Life

Cu câți lei se vinde acum un Nokia 3310. Are un preț mare chiar și după 23 de ani de la lansare

Prețul din prezent al unui telefon model Nokia 3310. Chiar și după 23 de ani de la lansare încă are un cost destul de ridicat.
02.04.2023 | 17:57
Cu cati lei se vinde acum un Nokia 3310 Are un pret mare chiar si dupa 23 de ani de la lansare
Cine a creat Nokia 3310. Sursa foto: I LIKE IT
ADVERTISEMENT

Îți mai amintești de celebrul Nokia 3310? La începutul anilor 2000 făcea furori printre români, și nu numai, deoarece era un model nou de telefon, iar tehnologia începea să-și arate capacitatea de evoluție. În prezent, Nokia 3310 a devenit un obiect de colecție și se vinde în continuare la un preț ridicat.

Cât costă acum un Nokia 3310. Costul, ridicat în raport cu vechimea

Nokia 3310 a fost lansat în 2000 și a fost produs în Finlanda și Ungaria. Pentru că era un model nou, foarte multe persoane l-au achiziționat atunci. Se spune că s-ar fi vândut în jur de 126 milioane de unități, în întreaga lume. Era o plăcere pentru oameni să poarte o conversație cu un telefon atât de mic și portabil, în același timp.

ADVERTISEMENT

Dacă faceți parte dintre generațiile care au fost martore la apariția modelului Nokia 3310, cu siguranță vă aduceți aminte și de faptul că existau persoane care îl purtau într-un suport special, ce se punea în jurul gâtului sau în buzunarul din fața unui articol vestimentar. Nici jocul ”Snake” nu poate fi dat ușor uitării.

Pe atunci, nu existau huse ca acum, folii pentru display sau căști pentru a asculta muzică pe telefon. Cine s-ar fi gândit, de altfel, în 2000 că Nokia 3310 va deveni istorie și că telefoanele vor evolua atât de mult, încât este suficient să apeși cu degetul pe un ecran?

ADVERTISEMENT

Anii au trecut, iar tehnologia ne arată cât este de puternică și că putem fi atât dependenți, dar și nostalgici după ea. Sunt foarte multe persoane care colecționează telefoane și alte dispozitive ce au legătură cu domeniul tehnologiei, doar pentru a retrăi sentimentele vremurilor de odinioară.

Pe OLX,  sunt diferiți români care ”profită” de entuziasmul colecționarilor sau care se gândesc pur și simplu la faptul că lucruri utile cândva pot fi de mare folos și acum. Un utilizator al platformei comerciale a pus un anunț în care precizează că vinde un Nokia 3310, telefon chiar din Finlanda și pentru care cere suma de 100 de euro.

ADVERTISEMENT

Având în vedere faptul că aproape majoritatea românilor folosesc acum Android sau Iphone, despre care nu se știa în urmă cu 23 de ani, prețul de 100 de euro este considerat ridicat de către unii potențiali cumpărători, care au dat peste postarea vânzătorului.

”Telefon Nokia 3310 liber de rețea. Telefon original, țară origine Finlanda. Telefonul este în stare bună de funcționare. Telefon pentru nostalgici”, apare în anunțul de pe OLX, în care este menționat și faptul că funcționează bine, scrie cancan.ro

ADVERTISEMENT

Anii 2000-2007, perioadă de ascensiune a telefoanelor Nokia

În perioada 2000-2007, omenirea cunoștea o ascensiune a modelelor Nokia. Finlandezii produceau și Nokia 6100, Nokia 1100, Nokia 2600 sau Nokia 1600. La nivel global, Finlanda ocupa locurile 2 și 3 la capitolul telefonie mobilă.

ADVERTISEMENT
Tags: