News

CTP face previziuni sumbre: “Nu văd Ucraina învingând vreodată Rusia. Dacă Trump câștigă alegerile, vom fi singuri”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) face previziuni sumbre privind capacitatea pe care Ucraina o are în lupta cu Rusia.
04.10.2023 | 09:21
CTP face previziuni sumbre Nu vad Ucraina invingand vreodata Rusia Daca Trump castiga alegerile vom fi singuri
CTP face previziuni sumbre: “Nu văd Ucraina învingând vreodată Rusia”. Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Într-un text cu titlul ”Vom fi singuri”, CTP prezintă o succesiune de fapte și evenimente care, în final, ar putea duce la un succes al Rusiei pe toate fronturile. Previziunea gazetarului se încheie cu o referire la România și la poziția țării noastre în această zonă a Europei.

CTP face previziuni sumbre: “Nu văd Ucraina învingând vreodată Rusia”

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, România ar putea rămâne singură în fața Rusiei. Condiția ca acest scenariu sumbru să aibă loc este, spune ziaristul, ca Donald Trump să fie câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA, în 2024.

ADVERTISEMENT

Referindu-se la situația de pe frontul din apropierea granițelor, CTP este sceptic în privința șanselor pe care Ucraina le are în lupta cu forțele Rusiei. Acesta spune că planul lui Putin pentru Europa este ”să o pună sub cizmă bucată cu bucată”.

Pentru asta, timpul, resursele și răbdarea Rusiei sunt fără limită. Războiul împotriva Ucrainei poate să dureze oricât. Motivul: Rusia e în elementul ei, care n-a fost niciodată pacea. Trăiește într-o normalitate a războiului. Nu obosește.

ADVERTISEMENT

Realist privind, nu văd Ucraina învingând vreodată Rusia, adică împingând-o înapoi din zonele ocupate, inclusiv Crimeea. Dacă războiul de uzură va ține până la alegerile americane din 2024 și învingătorul va fi Trump, atunci… Ajutorul SUA pentru Ucraina se va diminua drastic”, scrie gazetarul, pe Facebook.

Cristian Tudor Popescu: ”Dacă Trump câștigă alegerile, vom fi singuri”

O victorie a lui Donald Trump la alegerile pentru Casa Albă din 2024 ar fi echivalentă cu o slăbire a ajutorului pe care SUA îl dă României și statelor NATO în contextul amenințărilor rusești, crede CTP.

ADVERTISEMENT

Dacă republicanul va reveni la putere, ”niciun soldat american nu ar mai fi trimis să apere România de un atac al Rusiei. Trump va face bășcălie de principiul Toți pentru unul, unul pentru toți”, spune ziaristul. Concluzia lui CTP este una cât de poate de sumbră: ”Am învăța rusește”.

Existența eficientă a NATO va deveni problematică. Partidele naționalist-populiste din Franța și Germania se vor umfla destul ca să impună ”colaborarea” cu Putin, în loc de a sări în ajutorul României. Vom fi singuri, cu găurile putrede din lăuntrul nostru.

ADVERTISEMENT

Încă o dată în istoria lumii, totul depinde de America. Acolo s-a născut democrația contemporană, tot acolo își poate găsi sfârșitul. Omenirea s-ar întoarce spre dictatură, omul spre animal. Iar noi am învăța rusește, dacă n-am făcut-o destul acum 70 de ani”, mai scrie CTP în postarea sa.

ADVERTISEMENT