News

CTP, declarație extrem de surprinzătoare: “ÎPS Teodosie are dreptate, nu el a inventat chestiile astea”. La ce se referă gazetarul

14.05.2021 | 21:03
CTP declaratie extrem de surprinzatoare IPS Teodosie are dreptate nu el a inventat chestiile astea La ce se refera gazetarul
ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a oferit vineri o declarație extrem de surprinzătoare, la Digi24, în cadrul emisiunii Cap Limpede, declarând: “ÎPS Teodosie are dreptate, nu el a inventat chestiile acestea”, referindu-se la scandalul provocat de ultimele declarații ale prelatului despre condiția femeii.

CTP a avut o declarație extrem de dură la adresa lui Teodosie imediat după declarațiile făcute de acesta despre condiția femeii, prelatul spunând că aceasta a început păcatul, iar gazetarul l-a taxat puternic cu un limbaj vulgar.

ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel a avut un mesaj foarte important vineri, lăudând eforturile realizate de femei în general, atât prin raportare la rolul familial promovat de către dogma religioasă, cât și prin referire directă la lupta purtată cu infecția cauzată de virusul SARS-CoV-2 în spitale.

Cristian Tudor Popescu, declarație surprinzătoare: “ÎPS Teodosie are dreptate”

“Dincolo de toată povestea asta, hai să lămurim ceva. Teodosie a zis așa: ‘dacă vreți să sancționați ceva, îl sancționați pe Dumnezeu’ și are dreptate aici. El nu a inventat chestiile astea, le-a luat din Biblie și le-a comunicat.

ADVERTISEMENT

Hai să vedem ce zice Dumnezeu în Facerea: Adam este în Rai și îl avertizează Dumnezeu, spunându-i că din toți pomii Raiului poți să mănânci, dar din pomul cunoștinței să nu mănânci, pentru că in acea zi, de moarte vei muri. Apoi Dumnezeu practică ceea ce nu pot să numesc decât clonare, îl adoarme pe Adam, îi scoate o coastă și fabrică o femeie. 

Clonarea, din punctul de vedere al doctrinei creștine, ar trebui să fie la liber, dar nu este și foarte bine că nu este. Apoi șarpele îi spune femeii lui Adam, care încă nu se numea Eva, ‘nu, nu veți muri, dar Dumnezeu știe că vi se vor deschide ochii și veți fi ca niște Dumnezei, cunoscând Binele și Răul’.

ADVERTISEMENT

Femeia a mâncat împreună cu Adam din măr. Deci ce avem aici? Dumnezeu a mințit, Diavolul a spus adevărul, pentru că în clipita în care au mâncat din pomul interzis, Adam și Eva nu s-au prăbușit morți la pământ, după cum avertizase Dumnezeu, nu au murit, dimpotrivă, au devenit conștienți de sine.

Este ceea ce diferențiază omul de animal, un animal nu poate ieși din sine, nu poate fi preocupat de faptul că este câine sau că este pisică, omul poate, are conștiință de sine, exact asta au câștigat mâncând din acel pom. Mărul, simbolul coruperii sexuale, nu e niciun măr, stimați drept credincioși.

ADVERTISEMENT

Textele originale, atât cel ebraic, cât și cel din greaca, nu precizează felul fructului. Confuzia vine de la ‘malus’ care înseamnă atât ‘pom râu’, cât și ‘măr’ și a fost luată această semnificație care nu se găsește câtuși de puțin.

Dumnezeu îi dă lui Adam pedeapsă să te hrănești din pământ și în pământ să te întorci, iar femeii îi spune că vei naște în chinuri și vei fi supusă bărbatului.

De ce? Pentru că acești doi oameni au câștigat luciditatea, care este bunul cel mai de preț al omului, ești om dacă știi cum stai, ești om dacă ai conștiința propriei condiții. Nu e vorba aici de un păcat de natură sexuală, este ceva de mult mai mare anvergură, de păcatul cunoașterii și, mai grav, păcatul cunoașterii de sine.

Dacă nu ar fi fost izgoniți din Rai Adam și Eva, nu ar fi existat Iisus Hristos, dacă stăteau în acea bulă, nu ar mai fi venit Iisus în această lume să o mântuie.

Și ce face Dumnezeu? Acum au mâncat din pomul acesta, dar mai e un pom, pomul vieții. Iată, Adam a devenit ca unul dintre noi și acum ca nu cumva să ia roade din pomul vieții și să trăiască în veci.

Dacă Adam ajunge să fie veșnic, deci dacă omenirea nu mai moare, atunci nu mai există religia. Religia este posibilă numai pentru ființele muritoare, nu există religie pentru nemuritori. Păi nu mai are nevoie Adam luând și din pomul acesta de Dumnezeu, este independent, este egalul lui Dumnezeu.

Și Dumnezeu din Biblie este foarte setos de a fi slăvit, cel mai grav păcat nu este să omori mase de oameni, ci cel mai mare păcat este să ai alți Dumnezei față de mine”, a declarat CTP la Digi24.

ADVERTISEMENT