News

CTP ironizează boicotul românilor față de austrieci: ”Niciodată nu vor fi mai buni la furat decât noi”

Cristian Tudor Popescu are o reacție ironică față de boicotul românilor față de austrieci. CTP spune că aceștia nu vor fi ”niciodată mai buni la furat decât noi”.
15.12.2022 | 10:11
CTP ironizeaza boicotul romanilor fata de austrieci Niciodata nu vor fi mai buni la furat decat noi
Boicotul românilor față de austrieci, ironizat de CTP. Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu nu se situează în tabăra românilor care aderă la boicotarea companiilor austriece din România.

Boicotul românilor față de austrieci, ironizat de CTP

Cunoscutul gazetar îi critică și îi ironizează pe cei care susțin acest demers îndreptat împotriva statului care ne-a barat accesul către Schengen.

ADVERTISEMENT

Într-un editorial publicat pe site-ul Republica.ro, CTP îi ia în vizor și pe politicienii români care cer atacarea la Curtea de Justiție UE (CJUE) a votului Austriei din Consiliul JAI.

Rareș Bogdan (europarlamentar PNL) și Eugen Tomac (europarlamentar PMP) au fost cei care au cerut Guvernului Ciucă să atace la CJUE veto-ul Austriei de la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

”Românoșii de pe timpul lui Dragnea, după ce au stat o vreme în adormire, emit acum din nou strigăte de luptă cu ocazia faultului grosolan aplicat României de către Austria.

Să dăm Austria în judecată la CJUE, să boicotăm candidatura aceleiași la șefia OSCE (candidatură la care tocmai ce a renunțat), să lepădăm tot ce e austriac p-acilea, în schimb, să nu mai mergem la ski în Innsbruck și Kitzbuhel.

ADVERTISEMENT

Asta cu ski-ul e tare: dacă sunt așa de românoși cei care dau an de an o pălărie de bani ca să își facă plăcerea în Austria, de ce nu i-au cheltuit demult, patriotic, pe pârtiile de la Poiana Brașov sau Clăbucet?”, spune CTP.

Jurnalistul nu îi iartă nici pe oficialii de la CNAIR și CFR care au luat decizia de a-și muta conturile de la băncile austriece.

ADVERTISEMENT

”Cu binecuvântarea lui Grindeanu, CNAIR și CFR cică își retrag operațiunile de la Erste BCR și le duc la CEC. (…) de ce nu au făcut companiile astea transferul mai demult, păgubind astfel atâția ani statul român?

În caz că, totuși, la CEC e mai prost decât la Erste, înseamnă că, iarăși, prin mișcarea asta, e păgubit statul român”, remarcă Tudor Popescu.

CTP, mesaj pentru românii care boicotează firmele austriece: ”Niciodată nu vor fi mai buni la furat decât noi”

În finalul mesajului său, CTP le explică celor care vor ”să-și ia țara înapoi” că votul Austriei a fost unul politic și că problemele nu pot fi rezolvate decât la nivelul Uniunii Europene.

Gazetarul le transmite cetăenilor țării noastre că ”niciodată austriecii nu vor fi mai buni la furat decât noi”.

”Nu e vorba de vreo sabie cu care Nehammer amenință România și noi stăm cu capul plecat ca să nu ni-l taie. Cancelarul Österreich nu ține neapărat să ne umilească, pur și simplu nu-i pasă de România și Bulgaria. I se fâlfâie drapelul de reacțiile noastre și ale bulgarilor. Niciunul dintre cele 5 puncte depuse la Consiliul European de Austria nu poate fi îndeplinit de România, ci doar de Uniunea Europeană.

(…) România nu poate obține nici în continuare nimic discutând direct cu Austria, ci doar prin intermediul Bruxellesului.

În fine, dincolo de toată politica, aș vrea să reamintesc cu mândrie celor care vor să-și ia țara înapoi că niciodată austriecii nu vor fi mai buni la furat decât noi”, încheie CTP.

ADVERTISEMENT