Fotbal international

CTP, editorial dur la adresa lui Maradona: “A stat la trabuc și băutură cu dictatorii”

26.11.2020 | 22:09
CTP editorial dur la adresa lui Maradona A stat la trabuc si bautura cu dictatorii
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu, a lansat un editorial dur la adresa lui Diego Maradona, la exact o zi după moartea geniului din fotbalul mondial.

Diego Maradona, campion mondial, câștigător de Serie A cu Napoli și declarat cel mai bun fotbalist al lumii în 1986, a decedat la vârsta de 60 de ani.

ADVERTISEMENT

Moartea lui Maradona a lăsat un gol imens în inimile tuturor iubitorilor de fotbal, care au practicat la cel mai înalt nivel acest sport dar și al acelora care s-au bucurat, de pe margine, de jocul său inegalabil.

CTP, editorial dur la adresa lui Maradona: “A stat la trabuc și băutură cu dictatorii”

“Cu o minge am adus fericire oamenilor”. Sunt cuvintele lui Maradona, rostite cu puțin înainte de a muri. Da, așa este. Diego Maradona i-a făcut nespus de fericiți pe cei care nu pot fi fericiți altfel. Și sunt cu milioanele.

ADVERTISEMENT

De pildă, mulți dintre fanii lui Diego nu cunosc fericirea pe care ți-o dă sportul, competițional sau amical, pentru că nu l-au făcut, doar s-au uitat, cu bere și-o sămânță alături, pregătindu-se să atingă o singură performanță, cele 130 kg la care ajunsese idolul lor.”, a scris Cristian Tudor Popescu într-un editorial pe Republica.ro

Jurnalistul și-a continuat articolul prin a face o comparație între Johan Cruyff și Diego Maradona: “Așa cum tenisul modern îl are ca părinte pe Bjorn Borg, fotbalul de azi își are originea în jocul și gândirea lui Johan Cruyff. Maradona a stat la trabuc și băutură cu dictatorii, Cruyff și-a botezat fiul Jordi, nume catalan interzis, sfidându-l astfel pe dictatorul Franco, și a refuzat să joace la Cupa Mondială din 1978 într-o Argentină stăpânită de junta generalilor asasini a lui Jorge Videla.”

ADVERTISEMENT

CTP despre Diego Maradona: “S-a lăudat toată viața cu un gol necinstit”

Gazetarul a afirmat că Diego s-a lăudat toată viața cu un gol necinstit marcat la Cupa Mondială din 1986: “Maradona s-a jucat cu fotbalul, genial, cum zice toată lumea, dar spiritul sportiv i-a fost străin: s-a lăudat toată viața cu un gol necinstit, înscris cu mâna împotriva Angliei, ba l-a mai luat și pe Dumnezeu părtaș la găinăria lui. Mai e de mirare că și-a bătut joc nu o dată de Papa Ioan Paul al II-lea?

Cât despre fericirea pe care o poți trăi întâlnind o operă de artă sau o inteligență scânteietoare, un Borges sau un Sábato, argentinieni și ei, e interzisă în Biserica Maradonistă (chiar există așa ceva), la cât prost gust și stupizenii a produs toată viața Sfântul ei de hram. Fără îndoială, Diego Armando Maradona a fost un geniu cu mingea. Dar cred că mai trebuie adăugat un cuvânt: atât. După mine, omul care a făcut cel mai mult pentru inteligența și frumusețea fotbalului pe această planetă este Johan Cruyff – cu el în amintire voi muri.”. 

ADVERTISEMENT

La 4 minute după golul marcat cu mâna în poarta lui Peter Schilton, căpitanul Argentinei, Diego Maradona reușea “Golul Secolului”, cum l-a nominalizat presa internațională, după o cursă în care a înșirat echipa adversă de la mijlocul terenului până în fața porții Angliei. La finalul competiției, Argentina cucerea titlul suprem, iar Maradona era declarat jucătorul turneului, fiind deasemena privit și în prezent ca cel mai talentat fotbalist din istorie.

ADVERTISEMENT