Sport

Sheriff Tiraspol – Farul 3-0, turul 1 preliminar Champions League. Echipa lui Hagi, eliminată. Video

Sheriff Tiraspol a câștigat cu 3-0 manșa retur a „dublei” cu Farul din primul tur preliminar Champions League. Formația lui Gică Hagi a pierdut categoric în Moldova.
18.07.2023 | 22:18
Sheriff Tiraspol  Farul 30 turul 1 preliminar Champions League Echipa lui Hagi eliminata Video
Sheriff Tiraspol a eliminat-o pe Farul în primul tur preliminar din Liga Campionilor. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
18-07-2023
16:16

Sheriff Tiraspol - Farul 3-0 (Talal 45+1, Mbekeli 99, Ademo 106)

Vezi toate fazele video importante aici.

FINAL DE MECI. Farul este eliminată de Sheriff Tiraspol, scor 1-1, 1-4 după prelungiri, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României își va continua aventura europeană în turul al doilea preliminar din UEFA Conference League. 

Min. 106: GOOL Sheriff Tiraspol! Zohouri îi trimite excelent pe poziție viitoare lui Ademo, care marchează cu ușurință. 

Min. 99: GOOL Sheriff Tiraspol! Moldovenii duc până la final un contraatac. Luvannor îi pasează inteligent lui Mbekeli, care îl execută pe Marian Aioani. 

Min. 94: Talal îl depășește pe Artean și Larie, însă mijlocașul Farului revine și îl blochează în ultima clipă pe marocanul lui Sheriff Tiraspol.


Min. 90+6: „Centralul” fluieră finalul timpului regulamentar. Sheriff o conduce pe Farul cu 1-0, scor cu care „marinarii” au câștigat la Ovidiu. Astfel, partida intră în prelungiri. 

Min. 90+3: Apostolakis șutează din cădere, de la distanță, dar Marian Aioani respinge spectaculos în corner. 

Min. 80: Tudor Băluță își încearcă norocul de la distanță. Șutul mijlocașului este prins cu ușurință de Koval.

Min. 75: Apostolakis centrează în careu. Mihai Popescu deviază în corner.

Min. 73: Peter Ademo șutează din interiorul careului. Mingea trece puțin pe lângă țintă. 

Min. 51: Farul răspunde prin Adrian Mazilu. Denis Alibec îi pasează fotbalistului transferat la Brighton, însă acesta șutează puțin pe lângă poartă. 

Min. 50: Ocazie mare de gol pentru Sheriff Tiraspol. Mbekeli pătrunde și șutează, iar Aioani respinge cu greu în corner. 

Min. 45+1: GOOOL Sheriff Tiraspol! Talal, rămas singur, deschide scorul după ce trece în viteză de portarul Aioani. 

Min. 32: Adrian Mazilu șutează de la distanță, însă Koval reține. 

Min. 27: Talal șutează direct din corner spre poartă, iar Aioani reușește să respingă. 

Min. 11: Talal trimite cu capul peste poartă dintr-o poziție favorabilă. Ocazie mare de gol pentru moldoveni. 

Min. 9: Șutul lui Apostolakis trece peste poartă.

Min. 1: A început meciul.

Sheriff Tiraspol: Koval – Zohouri, Garananga, Bueno – Badolo, Fernandes, Kyabou, Talal, Apostolakis – Mbekeli, Luvannor. Rezerve: Straistari, Pașcenco – Djibo, Ricardhinho, Ngah, Tovar, Forov, Dijinari, Paiva, Boțan, Ademo. Antrenor: Roberto Bordin.

Farul: Aioani – Kiki, Popescu, Boli, Borza – Artean, Nedelcu, Grameni – Mazilu, Rivaldinho, Alibec. Rezerve: Buzbuchi – Queiros, Băluță, Vînă, Borgnino, Sîrbu, Carnat, Marins, Sali, Popescu. Antrenor: Gică Hagi.

Meciul Sheriff Tiraspol – Farul are loc marți, 18 iulie, cu începere de laora 20:00, în cadrul manșei secunde a turului 1 preliminar al Champions League. Partida retur începe de la scorul de 1-0 în favoarea campioanei României, gol marcat de fundașul Kiki în repriza secundă a jocului disputat la Ovidiu, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi.

Unde se joacă meciul Sheriff Tiraspol – Farul în manșa secundă a turului 1 preliminar al Champions League

Întâlnirea Sheriff Tiraspol – Farul se dispută marți, 18 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul care poartă numele echipei transnistrene, în manșa secundă a turului 1 preliminar al Champions League. Biletele au fost epuizate, evident în măsura numărului de locuri permis de UEFA din cele 12.000 pe care le are stadionul.

ADVERTISEMENT

A surprins foarte mult decizia UEFA de a repermite celor de la Sheriff să evolueze pe propriul teren deși Tiraspol este zonă de cod roșu, iar acum de cod galben de terirism, fiind strâns legată de relațiile cu agreoarea Rusie din Ucraina. Este o decizie absolut bizară a forului europeanm fără nici un fel de temei legal.

Cine transmite la TV partida Sheriff Tiraspol – Farul

Partida Sheriff Tiraspol – Farul se joacă marți, 18 iulie, de la ora 20:00, în manșa secundă a turului 1 preliminar din Champions League pe stadionul campioanei Republicii Moldova. Au fost discuții serioase între televiziunile din România și partea transnistreană privind transmiterea partidei în direct.

ADVERTISEMENT

La Tiraspol marți, 18 iulie, va fi o vreme capricioasă, în sensul în care termic vorbim de o temperatură destul de ridicată, în jur de 33-34 de grade la ora amiezii și până spre seară, după care va scădea foarte puțin, dar problema este că meteorologii anunță vreme ploioasă, cu reprize de precipitații în mai multe rânduri, posibil însoțite și de descărcări electrice.

Cine arbitrează meciul Sheriff Tiraspol – Farul din manșa secundă a turului 1 preliminar al Champions League

UEFA a decis să trimită la Tiraspol, acolo unde va avea loc, marți, 18 iulie, de la ora 20:00 manșa secundă a partidei dintre echipa locală Sheriff și campioana României, Farul Constanța, o brigadă de arbitri din Portugalia, avându-l la centru pe Miguel Nogueira, un cavaler al fluierului extrem de tânăr, pentru că are numai 29 de ani! Este născut pe 21 noiembrie 1993.

ADVERTISEMENT

Acest arbitru foarte tânăr a fost rezervă la meciul CFR Cluj – Slavia Praga 2-0 din grupele Conference League ediția precedentă și este totuși destul de ciudat faptul că UEFA s-a gândit să îi încredințeze tocmai acum, la un joc destul de echilibrat și de dificil, misiunea de a conduce la centru primul său joc într-o cupă europeană.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Sheriff Tiraspol – Farul

Antrenorul campioanei Moldovei, italianul Roberto Bordin, a declarat după meciul tur, câștigat de Farul cu 1-0, că rezultatul este mincinos și că echipa sa nu merita să piardă, pentru că a fost mai bună și a dominat partida de la Ovidiu. Bordin a spus că e convins că la retur lucrurile vor sta altfel, în favoarea echipei lui, pentru ca problema este găsirea celui mai bun unsprezece, la Sheriff sosind mulți jucători în scurt timp înainte de primul meci de la Constanța, deci nu a putut fi creată omogenitate. Dar și jucătorii de la Sheriff sunt foarte optimiști și spun că vor merge mai departe, în turul 2.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a admirat baza de pregătire a celor din Transnistria, o bază de cinci stele cu adevărat, dar este optimist și crede că echipa sa va ști cum să facă față presiunii și să fie cea care va dicta ritmul partidei. I s-a accidentat mijlocașul Doukure în prima repriză a meciului de campionat de la Sibiu și se mai pune problema celui mai bun fundaș, Ionuț Larie, în ce stare fizică se află după perioada de inactivitate produsă de o accidentare, pentru a ști cu cine va juca în axul central al apărării.

Cote la pariuri la jocul Sheriff Tiraspol – Farul

Casele de pariuri cred în faptul că Sheriff poate obține victoria în acest meci, acordând campioanei Moldovei cota de 2,00 la victorie. |Dobrogenii ar produce o surpriză dacă ar reuși să câștige la Tiraspol, dovadă cota de 4,20 primită. Șansă dublă 1X are cotă mică, dar 1,25 iar șansă dublă X2 are cotă de 1,85. Un gol al gazdelor valorează 1,28 iar unul al oaspeților 1,65.

Interesant este însă faptul că în privința echipei care va urca în turul 2 preliminar al Champions League book-makerii nu mai spun favorit clar teamul din Tiraspol. Dimpotrivă, cu o cotă de 1,60 la alta de 2,25 elevii lui Gică Hagi sunt văzuți drept cei care au cele mai mari șanse. În turul 2 preliminar al Champions League va fi extraordinar de greu, adversarul fiind unul de calibru, Maccabi Haifa, campioana Israelului, o echipă cu patru prezențe în grupele Champions League.

 

 

ADVERTISEMENT