Sport

Cu cine ar trebui să înceapă Edi Iordănescu între buturi? Un portar legendar a dat verdictul

Antrenorul cu portarii al României cu Victor Pițurcă, Gabriel Boldici, a analizat soluțiile lui Edi Iordănescu între buturi pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia.
22.03.2024 | 09:10
Cu cine ar trebui sa inceapa Edi Iordanescu intre buturi Un portar legendar a dat verdictul
Cu cine va începe Edi Iordănescu între buturi: „Îți trebuie un portar cu experiență”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Gabriel Boldici a jucat pentru Craiova Maxima, iar după retragere s-a ocupat și de portarii naționalei României în mandatele lui Victor Pițurcă. Fostul mare fotbalist din Cetatea Băniei a analizat soluțiile lui Edi Iordănescu între buturi înaintea amicalului cu Irlanda de Nord.

Cu cine va începe Edi Iordănescu între buturi?! Verdictul lui Gabriel Boldici: „Îți trebuie un portar cu experiență”

Edi Iordănescu are multe semne de întrebare înaintea confruntărilor de pregătire cu Irlanda de Nord și Columbia. Selecționerul este urmărit de ghinion și a rămas fără Nicușor Bancu cu câteva zile înaintea primului amical, așa cum FANATIK a anunțat.

ADVERTISEMENT

Selecționerul României are o dilemă mare și la portari, deoarece titularul din preliminarii nu joacă la Atletico Madrid. Horațiu Moldovan nu a prins niciun minut în Spania, iar asta îi poate pune în pericol locul din primul „11”.

Gabriel Boldici îl vedere în continuare pe Horațiu Moldovan între buturi, însă fostul antrenor din staff-ul lui Victor Pițurcă trage un semnal de alarmă. Acesta crede că lipsa meciurilor îl poate afecta pe fostul portar de la Rapid București.

ADVERTISEMENT

„La momentul acesta cine are experiență și poate să apere este Horațiu Moldovan, dar nejucând îl va afecta foarte mult. Are aproape patru luni de când nu a apărat niciun meci, doar s-a antrenat. Automat te afectează treaba asta.

Dacă nu ai meciuri în picioare, doar să te antrenezi și să nu ai jocuri în picioare este greu. Cred că se va baza pe el, dar va fi greu. Fiind la Atletico Madrid are o încredere mare în el, dar poate să fie cu dus și întors. Foarte mult îl va afecta că nu are meciuri în picioare.

ADVERTISEMENT

A apărat foarte bine, cu Kosovo a avut niște intervenții extraordinare la 0-0 și la mai multe meciuri. Sunt portari de perspectivă, tineri și talentați, dar la Campionatul European îți trebuie neapărat un portar cu experiență”, a declarat Boldici.

Soluție surpriză pentru națională: „Și datorită lui echipa este pe locul actual”

Laurențiu Popescu este într-o mare formă la Universitatea Craiova, iar portarul i-a salvat pe olteni în derby-ul cu CFR Cluj. Gabriel Boldici este de părere că fotbalistul „alb-albaștrilor” este o soluție pentru națională.

ADVERTISEMENT

„Îl urmăresc pe Niță, a avut niște meciuri foarte bune, singura problemă este că se află la retrogradare cu echipa. Este o soluție pentru națională. O soluție ar mai fi și Laurențiu Popescu de la Universitatea Craiova și datorită lui echipa este pe locul actual.

Cred că l-a afectat foarte mult schimbarea antrenorului cu portarii. Am trecut prin ele ca jucător și antrenor și asta este părerea mea, cred că l-a afectat mult pentru că a avut o decădere după plecarea lui Tudor”, a mai spus fostul mare portar.

Ce probleme a întâmpinat la EURO 2008: „S-a accidentat înainte de plecare”

„Aveam mulți portari în vizor și am întâmpinat o problemă la Campionatul European, chiar înainte de plecare. Dani Coman a apărat patru meciuri în preliminarii și nu se punea problema să lipsească. El, Lobonț și Popa era portarii echipei naționale pentru turneul final, dar cu două săptămâni s-a accidentat la mână și l-am luat pe Stăncioiu.

A luat niște echipe pe stilul de joc pe care îl va întâlni la EURO și sperăm să găsească cele mai bune soluții, să fie bine pentru echipa națională”, a încheiat Gabriel Boldici pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT