Sport

CSM București – ȚSKA Moscova 32-27. Cronica unei victorii cu două reprize diametral opuse!

03.04.2021 | 19:35
CSM Bucuresti  TSKA Moscova 3227 Cronica unei victorii cu doua reprize diametral opuse
ADVERTISEMENT

CSM București s-a impus în prima manșă a sferturilor de finală din Liga Campionilor cu scorul de 32-27. Diferența însă putea fi mult mai mare, după ce în startul reprizei a doua „tigroaicele” au avut un avantaj de nu mai puțin de nouă goluri.

Din păcate, pe fondul ratărilor și după un joc șters al golgheterei Ligii Campionilor, Cristina Neagu, care a marcat doar patru goluri, ȚSKA Moscova a întors spectaculos meciul după o primă repriză în care CSM București le-a zdrobit pe rusoaice.

ADVERTISEMENT

Chiar și în aceste condiții, CSM București are prima șansă de a merge mai departe, mai ales că a reușit să se califice în „Final Four” aproape de fiecare dată în deplasare. ȚSKA Moscova și-a arătat însă forța pe teren propriu după a întors soarta calificării cu Krim Ljubljana, care câștigaseră în tur tot la cinci goluri diferență.

CSM București a făcut cea mai bună repriză din acest sezon

„Tigroaicele” au început în forță meciul împotriva lui ȚSKA Moscova din sferturile de finală ale Ligii Campionilor și a condus încă din primul minut al partidei. Sărbătorita zilei, Crina Pintea, a mai șters cu buretele amintirea cartonașului roșu din meciul decisiv cu Muntenegru și a deblocat tabela din Sala Polivalentă.

ADVERTISEMENT

CSM București începe meciul în forță, iar în minutul 2 „tigroaicele” conduc cu 3-2. Jelena Grubisic are prima paradă a partidei, în timp ce Cristina Neagu trimite mingea în bară! Crina Pintea marchează pentru a doua oară și bucureștencele se desprind pentru prima oară la două goluri: 4-2, chiar dacă Elizabeth Omoregie calcă semicercul și golul ei este anulat.

Jelena Grubisic, „zid” în fața rusoaicelor de la ȚSKA Moscova

Jelena Grubisic, veterana de 34 de ani din poarta „tigroaicele”, a început partida în forță, iar în minutul 7 deja a avut trei super parade și confirmă ceea ce spunea în interviul acordat EHF înainte de meciul cu rusoaicele: vrea să se retragă cu trofeul Ligii Campionilor!

ADVERTISEMENT

În minutul 9 marcăm și primul gol de pe extremă prin Laura Moisă, care înscrie a doua oară un minut mai târziu și ne desprindem la 7-3, după o paradă senzațională ale aceleași Grubisic, „îngerul păzitor” al fetelor lui Adi Vasile, care exultă de pe bancă.

Rusoaicele par parcă speriate de începutul în forță al „tigroaicelor” și ratează nu mai puțin de șase atacuri, în timp ce CSM înscrie aproape la fiecare acțiune. Și asta se vede pe tabelă: Bianca Baziliu trimite o bombă și ne ducem la cinci goluri distanță. 8-3 și un început perfect.

ADVERTISEMENT

ȚSKA Moscova cere time-out după doar zece minute

Bianca Baziliu continuă evoluția bună și marchează din nou de pe 9 metri un super gol și conducem cu 9-5 încă din minutul 12. Jelena Grubisic continuă jocul foarte bun și e deja la a patra paradă a meciului.

Dembele înscrie de pe extremă și CSM București face o repriză excelentă: 11-6, în timp ce rusoaicele se grăbesc la fiecare atac, parcă timorate de faptul că sunt pentru prima oară în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Cristina Neagu, evoluție ștearsă în prima manșă a sferturilor de finală

Dacă jocul colectiv al CSM-ului a mers „ceas”, Cristina Neagu, golghetera Ligii Campionilor, nu a fost la cea mai bună partidă și a ratat patru-cinci atacuri, inclusiv o lovitură de la 7 metri, iar pe fondul acestor greșeli scorul devine 14-9.

Dragana Cvijic face o partidă excelentă, ceea ce le permite „tigroaicelor” să se desprindă la 13-7 după 18 minute. Ratăm două atacuri consecutive și Adi Vasile cere primul time-out. Nu s-a înscris niciun gol mai bine de două minute.

Jelena Grubisic e din nou providențială, iar Dembele ajunge la al patrulea gol marcat. Fetele lui Adi Vasile parcă zburdă pe teren și scorul devine 18-10! Omoregie marchează cu doar cinci secunde înainte de finalul primei reprize și intrăm la pauză cu un avantaj substanțial: 20-12!

