Sport

CSKA Sofia – Sepsi 0-2, manșa I turul 2 preliminar Conference League. Victorie mare la Sofia!

Sepsi a reușit o victorie mare la Sofia, contra celor de la CSKA, scor 2-0, în manșa manșa I turul 2 preliminar Conference League.
27.07.2023 | 21:55
CSKA Sofia  Sepsi 02 mansa I turul 2 preliminar Conference League Victorie mare la Sofia
CSKA Sofia – Sepsi 0-2, manșa I turul 2 preliminar Conference League. Varga înscrie! Foto: Sportal.bg
ADVERTISEMENT
27-07-2023
16:59

CSKA - Sepsi 0-2

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL. Sepsi reușește  surpriza, cel puțin din perspectiva caselor de pariuri, căci pe teren a fost o singură echipă: Sepsi OSK. Așadar, șanse mari de calificare pentru cei de la Sepsi în faza următoare a competiției.

Min. 89 – Cei de la Sepsi lovesc bara de două ori în două minute, astfel că șansa de 3-0 este irosită dramatic.

Min. 80 – GOL SEPSI! Varga majorează diferența la Sofia! Busotto a ieșit total aiurea cu mingea la picior, în marginea careului, cei de la Sepsi au recuperat și Varga a trimis un lob în poarta goală.

Min. 72 – Statistici în acest minut: posesie 66% vs 34%, 4-9 șuturi spre poartă, 1-3 șuturi pe poartă, 5-0 cornere.

Min. 68GOL SEPSI! Păun profită de o bâlbâială în apărarea bulgarilor și trimite mingea în poartă.

Min. 56 – O repriză secundă care începe mai bine ca prima, însă momentan ies în evidență mai degrabă torțele aprinse de fanii bulgari.

Min. 46 – A început repriza secundă.

Min. 45 – Final de primă repriză.  Posesie 65-35% în favoarea lui CSKA Sofia și 1-2 la șuturi pe poartă.

Min. 40 – În continuare niciun șut pe poartă pentru Sepsi, în timp ce bulgarii au unul singur.

Min. 30 – După 30 de minute partida rămâne în continuare echilibrată, cu toate că CSKA pare echipa mai decisă să înscrie. De remarcat că și cei de la Sepsi au avut câteva șanse, însă destul de reduse, de a pune în pericol poarta adversă.

Min. 20.  O primă ocazie periculoasă pentru CSKA Sofica. Heintz trimite un voleu din careu, însă e blocat de fundașii lui Sepsi și obține doar un corner.

Min. 15 – Partidă săracă în ocazii până în acest moment. Raportul șuturilor spre poartă e 1-0, în timp ce bulgarii au o posesie de 63%, în raport cu Sepsi – 33%.

Min. 5 – Atmosferă frumoasă la Sofia, cu toate că UEFA le-a interzis bulgarilor să vândă bilete în peluză, pentru că acolo nu există scaune.

Min. 1 – A început partida de la Sofia dintre CSKA și Sepsi!

27-07-2023
16:02

Echipele de start din CSKA Sofia - Sepsi

Au fost anunțate echipele de start din CSKA Sofia – Sepsi, partidă care va începe la ora 20:00:

  • CSKA Sofia: Busotto – Mahmutovic, Koch, Cordoba – Turitsov(c), Careazo, Lindseth, Vion – Phaeton, Heintz, Nazon; Rezerve: Orlinov, Evtimov, Sanyang, Petrov, Shopov, Shaghoyan, Chorbadzhiyski, Donchev, Anotov, Papazov, Estrada; Antrenor: Sasa Ilic;
  • Sepsi: Niczuly(c) – Aganovic, Ciobotariu, Bălașa, Dumitrescu – Alimi, Păun – Ștefănescu, Matei, Ion, Safranko; Rezerve: Moldovan, Gedo – Damașcan, Oroian, F. Junior, Oteliță, Nistor, Kallaku, Ninaj, Varga, Rondon; Antrenor: Liviu Ciobotariu

Meciul CSKA Sofia – Sepsi Sf. Gheorghe are loc joi, 27 iulie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul primei manșe a turului 2 preliminar din Conference League. Fapt foarte rar întâlnit, ambele echipe bulgare care poartă numele de CSKA s-au calificat pentru Conference League, ambele urmând a evolua împotriva unor echipe românești: miercuri, 26 iulie, CSKA Sofia 1948 – FCSB și joi, 27 iulie, CSKA Sofia – Sepsi Sf. Gheorghe.

Unde se joacă meciul CSKA Sofia – Sepsi

Confruntarea CSKA Sofia – Sepsi Sf. Gheorghe se desfășoară joi, 27 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul echipei Bulgarska Armya, la doar 24 de ore după ce CSKA Sofia 1948 a disputat deja manșa întâi a dublei cu FCSB din aceeași fază a Conference League, adică turul 2 preliminar și suscită incomparabil mai mult interes decât jocul de miercuri, fiind estimat ca în tribune să ia loc între 8000 și 10.000 de fani ai celei mai titrate echipe din fotbalul bulgar.

