai a anului 2010.

„Bună ziua,

În urma articolului apărut pe website-ul as47.ro, dorim să vă informăm prin prezenta că a fost vorba de o eroare tehnică pentru o durată limitată care a fost remediată în momentul în care am fost informați despre aceasta. Serviciul la care se face referire în articolul indicat mai sus, este un serviciu mai vechi, lansat în 2010, care la momentul respectiv se numea PrePay Suporter și care, în perioada 2010 – 2013, a fost un serviciu mai complex ce viza 7 echipe din Liga 1 pe bază de parteneriat. În perioada 2010-2013, suporterii puteau cumpăra o cartela SIM PrePay Orange personalizată din magazinele oficiale Steaua și ale altor echipe din Liga 1 de la acea vreme și din magazinele Orange.

În pachet, așa cum scrie și în comunicatul la care faceti referire, mai intrau un breloc cu logo-ul echipei și câte un abţibild cu care își puteau personaliza telefonul mobil. Pe lângă acestea, pachetul mai includea serviciul de informații și alerte precum și beneficiile telecom primite de acești utilizatori: adică 10 mesaje scrise naționale pentru fiecare victorie, 1 euro pentru apeluri în retea și 2 euro pentru victoria echipei în deplasare. Acest proiect s-a incheiat în 2013.

Ulterior, după 2013 a continuat doar serviciul de alerte care a fost modificat și transformat în programul de astăzi, adică programul Orange Supporter (nu Prepay Suporter). Acest serviciu este diferit de proiectul inițial pentru că nu mai include componentele de articole personalizate cu numele și logo-urile echipelor, ci doar transmitea informații publice în timp real despre rezultatele tuturor echipelor din Liga 1 (sezonul curent), nu doar pentru cele 7 echipe din proiectul inițial. Serviciul existent de alerte din programul Orange Supporter implică indicarea de către suporteri a numelor echipelor pentru care doresc să primeasca alerte, exclusiv ca informație publică, și nu are la bază parteneriate cu cluburile echipelor de fotbal din Liga 1.

Deoarece vorbim de o implementare a opțiunii prin sisteme IT, din cauza unei erori tehnice punctuale, la nivelul serviciului Orange Supporter a rămas o informație/comandă dintr-un istoric mai vechi. Aceasta a fost rezolvată, astfel încât utilizatorii serviciului Orange Supporter să nu mai poată folosi cuvântul de activare Steaua, ci FCSB pentru a primi informații pentru echipa ce evoluează în prezent în Liga 1.

Vă asigurăm de întreaga noastră colaborare și deschidere pentru rezolvarea oricăror situații. Cu considerație, Echipa Orange România”, este răspunsul pe care cei de la Orange i l-au trimis lui Florin Talpan, obținut în exclusivitate de FANATIK.

Florin Talpan, performanțe pe cont propriu pentru CSA Steaua

Colonelul de justiție Florin Talpan este cadru militar din anul 1993 și jurist al Clubului Sportiv al Armatei Steaua și a dobândit notorietate după ce l-a învins de mai multe ori în instanță pe Gigi Becali.

Talpan s-a opus patronului FCSB încă din 2004, când, sub semnătura sa, Becali n-a primit acceptul MApN să folosească numele și marca „Steaua București”. Fără contribuția decisivă a juristului, Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu ar fi recuperat palmaresul, numele și marca „Steaua”, el fiind cel care a intentat în 2013 procesul pe care „militarii” l-au câștigat definitiv și irevocabil.

Ultima reușită a lui Florin Talpan se leagă de faptul că a prelungit la OSIM până în 2033 numele și marca istorică „Steaua”. Juristul CSA Steaua a obținut toate aceste performanțe, chiar dacă nu are parte de susținerea clublui. Concret, Talpan a fost cel care a achitat din propriul buzunar aproximativ 2000 de euro pentru a da în judecată FCSB la EUIPO, plătind traducerea legalizată și expedierea documentelor.

Florin Talpan mai are de dat lovitura de grație celor de la FCSB. Dacă va câștiga procesul pentru prejudiciul adus în perioada 2003-2014, atunci când Gigi Becali s-a folosit de numele și palmaresul Stelei, patronul roș-albaștrilor va trebui să le plătească celor de la MApN daune în valoare de 37 de milioane de euro.

  • 2007 este anul în care Florin Talpan a primit din partea ministrului apărării, Teodor Meleșcanu, „Emblema de Onoare a Armatei Române” pentru „Managementul eficient al activităților de asistență juridică a Clubului Sportiv al Armatei Steaua”
ADVERTISEMENT