Sport

CTP o avertizează pe Simona Halep înainte de „sfertul” de la Madrid cu Ons Jabeur: „Va fi un meci istoric!” Exclusiv

Cristian Tudor Popescu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre meciul dintre Simona Halep și Ons Jabeur, în sferturile de finală ale turneului de la Mutua Madrid Open.
03.05.2022 | 22:59
CTP o avertizeaza pe Simona Halep inainte de sfertul de la Madrid cu Ons Jabeur Va fi un meci istoric Exclusiv
Simona Halep poate urca pe locul 18 WTA dacă o va învinge pe Ons Jabeur. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep va avea parte de un adversar de calibru în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, unde o va întâlni pe Ons Jabeur. Cristian Tudor Popescu este optimist după „victoria istorică” împotriva lui Cori Gauff, așa cum a explicat în exclusivitate pentru FANATIK.

Cristian Tudor Popescu o avertizează totuși pe Simona Halep: „E în mare formă dacă a bătut-o astfel pe Belinda Bencic”

Jucătoarea de origine tunisiană, Ons Jabeur (numărul 10 WTA), este următoarea adversară a Simonei Halep la turneul WTA Mutua Madrid Open. Tunisianca s-a calificat în sfeturi după ce a eliminat-o pe Belinda Bencic (numărul 13 WTA) în trei seturi: 6-3, 2-6, 6-2.

ADVERTISEMENT

„Meciul dintre Simona și Ons Jabeur va fi unul de mare nivel! O să fie cred un istoric, pentru că Jabeur joacă foarte, foarte bine! Am văzut-o că e în formă. A bătut-o pe Belinda Bencic în decisiv!”, a declarat CTP în exclusivitate pentru FANATIK.

Analistul a fost destul de surprins că Jabeur a reușit să o învingă pe Bencic într-un set decisiv: „Ooo, să o bați astfel pe Belinda Bencic care este o jucătoare ca o stâncă…. E în mare formă și va fi un meci extraordinar, dar o prefer pe Ons Jabeur”.

ADVERTISEMENT

De ce o preferă Cristian Tudor Popescu pe Ons Jabeur ca adversar, în locul Belindei Bencic: „Era mai greu pentru Simona”

CTP e convins că Simona Halep ar fi avut un meci mai dificil împotriva elvețiencei Belinda Bencic: „După părerea mea, era mai greu pentru Simona să joace împotriva Belindei Bencic.

Simona poate să facă față mai bine stilului de joc al lui Ons Jabeur, față de cel al Belindei Bencic, care este extrem de puternică și agresivă. Elvețianca e genul de jucătoare care îi poate pune probleme mari Simonei Halep”.

ADVERTISEMENT

CTP aplaudă chimia dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou: „A reușit să o facă să simtă acest joc și să fie convinsă că așa trebuie să joace”

Cristian Tudor Popescu  s-a temut că Simona Halep nu va putea fi pe aceeași lungime de undă cu Patrick Mouratoglou, însă schimbările radicale din jocul ei arată că s-a creat o simbioză între cei doi.

„Este indiscutabil faptul că Patrick Mouratoglou a reușit să o facă pe Simona să simtă acest joc și să fie convinsă că așa trebuie să joace. Ce joacă Simona acum și articolele scrise în ultimele 3-4 patru luni îmi stau mărturie, dacă luați ce joacă Simona acum, eu spun de 3-4 luni!

ADVERTISEMENT

Simona trebuie să aibă agresivitate, să ia minge din aer cu drive-vole fără să cadă, să aibă inițiativă și să regăsească jocul din 2018 de la Australian Open și Roland Garros, perioada ei de maximă dominare mondială. Iar Simona în sfârșit a reușit asta!”, a mai spus CTP pentru FANATIK.

Cristian Tudor Popescu: „M-am temut că nu va reuși joncțiunea cu stilul matematizat al lui Mouratoglou”

Simona Halep a revenit în forță după ce s-a pregătit la Nisa alături de Patrick Mouratoglou, la academia lui de tenis și pare complet schimbată.

„Asta era analiza mea, însă poți să spui toate aceste lucruri jucătoarei, însă ea să nu asimileze aceste lucruri! Nu e totul să îi spui corect ce trebuie să facă, cine să o convingi să accepte ceea ce îi spui și să devină al ei acest joc, nu al antrenorului care il cere: ‘Domne, așa zice antrenorul, așa joc!’.

Nu, ea trebuie să înțeleagă că jocul ăsta nu este al antrenorului, ci al ei! Aici este realizarea extraordinară al lui Patrick Mouratoglou. Excepțională realizare că a reușit să o convingă pe Simona că jocul acesta diferit față de ce juca ea în majoritatea cazurilor, e al ei și i se potrivește. 

Este o surpriză foarte plăcută pentru mine, pentru că m-am temutat că nu va fi o chimie și Simona nu va reuși joncțiunea cu stilul lui Mouratoglou, care este foarte matematizat, foarte organizat cu computerul, știe toți parametrii jocului Simonei și ai adversarei. Dar iată că lucrul ăsta s-a produs și după părerea mea e esențial că s-a pus la punct o mașinărie care poate să meargă departe”, a declarat Cristian Tudor Popescu în exclusivitate pentru FANATIK.

Ce au spus Simona Halep și Ons Jabeur despre confruntarea din sferturile de la Madrid

Simona Halep se simte excelent la Madrid și este extrem de optimistă și înaintea duelului din sferturi cu Ons Jabeur:„Sunt destul de încrezătoare la Madrid, datorită condițiilor de joc. Mereu joc foarte bine aici, e bine să joci tenis într-un loc pe care îl iubești. Ador timpul petrecut aici.

Niciodată nu știi la ce să te aștepți de la Ons Jabeur, cu jocul ei. E foarte talentată și are o personalitate foarte frumoasă. Poate juca în toate stilurile, dropshot, slice, poate lovi puternic, serviciul poate fi rapid. Va fi o luptă grea, ca de obicei, dar abia aștept să joc împotriva ei, pentru că este o persoană minunată”.

De cealaltă parte, Ons Jabeur le cere spectatorilor să o susțină la meciul cu Simona Halep, deoarece aceasta a eliminat-o pe Paula Badosa (Spania): „Am văzut-o pe Simona jucând foarte bine. Atât vă aduc aminte, fraților, că Simona a bătut-o pe Paula, care e spanioloaică, deci dacă se califică, trebuie să mă susțineți”.

Este pentru prima oară când Simona Halep și Ons Jabeur se întâlnesc pe zgură. Scorul confruntărilor directe este de 2-1 pentru Halep, toate cele trei meciuri disputându-se pe hard. Ultimele două confruntări au fost la Dubai, în 2020 și 2022, ambele câștigate de jucătoarea din România.

  • 12 e locul pe care Simona Halep poate urca în ierarhia mondială dacă va reuși să câștige pentru a treia oară turneul de la Madrid
ADVERTISEMENT