Sport

Protocoale cu icre negre pe 2000 de dolari. “Le dădeam tot ce vor ei de pe lume”

Dumitru Dragomir mai face câteva dezvăluiri din perioada în care era jucător de fotbal. Nea Mitică a povestit despre cum se făceau protocoale pentru arbitrii cu icre negre pe 2000 de dolari.
20.09.2023 | 16:50
Protocoale cu icre negre pe 2000 de dolari Le dadeam tot ce vor ei de pe lume
Dumitru Dragomir mai face câteva dezvăluiri din perioada în care era jucător de fotbal. Nea Mitică a povestit despre cum se făceau protocoale pentru arbitrii cu icre negre pe 2000 de dolari.
ADVERTISEMENT

În urma arbitrajelor controversate de la meciurile celor de la FCSB și CFR Cluj din etapa 9 a SuperLigii, Dumitru Dragomir a vorbit despre perioada în care juca fotbal. Nea Mitică a povestit despre cum se făceau protocoale pentru arbitrii cu icre negre și despre cum se aranjau meciurile în perioada aceea.

Protocoale cu icre negre pe 2000 de dolari

La MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, Dumitru Dragomir a povestit despre cum se făceau protocoale pentru arbitrii cu icre negre pe 2000 de dolari. Fostul președinte LPF a relatat și un moment în care a făcut afaceri cu icre negre și că a câștigat o sumă importantă de bani, cât o garsonieră.

ADVERTISEMENT

“La protocoale, aveam icre negre, batoc de morun, tot ce vrei pe lumea asta. Nu aveam șampanie, pentru că nimeni nu bea, dar aveam vinuri de cea mai bună calitate. Nu erau pretențioși, pentru că știau că le dăm tot ce e mai bun pe lume. Astăzi, la fel se întâmplă. Cei care se ocupă de arbitri, le creează condiții formidabile. Păi dacă mănânci jumătate de kg de icre negre, cu batoc, cu clătite, păi masa aia e 2000 de dolari. Așa dădeam pe vremea lui Ceaușescu, ne permiteam și atunci. 

Hai să îți zic cum era cu icrele negre. Am jucat cu Victoria la Valencia. Aveam acolo un prieten fugit din țară. Și el mă sună la club din Spania. El plecase de la Brașov. Îmi zicea să merg acolo cu niște icre negre, să se facă și el om. Acolo, un borcan de icre negre era 1000 de dolari, pe timpul acela, în Spania.

ADVERTISEMENT

Și cunoșteam pe cineva care se ocupa cu așa ceva și i-am zis să îmi aducă și mie 50 de borcane de icre negre. Nu mă costa nimic. Că și eu le făceam lor servicii. Băiatul acesta era cu tiribombele și ca să aibă aprobare în toată țara, trebuia să aibă aprobarea ministerului de interne.

Și îmi aduce două valize mari pline cu borcane de icre negre. Le iau, în aeroport mă așteaptă prietenul meu, îi dau valiza și plec. Am făcut un meci bun acolo, ne-au bătut cu arbitrii. După meci, mă invită prietenul ăsta al meu la un restaurant de lux și îmi dă 4000 de dolari, o garsonieră.”, a povestit Nea Mitică.

ADVERTISEMENT

Dragomir, dezvăluiri despre un meci aranjat

La MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, Dumitru Dragomir a dezvăluit o întâmplare despre un meci aranjat cu arbitrii, care a avut loc la Brașov. Fostul președinte LPF a intrat în detalii și a oferit și câteva nume importante din fotbalul românesc. Nea Mitică susține că erau implicați și conducătorii cluburilor, dar și oamenii politici.

“Dumnezeu să-i odihnească. Petrea și Petriceanu. Erau colonei de securitate, dacă îmi aduc bine aminte. Și când eram eu la Scornicești eram peste ei, după pe la Vâlcea, pe la Brașov eram și eu mielușel, nu mișcam în fața lor. 

ADVERTISEMENT

M-am dus la un meci la Petrea și i-am zis: ‘Băi, Nea Costică, dă-mi o mână de ajutor că mă dă ăsta afară.’ Nu mai știu cu cine era meciul, în niciun caz cu Dinamo, nu arbitra la meciurile lor. Iar el îmi zice: ‘Băi, Mitică. N-ai cum să câștigi astăzi. Trebuie să faci un meci egal. Vezi că peste capul tău, s-a discutat la alt nivel meciul acesta.’ 

Cum am intrat la meci, am dat gol, 1-0, apoi 2-0. După au întors meciul și până la final cred că s-a terminat 2-2 sau 3-3. După meci eu eram supărat și ne-a invitat primarul la hotelul partidului, la masă. A venit la mine primarul de la Brașov, trimis de prim-secretarul de la județ, de Ioan Radu (n.r. patronul echipei unde Mitică era președinte).

Venise să stea cu mine, să ne simțim bine. Și atunci l-am întrebat: ‘Domne, de ce faceți peste capul meu?’. Și el voia să știe cine mi-a zis. Și eu i-am spus că aflu tot și că mi-a zis chiar Ioan Radu. Și mi-a zis și el să nu spun nimănui că am vorbit, era speriat de Radu.”, a spus Dumitru Dragomir.

MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ e una dintre cele mai vizionate emisiuni din spațiul online. Nea Mitică și Horia Ivanovici vă așteaptă în fiecare luni, de la ora 13:15, doar pe FANATIK.RO. Apoi, podcastul va putea fi urmărit în premieră, miercuri, pe YouTube și Facebook, de la ora 10:30.

Nea Mitică, despre protocoalele cu arbitrii

ADVERTISEMENT