Sport

CSM Bucureşti, pas greşit! Neagu&co. s-au împiedicat pe teren propriu cu Minaur Baia Mare! Cum arată calculele la titlu

05.02.2020 | 19:28
CSM Bucuresti pas gresit Neaguco sau impiedicat pe teren propriu cu Minaur Baia Mare Cum arata calculele la titlu
ADVERTISEMENT

CSM București a făcut un pas greșit în Liga Națională, la doar trei zile după victoria de senzație obținută de “tigroaice” în faţa celor de la Metz, scor 32-27. Însă, echipa lui Adi Vasile nu a mai arătat aceeaşi faţă şi în campionat şi a smuls o remiză cu Minaur Baia Mare, scor 24-24. 

CSM Bucureşti, pas greşit în lupta pentru titlu! Neagu&co. s-au împiedicat pe teren propriu cu Minaur Baia Mare!

Echipa lui Adi Vasile a controlat jocul în prima parte şi la cabine a intrat cu un avans liniştitor de 4 goluri. Însă, spre finalul confruntării din Sala Polivalentă, chiar dacă CSM Bucureşti a avut 3 goluri avans cu 5 minute înainte de final (23-20), Minaur a reuşit să întorcă şi în minutul 59:24 băimărencele au condus cu 24-23.

ADVERTISEMENT

Adi Vasile a cerut time-out şi cu 17 secunde înainte de final Andrea Lekic a egalat scorul. Şi Baia Mare a cerut time-out în ultimele secunde, însă nu a mai reuşit egalarea, ultima şansă fiind ratată de Lisewska, forţată să arunce pe poartă de la 9 metri.

Neagu, doar 4 goluri din 14 aruncări cu băimărencele!

S-a încheiat 24-24 la capătul unui meci pe care CSM Bucureşti l-a controlat până spre final, când “tigroaicele” s-au pierdut. Există puţine explicaţii ca o echipă cu atâtea jucătoare de talie mondială ca CSM să nu poată gestiona un avantaj de 3 goluri cu 5 minute înainte de final împotriva unui adversar inferior.

ADVERTISEMENT

După prestaţia fabuloasă din weekend când a marcat 14 goluri, Cristina Neagu a făcut o partidă modestă în care a înscris doar de 4 ori din 14 aruncări. Cea mai bună jucătoare a gazdelor a fost Andrea Lekic, cu 6 goluri din 7 aruncări, iar de la echipa oaspete cea mai bună marcatoare a fost Sylwia Lisewska cu 6 goluri. Totuşi, procentajul interului stânga băimărean a fost slab, în condiţiile în care a avut 14 aruncări.

O singură şansă la titlu: victorie cu SCM Râmnicu Vâlcea!

Cu această remiză, titlul se depărtează şi de această dată şi mai mult de CSM Bucureşti. Acum, SCM Râmnicu Vâlcea este lider al campionatului, având şi un joc mai puţin disputat decât vicecampioana şi principala pretendentă la titlu.

ADVERTISEMENT

Dacă Râmnicu Vâlcea va câştiga meciul restanţă, se va distanţa la trei puncte de CSM Bucureşti. Totul se poate decide în meciul direct de la Bucureşti, acolo unde sunt mari şanse să se joace cu titlul pe masă.

Conform regulamentului, la egalitate de puncte se iau rezultatele din meciurile directe. În tur, SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus pe teren propriu cu 20-19 şi are nevoie de un meci egal la Bucureşti împotriva lui Neagu şi compania pentru a lua o opţiune importantă pentru câştigarea titlului.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti – Minaur Baia Mare 24-24 (12-8)

CSM București: Denisa Dedu (13 intervenţii) – Andrea Lekic 6/7, Iulia Curea 5/6, Crina Pintea 5/7, Cristina Neagu 4/14, Itana Grbic 2/4, Dragana Cvijic 1/1, Elizabeth Omoregie 1/4, Gabriela Perianu 0/2, Andrea Klikovac 0/3, Bianca Marin 0/1. Antrenor: Adi Vasile

CS Minaur: Ana Maria Măzăreanu (17 intervenții) – Sylwia Lisewska 6/14, Sonia Seraficeanu 5/8, Marija Shteriova 3/6, Andreea Popa 3/6, Oana Bondar 2/3, Helena Rysankova 2/4, Anca Polocoșer 2/4, Camelia Hotea 1/1, Mădălina Conache, Oana Cîrstea, Yaroslava Burlachenko, Larisa Tămaș, Roxana Szolosi 0/1. Antrenor: Costică Buceschi


 

ADVERTISEMENT