News

CTP comentează războiul din Israel: ”Știți cum arată Gaza? Ca o adunătură de Ferentari și Rahove în deșert”

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre războiul din Israel. CTP descrie Fâșia Gaza ca ”o adunătură de Ferentari și Rahove în deșert”.
10.10.2023 | 20:57
CTP comenteaza razboiul din Israel Stiti cum arata Gaza Ca o adunatura de Ferentari si Rahove in desert
CTP, despre războiul dintre Israel și palestinieni: ”Atacul Hamas, act masiv de terorism sinucigaș”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, recent, războiul izbucnit între Israel și teroriștii Hamas. CTP descrie atacul de sâmbătă al grupării islamiste ca fiind un act de terorism.

CTP, despre războiul dintre Israel și palestinieni: ”Atacul Hamas, act masiv de terorism sinucigaș”

Într-o amplă postare pe contul său de Facebook, cunoscutul jurnalist a vorbit pe larg despre situația din Fâșia Gaza. ”Atacul Hamas asupra Israelului este un act masiv de terorism ucigaș, dar unul și mai mare de terorism sinucigaș”, afirmă Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

În aceeași postare, acesta spune cine crede el că se află, de fapt, în spatele atrocităților împotriva Israelului. ”În spatele măcelăririi și răpirii civililor, tineri, femei și copii, atât israelieni, cât și turiști din SUA și Europa, pot fi Iranul – nemulțumit de cursul spre normalizare al relațiilor Israelului cu țările arabe, în primul rând Arabia Saudită – și Rusia: un alt focar de conflict sângeros reduce presiunea asupra războiului dus de Putin împotriva Ucrainei cu metode similare, omorârea țintită a civililor. Dar Iran și Rusia sunt departe în spate”, scrie jurnalistul.

În realitate, ”în fața acestor atrocități dincolo de uman, și aproape, se află palestinienii din suprapopulata Fâșie Gaza”, crede CTP. Apoi, acesta compară Gaza cu Ferentari și Rahova.

ADVERTISEMENT

Știți cum arată Gaza? Ca o adunătură de Ferentari și Rahove în deșert. În Gaza nu crește nimic, nu există agricultură, nici industrie, orașele sunt niște aglomerări de blocuri jupuite și murdare, cu gunoaie covor printre ele. În schimb, vezi circulând peste tot vehicule negre 4×4 cu mitraliere montate pe ele”, afirmă gazetarul.

CTP: ”Gaza este un bolnav uriaș, hrănit și ventilat artificial de evrei”

În aceeași postare, jurnalistul reamintește tuturor că, în Gaza, curentul, apa, combustibilii, alimentele vin din Israel, iar palestinienii din Gaza trec granița, se duc să muncească pe teritoriul evreiesc și cară acasă de acolo ”sarsanale cu alimente și produse de uz curent”.

ADVERTISEMENT

În acest moment, ”Gaza este un bolnav uriaș, hrănit și ventilat artificial de evrei”. Din acest motiv, gazetarul nu înțelege de ce Hamas a comis aceste acte sinucigașe, cu urmări devastatoare pentru poporul palestinian.

(…) În aceste condiții să te năpustești asupra simplilor israelieni, exterminându-i într-o veselie, înseamnă și să-ți condamni propriii conaționali. Pentru extrema dreaptă, reprezentată de cinicul fără scrupule Netanyahu, puternic contestat prin uriașe demonstrații cetățenești, atacul Hamas vine mânușă, la fel ca pentru Iran sau Rusia. Cu siguranță, amenințarea rostită de el, că vor trece Gaza prin foc și sabie, va fi pusă în practică. Este deja.

ADVERTISEMENT

Dincolo de orice socoteli politice internaționale, cu cuțitele cu care i-au ucis pe tinerii dansatori și cântăreți la Festivalul de la granița Israel-Gaza, asasinii Hamas au retezat tuburile aparatelor din Israel care țineau Gaza în viață”, concluzionează CTP.

ADVERTISEMENT