News

Cu cine a discutat șeful Sputnik din România. Tatonări despre o nouă alternativă politică

Șeful Sputnik din România, prezent recent la un eveniment găzduit de Ambasada Rusiei în București, a discutat cu personalități importante. Subiectul: o alternativă politică.
10.11.2022 | 17:05
Cu cine a discutat seful Sputnik din Romania Tatonari despre o noua alternativa politica
Șeful Sputnik din România, discuții cu personalități importante din lumea politică la ambasada Rusiei. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Actuali și foști demnitari ai statului român au participat, joi, 3 noiembrie, la Ziua Unității Naționale a Rusiei, eveniment găzduit de Ambasada Moscovei de la București.

Șeful Sputnik din România, discuții cu personalități importante din lumea politică la ambasada Rusiei

La această recepție a fost prezent și șeful Sputnik din România, Bogdan Alexandru Duca, notează Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în mai multe postări pe pagina sa de Facebook, acesta a anunțat că a discutat cu foști demnitari de prim-rang din statul român.

Printre aceștia, Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier în Guvernul Roman, trimis în judecată pentru crime împotriva umanității pentru evenimentele din decembrie 1989, și cu fostul europarlamentar și ministru de externe Adrian Severin. Tema discuțiilor: o ”alternativă” politică.

ADVERTISEMENT

”Tot timpul o plăcere să discut cu Adrian Severin. E drept, dincolo de râsetele în care ne-a surprins fotografia, discuția a fost serioasă, despre cum din păcate nu se construiește nicio alternativă…”, a scris Duca.

La evenimentul din urmă cu o săptămână a fost prezentă și senatoarea independentă Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Și aceasta a fost amintită de Duca într-o postare pe Facebook. Avocata i-ar fi transmis acestuia că partidul ei (n.r. SOS România) ar deține 5% în sondaje.

”Doamna Șoșoacă mi-a spus în seara asta (n.r. joi, 3 noiembrie) că are 5% cu partidul dumneaei. Era prea plină de elan, și îți e frică să o contrazici pe Diana Șoșoacă, dar i-aș fi povestit o întâmplare reală, din timpul campaniei electorale din 2012, când un partid minor, nu spun care, a comandat un sondaj unde a aflat că are o intenție de vot de 12%.

ADVERTISEMENT

Ireal de mare. Intrigați, au întrebat pe cei care făcuseră sondajul. Au aflat că sondajul fusese făcut printre membrii partidului respectiv”, a scris reprezentantul Sputnik.

Sputnik, interzis în UE

Reamintim că Sputnik.md, principalul organ de propagandă rusească pentru Republica Moldova și România, a fost închis la sfârșitul lunii februarie printr-o decizie a Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Decizia a venit în contextul invadării Ucrainei de către Rusia.

Pe 28 februarie, canalele media rusești Russia Today și Sputnik au fost interzise în întreaga Uniune Europeană.

ADVERTISEMENT
Tags: