Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep în turul 3 la Australian Open. Surpriză uriaşă în meciul dintre Collins şi Putintseva

23.01.2020 | 13:52
Cu cine joaca Simona Halep in turul 3 la Australian Open Surpriza uriasa in meciul dintre Collins si Putintseva
ADVERTISEMENT

Simona Halep își continuă parcursul către fazele superioare de la Australian Open 2020. Românca a trecut în turul 2 de britanica Harriet Dart (173 WTA) cu scorul de 6-2, 6-4, iar acum se pregătește de un meci mult mai dificil în turul următor cu învingătoarea meciului Danielle Rose Collins (25 WTA) – Yulia Putintseva (38 WTA).


UPDATE, 23 ianuarie, 13:52. Simona Halep (3 WTA) o va înfrunta pe Yulia Putintseva (38 WTA) în turul 3 de la Australian Open 2020. Jucătoarea din Kazahstan a produs o surpriză în turul secund, eliminând-o pe americanca Danielle Rose Collins (25 WTA), semifinalista din 2019, scor 6-4, 2-6, 7-5.

ADVERTISEMENT
  • Simona Halep – Yulia Putintseva este un duel în premieră în circuitul WTA.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a caracterizat-o pe viitoarea rivală a Simonei: ”Putintseva e o jucătoare cu un stil incomod, agasant. Trebuie să ai o condiție fizică foarte bună să nu fii destabilizat de jocul Putintsevei”, a spus CTP la Digisport.


Cu cine joacă Simona Halep în turul 3 la Australian Open

Simona Halep nu a întâmpinat mari probleme cu britanica Harriet Dart, a 173-a jucătoare a lumii, de care a dispus cu scorul de 6-2, 6-4, după o oră și 17 minute de joc.

ADVERTISEMENT

Pentru fostul lider WTA urmează acum un meci mult mai dificil în turul 3, urmând să înfrunte o jucătoare din top 40 WTA.

Adversara româncei se va alege din duelul dintre americanca Danielle Rose Collins și kazaha Yulia Putintseva, un meci care se dispută joi la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Simona Halep o conduce pe Collins la ”directe”

Simona Halep a întâlnit-o o singură dată până în prezent pe Danielle Rose Collins în circuitul WTA. Se întâmpla asta în 2014, chiar pe terenul acesteia de la US Open.

Pe cea mai mare arenă de tenis a Grand Slam-urilor, ”Arthur Ashe Stadium”, Halep și Collins s-au înfruntat într-un meci de trei seturi.

ADVERTISEMENT

Americanca a început mai bine și a câștigat actul inaugural la tiebreak, scor 7-6 (2). A urmat apoi o revenire spectaculoasă a Simonei, cea care a luat următoarele seturi cu 6-1 și 6-2.

”Am fost puțin nervoasă. E normal atunci când joci pe un asemenea stadion imens cu așa mare presiune”, spunea Halep după meciul din 2014.

Collins, semifinalistă la Melbourne în 2019

Australian Open este turneul de Mare Șlem la care Danielle Rose Collins se simte cel mai bine. În 2019, americanca a ajuns până în careul de ași la Melbourne, după ce a trecut de nume mari pe parcurs, precum Caroline Garcia sau Angelique Kerber.

Petra Kvitova s-a dovedit o jucătoare prea puternică pentru Collins în 2019, cehoaică trecând de americancă în semifinale cu 6-7, 0-6.

Halep, niciun meci cu Putintseva până acum

Un duel Halep – Putintseva ar fi o întâlnire în premieră în circuitul WTA pentru cele două sportive. Jucătoarea din Kazahstan, profesionistă din 2009, are un tur 3 în 2016, cel mai bun rezultat al său la Melbourne.

ADVERTISEMENT