Sport

Cu cine va juca Farul în turul al doilea preliminar din UEFA Conference League

Farul a fost eliminată în primul tur preliminar din Liga Campionilor și își va continua aventura europeană în Conference League. Cine este următoarea adversară a „marinarilor”.
18.07.2023 | 22:52
Cu cine va juca Farul in turul al doilea preliminar din UEFA Conference League
Cu cine va juca Farul în turul al doilea preliminar din UEFA Conference League. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
18-07-2023
21:12

Farul - Urartu în turul 2 preliminar din conference League

Urartu va fi adversara Farului în turul 2 preliminar din Conference League, după ce armenii au fost eliminați dramatic în turul 1 preliminar din Champions League. Urartu a pierdut la lovituri de departajare în dubla cu Zrinjski, în ciuda unei reveniri spectaculoase în Macedonia. 

Urartu pierduse 0-1 pe propriul teren în urmă cu o săptămână și a fost condusă cu același scor și în Macedonia. A întors rezultatul cu două goluri marcate pe final, ultimul în minutul 90+1. S-a ajuns la lovituri de departajare, unde macedonenii au fost primii care au ratat. Dar totul s-a întors din nou după ce ultimii doi executanți ai lui Urartu au ratat și ei.

Farul a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de Sheriff Tirapsol, care a învins cu 3-0 în meciul retur. Formația pregătită de Gică Hagi a „retrogradat” în turul al doilea preliminar din UEFA Conference League pe ruta campioanelor.

Cu cine va juca Farul în turul al doilea preliminar din UEFA Conference League

Farul a câștigat prima manșă a „dublei” cu Sheriff și a venit motivată în Moldova pentru a obține calificarea în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor. Amine Talal, cel mai bun jucător al campioanei din țara vecină, a marcat în prelungirile primei reprize, iar tabela a rămas intactă până la final.

ADVERTISEMENT

În prelungiri, campioana României a cedat, iar Mbekeli și Ademo au înscris, pe rând, în poarta lui Marian Aioani. Astfel, Farul a picat în turul al doilea preliminar din Conference League și va da piept cu pierzătoarea din „dubla” Zrinjski – Uratru din primul tur preliminar din Liga Campionilor.

Prima manșă a „dublei” ar urma să aibă loc joi, 27 iulie, atunci când sunt programate meciurile tur din al doilea tur preliminar al UEFA Conference League. Partida retur va avea loc o săptămână mai târziu, pe 3 august. „Marinarii” se alătură celor de la FCSB, CFR Cluj și Sepsi, care joacă în turul al doilea preliminar din Conference League.

ADVERTISEMENT

Pierderi pentru Farul după eliminarea din Liga Campionilor

Sheriff Tiraspol a fost o nucă prea tare pentru Farul. După ratarea calificării în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, campioana României a ratat un bonus financiar de 400.000 de euro. Totodată, „marinarii” au ratat, după eliminarea prematură din Liga Campionilor șansa de a fi siguri cel puțin de play-off-ul Conference League.

Dacă ar fi trecut de Sheriff Tiraspol și ar fi fost eliminată în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor, Farul ar fi picat în turul al treilea preliminar din Europa League. După o nouă înfrângere, campioana României ar fi jucat în play-off-ul Conference League.

ADVERTISEMENT

Maccabi Haifa, următoarea adversară a lui Sheriff Tiraspol

De cealaltă parte, Sheriff Tiraspol s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor și va da piept cu Maccabi Haifa. Israelienii au trecut la general cu scorul de 6-1 de campioana Maltei, Hamrun. Pe 25/26 iulie este programat meciul tur și pe 1/2 august va avea loc returul.

Maccabi Haifa este singura echipă din Israel care se poate lăuda trei prezențe în grupele Champions League, respectiv în anii 2002-2003, 2009-2010, 2022-2023, două prezențe în grupele Europa League, în 2011-2012 și 2013-2014, precum și o prezență în grupele Conference League, în sezonul 2021-2022. Într-adevăr este o performanță remarcabilă pentru clubul patronat de octogenarul miliardar israelian Ya’akov Sahar, cel mai puternic deținător de autovehicule de transport de marfă din țară.

ADVERTISEMENT

Macabi Haifa s-a întâlnit în sezonul 2011-2012, grupa j, în Europa League cu FCSB. Israelienii i-au făcut praf pe bucureșteni acasă cu 5-0, dar FCSB tot a reușit calificarea din grupă la ultima partidă de acasă, jucată cu echipa din Haifa și câștigată cu scorul de 4-2. FCSB a terminat grupa pe locul 2 în urma echipei germane Schalke 04.

ADVERTISEMENT