Sport

Culisele celui mai controversat meci din fotbalul românesc. Promovare după 18-0 pe vremea lui Ceaușescu!

Dumitru Dragomir a povestit din culisele celui mai controversat meci din fotbalul românesc. Omul de afaceri a explicat cum echipa sa a promovat după 18-0 pe vremea lui Ceaușescu.
26.12.2023 | 12:25
Culisele celui mai controversat meci din fotbalul romanesc Promovare dupa 180 pe vremea lui Ceausescu
Dumitru Dragomir a povestit din culisele celui mai controversat meci din fotbalul românesc. Omul de afaceri a explicat cum echipa sa a promovat după 18-0 pe vremea lui Ceaușescu.
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a povestit un moment din culisele celui mai controversat meci din fotbalul românesc. Fostul președinte LPF a explicat cum echipa sa a promovat după o partidă aranjată care a avut loc pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Culisele celui mai controversat meci din fotbalul românesc

La MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, Dumitru Dragomir a dezvăluit culisele celui mai controversat meci din fotbalul românesc. Pe vremea când avea doar 29 de ani, fostul președinte LPF a organizat un blat, iar echipa sa a promovat în liga secundă. Întâmplarea a avut loc în perioada regimului comunist, atunci când Nicolae Ceaușescu era la putere.

ADVERTISEMENT

“Mă curtau ăștia să mă ia de la Oradea și să mă ducă la Scornicești care era în divizia C. Trebuia să promoveze. Era diferență la golaveraj și mai era un meci. Morenii dacă băteau (n.r. în meciul lor) cu 3-4 la 0 se duceau ei în divizia B.

Ăștia, Scornicești, trebuiau să bată cu mai mult decât Moreni ca să se ducă ei. Dar a fost ghinion. S-a desființat cu câteva etape înainte echipa din Slatina care era în divizia C și cu care trebuia să se bată Scornicești.

ADVERTISEMENT

Așa, Scornicești putea să câștige meciul doar cu 3-0 (n.r. la masa verde), iar Moreni cu 5-0 sau 6-0 promova. Eu nu eram angajat la ei, dar au venit să vorbească cu mine și să îmi spună ce s-a întâmplat” , a dezvăluit Dumitru Dragomir.

Promovare după 18-0 pe vremea lui Ceaușescu! “Am avut o idee genială”

“Le-am zis să ia tricourile și legitimațiile de la Slatina și să joace cu juniorii lor, să dea drumul la meci. Eram la Ion Alexandrescu în birou. Doar eu puteam să fac contestație, mi-au zis că sunt genial. Nu am făcut. Meciul s-a terminat 18-0.

ADVERTISEMENT

Nu aveau cum să știe rezultatele de la meciuri că nu aveau telefoane. Au pus din 10 în 10 kilometri mașini de poliție că atât aveau stațiile aria de acoperire și transmiteau rezultatele. La pauză, la Moreni a zis un polițist două la zero, iar Nea Tache a înțeles nouă la zero.

Apoi s-au pus pe ăia să le dea multe goluri. Au zis că nu dau ăia 18-0. După am promovat cu Scornicești până în prima ligă. După ideea asta m-au promovat ca ofițer și m-au făcut membru de partid. Eram singurul capitalist cu carnet de comunist”, a mai povestit Mitică Dragomir.

ADVERTISEMENT

MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ e una dintre cele mai vizionate emisiuni din spațiul online. Nea Mitică și Horia Ivanovici vă așteaptă în fiecare luni, de la ora 13:15, doar pe FANATIK.RO. Apoi, podcastul va putea fi urmărit în premieră, miercuri, pe YouTube și Facebook, de la ora 10:30.

Promovare după 18-0 pe vremea lui Ceaușescu!

ADVERTISEMENT