Sport

Cu cine joacă Dinamo în optimile Ligii Campionilor la handbal masculin. „Dulăii”, dublă de poveste cu PSG

01.03.2020 | 19:14
Cu cine joaca Dinamo in optimile Ligii Campionilor la handbal masculin Dulaii dubla de poveste cu PSG
ADVERTISEMENT

Dinamo a obținut calificarea în optimile Champions League la handbal masculin, după o dublă de „foc” cu Sporting Lisabona, câștigată de „dulăi” la trei goluri diferență. În faza următoare a competiției continentale, campioana României va întâlni PSG, ocupanta locului secund în grupa A.

Dinamo – PSG, în optimile Ligii Campionilor

Echipa de handbal masculin a clubului Dinamo continuă aventura în Liga Campionilor. După ce a câștigat, fără înfrângere, grupa de șase formații, din care au mai făcut parte Wisla Plock, GOG, Kristianstad, Medvedi și Kadetten, echipa lui Ștefan Constantin a pornit cu a doua șansă în „dubla” cu Sporting, dar a reușit calificarea.

ADVERTISEMENT

”Dulăii” s-au impus în Portugalia la un gol diferență, iar avantajul a fost mărit la București, 26-24, și vor înfrunta campioana Franței, PSG, în optimile Ligii Campionilor la handbal masculin.

Parizienii au terminat pe locul doi în grupa A, de opt formații, rezultat ce le-a adus calificarea în optimi. Prima manșă a „dublei” cu Dinamo va avea loc în perioada 18 – 22 martie, la București, în timp ce returul se va juca în Franța, în perioada 25 – 29 martie, data exactă urmând a fi stabilită de forul continental.

ADVERTISEMENT

Confruntarea din optimile Ligii Campionilor va consemna o premieră pentru Dinamo și PSG, care vor bifa prima întâlnire directă din istorie.

Nume importante în lotul lui PSG

Secția de handbal a clubului PSG este, precum cea de fotbal, într-o situația excelentă din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Nasser Al-Khelaifi, președinte clubului francez, a reușit să adune la Paris atât unele dintre cele mai importante nume din fotbalul mondial, Neymar, Kylian Mbappe sau Mauro Icardi, cât și din handbalul masculin.

Mikkel Hansen, Nikola Karabatic, Sander Sagosen, Vincent Gerard sau Gudjon Valur Sigurdsson sunt cele mai importante nume pe care Dinamo le va întâlni în optimile Ligii Campionilor, în „dubla” manșă din martie.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă performanță realizată de PSG în Champions League la handbal masculin a fost prezența în finală, în 2017, unde a pierdut cu Vardar.

ADVERTISEMENT