News

CTP îl face praf pe patriarhul Daniel: Satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioși

29.10.2020 | 09:08
CTP il face praf pe patriarhul Daniel Satanele in sutana iau turnat cuvios la Securitate pe credinciosi
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reacție virulentă la adresa patriarhului Daniel, numind preoțimea din vremea comunismului satane în sutană, care au turnat credincioșii pe care îi spovedeau la Securitate.

Reacția a venit după ce șeful Bisericii Ortodoxe Române, într-un mesaj, aparent adresat Guvernului, a spus că regimul comunist a căzut după ce, în 1989, autoritățile au interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au impus restricții legate de desfășurarea pelerinajelor religioase în încercarea de a combate răspândirea infectărilor cu noul coronavirus.

“Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism”

Jurnalistul îl acuză pe Patriarh, într-un editorial pentru Republica, de mistificare a faptelor și de dorința de a “prosti oamenii”.

ADVERTISEMENT

”Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie. ‘Dumnezeu nu se lasă batjocorit!’, a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul”, a scris gazetarul.

Conducătorii BOR au fost aliații regimului comunist, a ținut să precizeze Cristian Tudor Popescu și chiar au informat Securitatea despre ceea ce aflau în cadrul spovedaniilor.

ADVERTISEMENT

“Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceaușescu până în ultima clipă: pe 19 decembrie 1989, BOR îi trimitea o scrisoare de mulțumire dictatorului, ridicându-l în slăvi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timișoarei îi numea huligani”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

Mesajul Patriarhului Daniel care a suscitat reacția lui Cristian Tudor Popescu

În cadrul predicii susținute marți în fața celor câteva sute de credincioşi prezenţi pe Colina Bucuriei, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj, aparent adresat autorităților, care au impus restricții legate de organizarea pelerinajelor religioase în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

”În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște motivând că în aceeași, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale și astfel patriarhul Teoctist, vrednic de pomenire, a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe.

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, la Palatul Patriarhiei, a fost înființat centru de radio al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora. Prin aceasta vedem că Dumnezeu nu se lasă batjocorit!

Fraților, nu vă lăsați păcăliți, Dumnezeu nu se lasă batjocorit, iar dreptatea sa se arată atunci când el dorește îndreptarea oamenilor”, a spus Patriarhul Daniel.

ADVERTISEMENT