Sport

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 de la WTA Kremlin Cup. Organizatorii au anunțat ora meciului cu Veronika Kudermetova

Simona Halep a învins-o pe Anastasia Potapova şi s-a calificat în turul 2 de la WTA Kremlin Cup, unde o aşteaptă tot o adversară din Rusia.
20.10.2021 | 19:30
Cu cine joaca Simona Halep in turul 2 de la WTA Kremlin Cup Organizatorii au anuntat ora meciului cu Veronika Kudermetova
ADVERTISEMENT
20-10-2021
16:30

Când se joacă Simona Halep - Veronika Kudermetova

Organizatorii turneului WTA 500 de la Moscova au anunțat când se va disputa meciul dintre Simona Halep și Veronika Kudermetova. Confruntarea dintre locul 19 WTA și locul 32 WTA, pentru un loc în sferturile de finală de la Kremlin Cup, va începe joi, 21 octombrie, de la ora 18:30. Acesta Va fi ultimul meci al zilei pe tabloul feminin de la competiția din Rusia.

Dacă va trece de sportiva din Rusia, în vârstă de 24 de ani, Simona Halep înfrunta în sferturi la Kremlin Cup pe învingătoarea duelului dintre Maria Sakkari (Grecia, locul 7 WTA) și Anna Kalinskaya (Rusia, locul 125 WTA).

 

 

19-10-2021
20:06

Veronika Kudermetova, adversara Simonei Halep în turul 2 la Kremlin Cup

Simona Halep se va lupta cu Veronika Kudermetova pentru un loc în turul 3 la WTA Kremlin Cup. Rusoaica a învins-o în primul tur pe compatrioata sa, Oksana Selekhmeteva (locul 238 WTA), în trei seturi, scor 4-6, 7-6(7-3), 6-4. Meciul a durat 2 ore și 22 de minute.

Va fi doar pentru a doua oară în istorie când Halep o înfruntă pe Kudermetova, locul 32 WTA. Ele au mai fost adversare în turul 3 de la Australian Open 2021. La „Antipozi”, Simona s-a impus fără emoții, scor 6-1, 6-3, şi a ajuns până în sferturi, unde a pierdut contra Serenei Williams.

Meciul dintre Halep și Kudermetova se va juca joi, 21 octombrie.

Simona Halep a obţinut calificarea în turul 2 de la WTA Kremlin Cup, după ce a învins-o pe Anastasia Potapova, scor 6-1, 6-4. În următoarea fază, pe jucătoarea de 30 de ani o aşteaptă o nouă adversară din Rusia.

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 de la WTA Kremlin Cup. Posibil duel cu Veronika Kudermetova

În turul 2 de la WTA Kremlin Cup, Simona Halep va întâlni câştigătoarea meciului dintre Veronika Kudermetova şi Oksana Selekhmeteva, jucătoare venită din califcări. Cele două se duelează în ultimul meci al zilei de pe tabloul feminin.

ADVERTISEMENT

La prima vedere, Veronika Kudermetova porneşte ca mare favorită împotriva Oksanei Selekhmeteva, însă jucătoarea de 18 ani a produs deja o surpriză, în calificări. În primul tur, rusoaica a eliminat-o pe Arina Rodionova, scor 6-3, 3-6, 6-4.

Pentru calificarea în turul 2 de la WTA Kremlin Cup, Simona Halep a încasat un cec în valoare de 8.200 de dolari. Dacă va ajunge în sferturile de finală, românca ar urma să primească 15.500 de dolari.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, un singur meci cu Veronika Kudermetova

Simona Halep şi Veronika Kudermetova s-au întâlnit o singură dată, în turul 3 de la Australian Open 2021. La turneul de la Antipozi, românca s-a impus clar, scor 6-1, 6-3, şi a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Serena Williams.

Veronika Kudermetova ocupă în prezent locul 32 în clasament WTA, iar cea mai bună clasarea a avut-o în aprilie 2021, când s-a clasat pe poziţia a 28-a.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Veronika Kudermetova a câştigat un singur turneu, WTA Charleston, în aprilie 2021, când a învins-o pe Danka Kovinic în finală. Anterior, sportiva de 24 de ani mai jucase o finală, la Abu Dhabi, unde a pierdut în faţa Arynei Sabalenka.

Veronika Kudermetova este şi o bună jucătoare de dublu, unde ocupă locul 16, iar în vară a fost la un pas să câştige, alături de Elena Vesnina, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Toyko. Cele două au ajuns şi în finala la dublu de la Wimbledon, pe care au pierdut-o în faţa perechii Hsieh Su-wei/Elise Mertens.

ADVERTISEMENT

Oksana Selekhmeteva, prima apariţie pe tabloul principal al unui turneu WTA

Oksana Selekhmeteva este la prima apariţie pe tabloul principal al unui tablou WTA, după ce în 2019 a bifat două prezenţe în calificări, la Sankt Petersburg şi Moscova, însă a fost eliminată de fiecare dată în turul 1.

Acum, Oksana Selekhmeteva a reuşit să treacă de calificări, după ce le-a învins pe Arina Rodionova şi pe Diana Shnaider. Pentru accederea în turul 1, sportiva de 18 ani a încasat 6.650 de dolari.

La juniori, Oksana Selekhmeteva a obţinut rezultate bune, reuşind să câştige titlul la dublu la două turnee de Mare Şlem, US Open 2019 şi Roland Garros 2021. La simplu, jucătoarea din Rusia a ajuns de două ori în semifinale, tot la US Open 2019 şi Roland Garros 2021.

ADVERTISEMENT