ADVERTISEMENT

Este evident că pentru iubitorii fotbalului din țara vecină de la Sud existâ o singură echipă cu numele de CSKA și aceasta nu este rivala FCSB. Desigur, fiind o distanță totuși mică între Sofia și România vor ajunge la stadion și un grup de fani covăsneni, ceva în jurul a 50-100 de susținători. Sepsi nu a avut prea mult noroc la tragerea la sorți a partidelor din turul 2 preliminar, pentru că pe hârtie CSKA Sofia stă mult mai bine decât Sepsi cam la toate capitolele: buget, valoarea lotului, trofee, chiar dacă elevii lui Liviu Ciobotariu au reușit să câștige în ultimii doi ani de două ori Cupa și tot de atâtea ori Supercupa României.

Cine transmite la TV partida CSKA Sofia – Sepsi

Partida CSKA Sofia – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă joi, 27 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul Bulgarska Armya din capitala țării, în prima manșă a turului 2 preliminar al Conference League, o arenă care nu respectă nici pe departe standardele cerute în prezent de UEFA.  Jocul este transmis în direct pe micile ecrane pe postul TV Digi Sport 3. Îl puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

La Sofia, joi, 27 iulie, a dispărut amenințarea ploii și aproape toată ziua cerul se va menține senin. Însă marea diferență față de zilele precedente provine din scăderea semnificativă a gradelor din termometre, de la 35 de grade miercuri la doar 24 joi, în jur de 21 de grade la ora partidei, optim pentru fotbal. Meciul va fi condus de arbitrul olandez Joachem Kamphuis, 37 de ani, care a făcut cunoștință cu fotbalul românesc pe 7 iulie 2021, când a arbitrat pe CFR Cluj contra lui Borac Banja Luka în turul preliminar al Champions League.

Cine este CSKA Sofia, adversara lui Sepsi în turul 2 preliminar al Conference League

Nu a avut deloc șansă dubla câștigătoare a Cupei României la tragerea la sorți, pentru că are ca adversar brandul fotbalului bulgar, CSKA Sofia. Echipa armatei, cum spune și denumirea clubului, înființată în 1948 are nu mai puțin de 31 de titluri cucerite și 21 de cupe, adevărate recorduri aproape imposibil de doborât mult timp de acum înainte sau poate chiar niciodată. Controversa care strică imaginea unui club ajuns de două ori în semifinalele Champions League, în anii 60 și 80 ai secolului trecut precum și o dată în semifinala Cupei Cupelor, este legată de perioada neagră a clubului, recentă, din urmă cu nici zece ani, când problemele financiare au retrogradat-o în Liga a 3-a.

ADVERTISEMENT

Este foarte probabil ca echipa preluată de omul de afaceri Grisha Ghancev prin unire cu Litex Lovech, unde era el patron, să nu poată fi considerată pe drept continuatoarea marei CSKA, din acest motiv, dar fanii au acceptat în cele din urmă acest lucru, deși în 2016 un grup dintre ei a pus bazele lui CSKA Sofia 1948, între timp ajunsă și ea în prima divizie, adversara FCSB din turul 2 preliminar al Conference League. Momentan la CSKA Sofia sunt trei acționari, doi cu câte 40% și Hristo Stoicikov, Hagi al fotbalului bulgar, are 20%. Echipa e antrenată de sârbul Sașa Ilic și are foarte mulți străini în lot, printre care și fostul jucător al Farului, olandezul De Nooijer.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea CSKA Sofia – Sepsi

Fiecare echipă are câte un singur absent la acest meci. CSKA este privată de aportul rapidului jucător columbian și totodată foarte experimentat, Daniel Asprilla. Din formula de start preconizată de presa de la Sofia fac parte doar doi jucători autohtoni, fundașul stânga Turitsov și închizătorul Petrov. Restul sunt stranieri, dar fostul echipier al Farului, De Nooijer, nu e nici rezervă.

ADVERTISEMENT

Liviu Ciobotariu are și el un absent destul de important la mijlocul terenului. Este vorba de argentinianul Jonathan Rodriguez dar a spus că a găsit deja soluția potrivită pentru a-l înlocui. Sepsi surprinde, cel puțin pe hârtie, prin faptul câ ar urma să înceapă cu trei jucători în avanposturi: Ștefănescu, care tocmai și-a prelungit contractul pe doi ani, Safranko, Damașcan.

Cote la pariuri la jocul CSKA Sofia – Sepsi

Toate datele în privința aprecierii caselor de pariuri ale cotelor de la acest meci merg în direcția echipei bulgare, care are cotă de 1,85 la victorie față de 4,75 pentru covăsneni. Șansă dublă X2 are o cotă excelentă, 2,00 iar un gol înscris de echipa lui Liviu Ciobotariu ajunge la un excelent 1,70. Sepsi e privită mai degrabă ca o victimă în fața colosului fotbalului bulgar.

Și la varianta cine merge mai departe favorita este echipa lui Sașa Ilic la cota de 1,65. Reprezentanta României are cotă de 2,35 dar moralul este foarte bun, atât antrenorul Liviu Ciobotariu cât și MVP-ul echipei, Marius Ștefănescu, declarând că respectă calitatea și renumele adversarului dar numai pentru ce a făcut de-al lungul anilor, pentru că pe teren va fi cu totul altceva, echipa lor venind să facă un rezultat cât mai bun, în perspectiva partidei retur de săptămâna viitoare, de la Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT