Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep în semifinale la Australian Open 2020. Și-a aflat adversara! Meci infernal pentru româncă

29.01.2020 | 05:04
Cu cine joaca Simona Halep in semifinale la Australian Open 2020 Sia aflat adversara Meci infernal pentru romanca
ADVERTISEMENT

Simona Halep face un parcurs de excepţie la această ediţie de Australian Open. Românca a avansat în penultimul act al competiţiei, după ce a trecut în sferturi şi de jucătoarea din Estonia Anett Kontaveit, scor 6-1, 6-1.


UPDATE, ORA 05:10. Simona Halep va evolua cu Garbine Muguruza în semifinale la Australian Open 2020. Jucătoarea iberică a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-5, 6-3.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Garbine Muguruza în semifinale la Australian Open 2020

În semifinale Simona Halep va avea în faţă ca adversară în ultimul meci pentru a ajunge a doua oară să joace la Melbourne cu trofeul pe masă pe învingătoarea ultimului sfert de finală, dintre iberica Garbine Muguruza şi una dintre marile surprize ale aceste ediţii, rusoaica Anastasia Pavliucenkova.

Simona are şanse reale să se bată pentru a doua oară la câştigarea Australian Open, după ce a pierdut, dramatic, finala din 2018, în faţa danezei Caroline Wozniacki la capătul unui meci pe care l-a avut la un moment dat în mână.

ADVERTISEMENT
cu cine joacă Simona Halep în semifinale la Australian Open 2020. Simona a avut un parcurs de excepţie până acum la Australian Open

Spre o posibilă finală cu Ashleigh Barty

Halep făcuse un break important în setul decisiv, la scorul de 3-3 şi urma să servească, dar daneza i-a tăiat ritmul devastator cerând intervenţia echipei medicale a turneului pentru o aşa zisă durere la spate. La reluare ea a reuşit să întoarcă soarta partidei în favoare şi să îşi adjudece singurul Grand Slam din carieră.

Acum, dacă va depăşi şi semifinala, Simona ar urma să dea în lupta pentru trofeu fie cu liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, încurajată de un continent întreg, fie de americanca Sofia Kenin, care se vor întâlni în cursul nopţii de miercuri spre joi în prima semifinală.

ADVERTISEMENT
cu cine joacă Simona Halep în semifinale la Australian Open 2020. Dacă va câştiga semifinala Halep ar putea da de liderul mondial Ashleigh Barty în lupta pentru trofeu

Cu Muguruza meci între câştigătoare de Grand Slam

Dacă adversara din semifinală va fi Garbine Muguruza, avem de-a face cu un duel între două câştigătoare de Grand Slam. Halep are două succese (Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019, plus alte trei finale pierdute), Garbine Muguruza are tot două succese şi tot Roland Garros 2016 şi Wimbledon 2017. plus o finală pierdută pe iarba de la Londra în 2015, în faţa Serenei Williams.

Ambele au fost lideri mondiali pentru diverse perioade de timp: Muguruza în 2017, Halep în 2018 şi o bună parte din 2019. Iberica a câştigat din tenis 16 milioane euro, Halep atinge 35 de milioane. Garbine Muguruza a avut în ultimul an o cădere neaşteptată, coborând mult în clasamentul WTA, motiv pentru care a ajuns să ocupe doar locul 32 înainte de Australian Open, nefiind cap de serie.

ADVERTISEMENT
cu cine joacă Simona Halep în semifinale la Australian Open 2020. Cu Garbine Muguruza ar fi un meci între câştigătoare de Grand Slam

Simona e egală cu ambele jucătoare

Reluarea colaborării cu antrenoarea Conchita Martinez pare însă a fi benefică jucătoarei născută în Venezuela, la Caracas, ea impresionând printr-un joc foarte sigur şi extrem de agresiv la această ediţie de Australian Open şi învingând clar jucătoare de top 10, precum Elina Svitolina şi Kiki Bertens.

Scorul meciurilor directe este 3-3. Muguruza a câştigat la Wuhan în 2014, la Cincinnati în 2017 într-un meci în care Halep a luat doar un game şi în 2018 la Doha, prin neprezentarea Simonei. Aceasta s-a impus în Fed Cup şi la Stuttgart în 2015 şi în semifinala de la Roland Garros 2018, când avea să şi câştige titlul.

Simona are potenţial pentru a câştiga turneul

Egalitate, dar 4-4, este şi între Simona Halep şi numărul 30 mondial, Anastasia Pavliucenkova. Rusoiaca s-a impus în 2012 la Dubai, în 2013 la Sofia, în 2015 la Wuhan şi în 2018 la Toronto. Simona s-a revanşat în 2013 la Tokyo şi Moscova, în 2015 la Cincinnati şi în 2017 la Roma.

cu cine joacă Simona Halep în semifinale la Australian Open 2020. Rusoiaca Anastasia Pavliucenkova, o prezenţă neaşteptată în această fază

După evoluţiile avute, mai ales din partidele cu Iulia Putinţeva şi Elise Mertens, Simona Halep a arătat că are potenţial pentru a ataca al treilea titlu de Grand Slam din carieră, chiar dacă adversarele rămase în luptă sunt redutabile, iar finala cu o australiancă ar fi sub o presiune inimaginabilă.

 

ADVERTISEMENT