CSM Bucureşti a transferat un jucător din echipa României de Cupa Davis

Gabriel Esanu   
in Sporturi
28/03/2018, 15:46
CSM Bucureşti a transferat un jucător din echipa României de Cupa Davis GALERIE FOTO

CSM Bucureşti devine o forţă şi în tenisul din România. După ce recent Sorana Cîrstea s-a alăturat echipei alb-albastre (unde le are colege pe Irina Begu şi Monica Niculescu), ”tigrii” l-au legitimat pe tenismenul Dragoş Dima, a doua rachetă a ţării şi titular în echipa de Cupa Davis a ţării noastre.

Născut la 16 iunie 1992, Dragoş Dima ocupă în prezent locul 451 în clasamentul ATP, dar în urmă cu doi ani s-a aflat pe poziţia 286 în lume, aceasta fiind cea mai bună performanţă personală. Obiectiv pe care vrea să-l depăşească sub culorile noului său club.

“Sunt entuziasmat, mă gândesc la performanţă, la a aduce cât mai multe trofee pentru mine şi pentru club. De doi ani sunt al doilea jucător al României, sunt optimist că pot urca şi mai mult în clasament”, a declarat Dragoş Dima la semnarea contractului cu echipa din Capitală.

“Dragoş este un jucător de viitor pentru CSM Bucureşti, dar şi pentru România. Sunt convins că va avea o creştere valorică foarte mare şi în curând se va apropia de top 100 mondial. De asemenea, este un om deosebit şi poate fi un model pentru sportivii tineri”, a precizat şi Alexandru Nedea, preşedintele secţiei de tenis de la CSM Bucureşti.

Venit după un an în care a avut probleme, jucătorul originar din Ploieşti este convins că norocul lui se va schimba odată cu legitimarea la cel mai important club din România: “Anul trecut a fost unul dificil, am făcut multe schimbări, am avut şi accidentări, dar sunt încrezător că în acest an lucrurile vor merge mai bine pentru mine. Pe plan naţional, CSM Bucureşti este unul dintre cele mai puternice cluburi. Am o companie selectă la tenis, mă simt bine şi mă bucur că am ajuns aici. Este clar că la CSM se face performanţă şi că aici sunt oameni care gustă din marea performanţă”, a mai spus cel mai nou ”tigru” din tenisul românesc.

Palmares

* Dragoş Dima Face parte din echipa de Cupa Davis – a fost titular în cele mai recente întâlniri ale ”tricolorilor”, cele cu Austria şi Israel

* Cea mai bună clasare din carieră la simplu: locul  286 ATP (22/08/2016)

* S-a impus în turneele ITF (pe zgură) – 2016 : Croatia F4 Futures, Romania F3 Futures, Romania F4 Futures, Romania F9 Futures, Romania F12 Futures 2017: Romania F11 Futures

3 “tigroaice” în Top 100 WTA

CSM Bucureşti are sub contract şi trei dintre componentele echipei de FED Cup a României. Recent, clubul din Capitală a legitimat-o Sorana Cîrstea, aflată în urcare în topul mondial, acum pe locul 33 WTA. Alături de Sorana, din familia ”tigroaicelor” mai fac parte Irina Begu – situată pe poziţia 37 în top – şi Monica Niculescu – locul 14 WTA la dublu şi nr.70 WTA la simplu.

Închide ×