Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cu câți scouteri lucrează omul lui Gigi Becali. „Wenger avea 125 la Arsenal”

FCSB se adaptează vremurilor și lucrează cu o echipă de scouteri. Gigi Becali este în legătură cu Florin Vulturar pentru a descopri talente din Africa de Sud.
26.10.2023 | 20:50
Cu cati scouteri lucreaza omul lui Gigi Becali Wenger avea 125 la Arsenal
Cu cati scouteri lucreaza omul lui Gigi Becali. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ngezana a fost prima lovitură dată de Gigi Becali. Adus din Africa de Sud, Ngezana este pe placul patronului și și-a câștigat locul de titular în apărarea FCSB-ului. Patronul echipei nu se oprește aici. Își dorește să transfere în continuare jucători extracomunitari pentru a câștiga campionatul.

FCSB colaborează cu o echipă de scouteri

“Arsene Wenger, la Arsenal, avea 125 de scouteri. Deci pe 5 nivele, el era ultimul. 125 de scouteri. Pe 5 niveluri. În primul nivel se duceau în Africa de Sud, în țările arabe. Al doilea nivel erau din cadrul clublui care propuneau jucători.

ADVERTISEMENT

Al treilea erau din cadrul academiei, al patrulea erau secunzii lui și el era ultimul, Arsene Wenger. Chema jucătorul în baza de pregătire a lui Arsenal și vedeau jucătorul în meciuri de pregătire. Arsenal, atunci, pe vremea lui Arsene Wenger, vindea cel mai bine. Aducea cei mai buni jucători”, a declarat Valeriu Răchită.

Africa de Sud nu este singura piață de desfacere pentru FCSB. Gigi Becali se pregătește să aducă un mijlocaș brazilian care să lumineze jocul echipei. FCSB este în acest moment pe primul loc în clasament cu 29 de puncte. Pe doi se află CFR Cluj cu 26 de puncte.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Vulturar e formată din 5 persoane

“Eu știu tot așa, club nu extraordinar de mare, club cu 30 de scouteri, e un club din Portugalia. Monitorizează Sud America foarte mult. E o echipă din Portugalia, nu pot să dau numele.

Au vreo 30 de scouteri plus 3 șefi scouteri. Eu am 4-5 în echipa mea, Noi, cu toții, suntem vreo 5. Undeva la 10 dacă aș putea să-mi fac o echipă de 10 scouteri, ar fi bine. Trei am doar foști jucători și acum vreau să aduc alt jucător.

ADVERTISEMENT

Răzvan Tincu, fundașul central, o să fie următorul scouter al echipei. Vreau să lucrez, dacă iau fundaș central, să se ocupe de scouting pentru ce înseamnă zona defensivă. Nu o să-l pun pe Tincu să se uite la atacanți.

Dacă o să fie la mine în agenție un fundaș central, el o să urmărească fundași centrali, laterali, zona de apărare, din defensivă. Dacă e atacant o să urmărească cei din zona de atac”, a spus Florin Vulturar.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA este în direct și exclusiv pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

FCSB colaboreaza cu o echipa de scouteri

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1.87 este cota pentru „NG” la meciul Petrolul - FCSB