CSM București, de nerecunoscut în repriza a doua

După evoluția din prima repriză, „tigroaicele” păreau că vor câștiga la o diferență mare meciul împotriva rusoaicelor, care erau de nerecunoscut, după ce au avut evoluții foarte bune în faza grupelor.

Omorenge începe prima repriză cu un gol superb și nimic nu prevestea ceea ce avea să urmeze pentru echipa lui Adi Vasile. Cristina Neagu continuă evoluția ezitantă și ratează de la 7 metri, iar asta nu e deloc o veste bună pentru CSM, însă jocul pe extreme funcționează mai bine ca niciodată.

CSM București se desprinde pentru prima oară la nouă goluri: 27-18!

CSM București continuă jocul bun și „tigroaicele” ajung să conducă pentru prima oară la nouă goluri, iar rusoaicele strigă: „Davai, davai!”, încercând să se mobilezeze. Și ușor-ușor intră în joc, în timp ce Cristina Neagu trimite din nou în bară în minutul 40!

Din păcate, relaxarea prematură a echipei noastre le permite rusoiacelor să revină pe tabela de marcaj. 28-22. ȚSKA Moscova „se apropie” după mult timp la șapte goluri de CSM, însă elanul lor se taie repede după ce primesc o nouă eliminare, iar Cristina Neagu marchează golul patru din șapte metri! Cristina Neagu ratează un nou atac și rusoaicele revin la șase goluri în minutul 48!

„Tigroaicele” au și noroc în seara asta, iar ȚSKA Moscova ratează pe bandă rulantă

„Tigroaicele” au noroc, după ce mingea lovește bară în câteva rânduri, iar Grubisic urlă victorios către coechipiere, chiar dacă ȚSKA Moscova se apropie la doar cinci goluri distanță.

Adi Vasile simte momentul dificil al echipei și cere time-out la 28-23. Jocul pe 9 metri începe să „scârțâie”, iar extremele și pivoții nu mai reușesc să marcheze. Scorul devine de 28-24 cu doar opt minute înainte de final, după ce ratăm încă un atac.

Cristina Neagu iese în sfârșit la rampă cu un golazo! 29-24 și avem atacul. Dar Cristina Neagu greșește din nou… Nu ne-a mai mers bine jocul pe linia de 9 metri și nici pivoții sau extremele nu au mai înscris. Neagu marchează în sfârșit și e 30-24 cu șase minute rămase.

CSM București trăiește periculos pe final de meci, după ce a condus la nouă goluri diferență

ȚSKA Moscova înscrie din 7 metri și e 30-25. Jelena Grubisic ne salvează la următorul atac și mai sunt doar trei minute din această partidă. Elizabeth Omorege ratează din nou și TȘKA Moscova întoarce ușor-ușor partida: 30-26.

Final de meci incandescent în Sala Polivalentă, Adi Vasile urlă de pe margine încercând să le transmită fetelor ultimele indicații pe final de partidă. Orice gol marcat poate face diferența, așa că cere time-out cu două minute rămase înainte de final.

Barbara Lazovic marchează din nou și sala explodează, chiar dacă sunt doar aproximativ 100 de oameni din staff-ul celor două echipe. Mai e un minut si 15 secunde! Bară pentru ȚSKA și avem atacul! Și Cristina Neagu înscrie un gol incredibil! 32-26. ȚSKA Moscova marchează însă cu doar cinci secunde înainte de final, iar calificarea se joacă la Moscova: 32-27. Siraba Dembele a fost cea mai bună jucătoare a lui Adi Vasile și a fost aleasă jucătoarea meciului.

Speranțe pentru returul de la Moscova

CSM București a făcut cea mai bună repriză din acest sezon al Ligii Campionilor și putea chiar tranșa calificarea dacă ar fi menținut ritmul de joc din prima repriză și Cristina Neagu ar fi jucat ceea ce ne-a obișnuit.

Statistica îi dă prima șansă lui CSM București care a reușit să se califice de trei ori în Final Four din patru încercări, de fiecare dată reușind această performanță în deplasare. Cu un joc precum cel din prima repriză, „tigroaicele” vor ajunge mai mult ca sigur să lupte pentru trofeu la Budapesta.

  • 3 calificări din 4 a reușit CSM București în Final Four, toate în deplasare
  • 33-27 a fost scorul partidei dintre CSM București și ȚSKA Moscova
  • 9 goluri au avut avantaj „tigroaicele” în debutul reprizei a doua
  • 104 goluri a marcat Cristina Neagu în acest sezon al Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT