Fotbal intern

Cu Tamaş, la psiholog! “Dacă ŢIPĂ, merge la ÎNCHISOARE”

Gabi Tamaş primeşte lovitură după lovitură! Miercuri a ajuns în România şi a aflat că va sta circa 8 luni pe tuşă după ruptura de ligamente încrucişate, însă adevărata bombă a sosit...
25.09.2014 | 00:08
Cu Tamas la psiholog Daca TIPA merge la INCHISOARE
ADVERTISEMENT

Gabi Tamaş primeşte lovitură după lovitură! Miercuri a ajuns în România şi a aflat că va sta circa 8 luni pe tuşă după ruptura de ligamente încrucişate, însă adevărata bombă a sosit în după amiaza zilei de miercuri, din partea magistraţilor Judecătoriei Sector 1. La cele opt luni de închisoare cu suspendare primite de Gabriel Tamaş pentru incidentele petrecute în scara unui bloc din Bucureşti în urmă cu patru luni (vezi mai jos video), a fost adăugată o perioadă de probaţiune de doi ani, timp în care orice gest necugetat al fundaşului poate avea urmări grave pentru “tricolor”.

Pentru a-şi controla problemele pe care le are cu furia, fundaşul de 30 de ani este obligat de instanţă să se prezinte periodic la Serviciul de probaţiune Braşov, unde va avea parte de tratament psihologic pentru a deţine controlul asupra stării interioare. “Dacă nu respectă programul şi nu se adaptează cerinţelor, riscă închisoare cu executare”, avertizează surse din cadrul instituţiei de probaţiune, care sînt puşi la curent cu problemele repetate ale internaţionalului român.

ADVERTISEMENT

“Va merge periodic la Braşov!”

Problemele de control avute de Gabriel Tamaş de-a lungul timpului l-au dus pe jucătorul primei reprezentative aproape de prăpastie, evenimentele de pe 31 mai 2014 aducîndu-l pe jucătorul lui Watford în faţa instanţei pentru distrugere de bunuri, ultraj şi violenţă. Aflat în fază incipentă, la fond, condamnatul Tamaş mai are calea apelului, după care, dacă sentinţa instanţei se menţine, acesta va trebui să se prezinte, periodic, în faţa Serviciului de probaţiuni de pe lîngă Tribunalul Braşov. “După comunicarea sentinţei definitive de către instanţă, condamnatul şi oficialii instituţiei vor avea o întîlnire în care se vor stabili programul care va fi urmat şi perioada în care acesta o să fie nevoit să se prezinte pentru a se reintegra în societate. Va fi obligat să meargă periodic la Braşov”, a afirmat purtătorul de cuvînt al Serviciului de probaţiune Braşov pentru FANATIK.RO

TAMAS

“Nu are voie să ţipe sau să spargă lucruri!”

Psihologii conectaţi la desfăşurarea procedurii în domeniul penal au dezvăluit pentru FANATIK.RO modalitatea prin care lui Gabriel Tamaş îi va fi rezolvată problema de control al agresivităţii. “Subiectul care va fi dezbătut este, de fapt, furia din interior. Tamaş, dacă va fi inclus în programul de control al furiei, denumit managementul agresivităţii, va face exerciţii prin care o să repete anumite cuvinte care să îi ofere o stare de relaxare. Trebuie specificat că fiecare psiholog are metodologia sa, îşi urmează un program personalizat dar, în general, sînt anumite lucruri de care se ţine cont. De exemplu, pacientul nu are voie să spargă obiecte, lucruri sau să ţipe, chiar dacă în popor se spune că aceste lucruri te eliberează. Aceste lucruri, cu anumite demersuri din partea instituţiei, duc la închisoare, lucru care este deja specificat în dispozitivul sentinţei de condamnare”, punctează psihologii specializaţi.

ADVERTISEMENT

“Să meargă de acum la psiholog! Îl va ajuta mult la apel”

Conform avocaţilor specializaţi pe Codul Penal, Gabriel Tamaş poate să scape cu o pedeapsă mult mai blîndă la apel şi chiar să îi fie suspendată condamnarea, urmînd să primească, în schimb, doar o amendă penală. “Cum perioada între fond şi apel este lungă, Tamaş poate să iniţieze cîteva acţiuni care să îi confere credibilitate în faţa justiţiei şi să se prezinte cu acte care certifică implicarea sa în activităţi sociale. Aşa, arată bună voinţă, dar oferă credibilitate în faţa completului de judecată că a conştientizat situaţia în care se află. Condamnarea de opt luni a survenit în condiţiile în care daunele au fost acoperite, iar părţile implicate nu s-au constituit părţi civile”, au punctat surse juridice.

Condamnarea îi închide porţile fotbalului

Sentinţa oferită de Judecătoria Sectorului 1 survine la o zi după ce FANATIK.RO a informat, în exclusivitate, că fundaşul de 30 de ani va sta minimum şase luni pe tuşă din cauza problemelor medicale. Decizia instanţei are rolul de a-i închide definitiv uşile lui Tamaş în privinţa unui transfer, mai ales că fotbalistul lui Watford întîmpina probleme după accidentarea survenită. “Şansele să continue la Watford sînt mici, are un salariu bun şi oficialii echipei nu vor fi de acord să îl plătească pînă în 2015, cînd îi expiră contractul. Dar decizia instanţei îi îngrădeşteşte mult drepturile, mai ales că trebuie, de fiecare dată cînd pleacă în străinătate sau îşi schimbă echipa, să se prezinte la Serviciul de probaţiune şi să facă o cerere care să fie acceptată. Transferurile depind de cîteva minute şi nişte cifre, e greu de realizat în condiţiile astea. Sper să schimbăm ceva la apel”, au afirmat apropiaţii lui Tamaş.

ADVERTISEMENT

Tamaş, în galerie selectă alături de Piţi şi Pancu

Gabriel Tamaş, unul dintre “tricolorii” preferaţi ai selecţionerului, devine al doilea membru al condamnaţilor primei reprezentative. Cel care a deschis calea a fost tocmai Victor Piţurcă, antrenorul României primind un an de zile cu suspendare în cazul “Valiza”, dosar în care au mai fost implicaţi Gigi Becali şi Teia Sponte, latifundiarului din Pipera fiindu-i reţinuţi 1,7 milioane euro cu care dorea să îi premieze pe jucătorii lui U Cluj pentru ca aceştia să-i învingă pe rivalii de la CFR Cluj.

Un alt “greu” al fotbalului românesc care ispăşeşte o condamnare cu suspendare este Daniel Pancu, căpitanul Rapidului primind din partea Curţii de Apel Iaşi, pentru că a condus sub influenţa alcoolului, cinci luni cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Decizia completă a magistraţilor!

tamasss

8 luni de zile, cu suspendare, este condamnarea primită de Gabi Tamaş

“La Watford, preşedintele clubului i-a spus că ar fi putut să joace lejer la Manchester United sau la Chelsea, dacă nu se ţinea de scandaluri”

Florin Manea, impresarul lui Gabriel Tamaş

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

 

ADVERTISEMENT
Tags: