Sport

CSM Bucureşti, adio calificare directă în sferturi! Rapid tremură după încă o înfrângere suferită pe final. Toate calculele

CSM Bucureşti a pierdut şi returul cu Brest şi spune "adio" calificării directe în sferturile de finală din Champions League. Rapid, încă o înfrângere venită în final de meci.
15.01.2024 | 19:40
CSM Bucuresti adio calificare directa in sferturi Rapid tremura dupa inca o infrangere suferita pe final Toate calculele
Rapid a pierdut în final de meci confruntarea cu Metz. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Nu este cel mai bun sezon al echipelor româneşti în EHF Champions League. CSM Bucureşti a pierdut al doilea meci cu Brest în acest sezon şi campioana României şi-a luat adio de la unul dintre primele două locuri care duc direct în sferturi.

CSM Bucureşti, adio calificare directă în sferturi! Filter, coşmarul româncelor

“Tigroaicele” au cedat cu 21-24 în Franţa. Deşi au pornit ca favorite, elevele lui Adi Vasile au avut un joc slab, presărat cu multe ratări. CSM Bucureşti a început tare şi a condus cu 5-2 după 13 minute, dar a cedat inexplicabil controlul jocului şi franţuzoaicele au intrat la cabine cu +3 (13-10).

ADVERTISEMENT

În partea secundă, “tigroaicele” au încercat să întoarcă soarta meciului şi chiar au venit la un gol de adversare. Brest a reuşit să gestioneze avantajul şi să se impună cu 24-21. De remarcat prestaţia din poartă a Katarinei Filter.

Nemţoaica a avut un procentaj de 44%, cu 15 intervenţii din 34 de şuturi. Filter este un coşmar al României după ce la Mondialele din decembrie a blocat poarta Germaniei în meciul decisiv pentru sferturi cu “tricolorele”.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti rămâne în luptă doar pentru locul trei!

Cu acest eşec, trupa lui Adi Vasile îşi ia adio de la calificarea directă în sferturile de finală din Champions League. Odense îşi păstrează avansul de trei puncte faţă de “tigroaice” şi clasamentul va rămâne neschimbat şi în cazul unei victorii în meciul direct pentru CSM Bucureşti.

Echipa lui Adi Vasile are 11 puncte şi obiectivul este să încheie măcar pe locul trei în grupă pentru a avea un adversar mai abordabil în play-off. Bietigheim, CSM, Brest şi Debrecen sunt despărţite de doar 3 puncte.

ADVERTISEMENT

Clasament grupa A:

  1. Gyor: 20 de puncte
  2. Odense: 14 puncte
  3. Bietigheim: 12 puncte
  4. CSM Bucureşti: 11 puncte
  5. Brest: 11 puncte
  6. Debrecen: 9 puncte
  7. Buducnost: 3 puncte
  8. Savehof: 0 puncte

VEZI VIDEO REZUMAT: 

Rapid, încă o înfrângere pe final de meci!

În grupa B, situaţia se complică pentru Rapid. Giuleştencele au făcut un meci bun cu Metz şi au luptat de la egal la egal cu campioanele Franţei până în final. La pauză, trupa lui Ginesta a condus cu două goluri, scor 18-16.

ADVERTISEMENT

În partea secundă, Rapidul a suferit din punct de vedere fizic. Scorul a fost egal, 31-31, cu cinci minute înainte de final, dar accidentările unor jucătoare cheie şi banca subţire au costat scump formaţia lui Ginesta.

Pivotul Bouktit a făcut un meci mare, reuşind să înscrie 12 goluri din 13 aruncări, iar Metz a apăsat pedala de acceleraţie în final, reuşind să se impună cu 34-31. Cu acest eşec, Rapidul îşi complică situaţia în grupă.

Giuleştencele, în afara play-off-ului! Urmează patru finale pentru echipa lui Ginesta

Giuleştencele sunt în acest moment în afara calificării în play-off, la un punct de Ferencvaros şi două de Vipers, respectiv Krim. Rapid mai are de jucat cu Ikast şi Zaglebie (deplasare), respectiv Ferencvaros şi Esbjerg (acasă).

Grupa B:

  1. Esbjerg: 18 puncte
  2. Metz: 16 puncte
  3. Herning-Ikast: 13 puncte
  4. Vipers: 9 puncte
  5. Krim: 9 puncte
  6. Ferencvaros: 8 puncte
  7. Rapid: 7 puncte
  8. Zaglebie Lublin: 0 puncte

VEZI VIDEO REZUMAT: 

Rapid are de tras serios pentru un loc în play-off, în condiţiile în care săptămâna viitoare urmează un nou meci complicat, împotriva lui Ikast. Totuşi, două victorii în “dubla” cu Ferencvaros şi Lublin propulsează echipa giuleşteană cu şanse bune pentru un loc între primele şase.

  • 6 înfrângeri a suferit Rapid în actualul sezon din EHF Champions League
  • 28% a fost eficienţa în atac a CSM-ului în deplasarea de la Brest
ADVERTISEMENT