News

Cu ce a venit Cristian Tudor Popescu la emisiune. Prezentatorul Digi24 a început să râdă când a văzut obiectul

15.01.2021 | 20:42
Cu ce a venit Cristian Tudor Popescu la emisiune Prezentatorul Digi24 a inceput sa rada cand a vazut obiectul
CTP, despre cămașa lui Sorin Cîmpeanu purtată la vaccinare: "Costumația seamănă cu Elena Ceaușescu jucând volei în pantofi cu toc" foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După o pauză de câteva săptămâni, Cristian Tudor Popescu a revenit la emisiunea săptămânală de la Digi24 și nu oricum, ci cu un obiect care l-a făcut să zâmbească pe Claudiu Pândaru, prezentatorul din studio.

Gazetarul a prezentat în ediția de vineri a emisiunii ”Cap limpede” o experiență pe care a trăit-o în ultima perioadă, mai exact un experiment care l-a ajutat să-și creeze un aparat de ras indestructibil.

ADVERTISEMENT

Prin prezentarea propriului său experiment, CTP a pus în balanță disputa știință vs. credință care se duce în această perioadă în România în privința diferitelor teorii din jurul pandemiei și a campaniei de vaccinare anti-covid.

Cu ce a venit Cristian Tudor Popescu la emisiunea de la Digi24. Prezentatorul a început să râdă

Cristian Tudor Popescu a revenit în forță la emisiunea sa săptămânală de la Digi24. În debutul acesteia, publicistul a prezentat un obiect pe care l-a creat singur de-a lungul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Spre amuzamentul prezentatorului, CTP a scos dintr-o trusă o lamă atașată unei linguri de lemn, despre care a spus că l-a ajutat să se bărbierească de zeci de ori în ultimele luni, fără să se uzeze.

”În timpul în care nu am mai fost la emisiune, știți că eu bricolez fel și fel de lucruri, iar când am o problemă tehnică încerc să o rezolv, am creat ceva extrem de interesant.

ADVERTISEMENT

Mi-am cumpărat niște rezerve pentru bărbierit de la magazin (n.r. și prezintă niște lame). Am constatat că nu se potrivesc cu mânerul pe care îl aveam eu. În general. pentru că nu arunc lucruri, m-am gândit cum să întrebuințez aceste lame.

Și am găsit niște linguri de lemn. Am zis, ia să văd, nu se potrivesc cu aceste linguri de lemn? Prin urmare am luat lingurile pe care le aveam și am încercat să le potrivesc.

ADVERTISEMENT

M-am bărbierit o dată, de două ori, de 20 de ori, de 50 de ori. În general, o astfel de lamă clasică începe să se degradeze, nu mai funcționează ca lumea. Domne, cu asta nu se întâmpla așa. 20, 30, 50 de ture.  Lucrul acesta l-am inventat în luna iunie…Cred că de 70 de ori m-am bărbierit cu această sculă fără să cedeze precum celelalte”, a spus CTP la Digi24.

CTP. Sursă foto: captură digi24

Unde a vrut să ajungă CTP cu acest experiment

În finalul expunerii sale, jurnalistul a făcut o paralelă între ceea ce înseamnă știință sau gândire rațională și ceea ce înseamnă credință, adică ceva ce nu poate fi negat și, deloc surprinzător, a ajuns la subiectele arzătoare aflate la ordinea zilei.

”Acest experiment poate fi reprodus de oricine din lumea asta care dorește, poate respectivul să constate sau nu, poate să-mi spună, nu aveți dreptate, lama se uzează.

Poate să spună da, dar există și soluții mai bune. Suportă testare, negare și îmbunătățire ce am produs eu. Aceasta este o secvență logică științifică. Asta înseamnă gândire rațională în acest exemplu casnic.

Ce avem de cealaltă parte? Avem credință, indiferent că este vorba de coronavirus, de vaccin, de 5 g.. Toate asta pornesc din credință. Ce presupune credința? Nu poate fi negată”, a concluzionat CTP.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”