Fotbal intern

Janusz Gol, prezentat oficial la Dinamo! Polonezul, ridicat în slăvi de Sergiu Hanca. Update

25.08.2020 | 18:41
Janusz Gol prezentat oficial la Dinamo Polonezul ridicat in slavi de Sergiu Hanca Update
ADVERTISEMENT

Dinamo a intrat într-o nouă eră după ce echipa a fost preluată de investitorii spanioli, iar primele mutări au început să se vadă. Janusz Gol este unul dintre jucătorii care se află pe lista “câinilor”, iar FANATIK a aflat cum a ajuns fotbalistul polonez în vizorul formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare.


UPDATE, 25 august, ora 18:41 / Fostul mijlocaș al echipei Dinamo, Sergiu Hanca, i-a făcut o scurtă caracterizare lui Janusz Gol, alături de care a jucat la MKS Cracovia, și l-a lăudat pe fotbalistul polonez.

ADVERTISEMENT

”M-a întrebat câteva detalii. Trebuia să-și rezolve întâi situația aici. I-am zis că e echipa mea de suflet. E cel mai bun mijlocaș central alături de care am jucat vreodată. Profesionist 100%, are forță, inteligență, viziune în joc.

Tot ce îi trebuie unui mijlocaș, un număr 6 sau 8. E un lider în teren, mereu vorbește, implicat la antrenamente și meciuri, indiferent că-s amicale sau oficiale. E mai bine fizic și mental decât un fotbalist de 20, chiar dacă are 34. Și știu ce vorbesc, credeți-mă. Nu l-am văzut niciodată obosit.

ADVERTISEMENT

Să nu se aștepte lumea să marcheze și să dea 100 de pase de gol. E foarte eficient, cred că orice antrenor și l-ar dori. Nu e tip conflictual. E calm, bun cu toată lumea, îi bagă în seamă pe toți, de la cel mai tânăr junior până la cel mai în vârstă.

El nu vine pentru bani la Dinamo, din ce știu eu. Are o situație financiară bună. Vrea să joace, îi place fotbalul, este profesionist. Nu s-a dus să le ia banii celor de la Dinamo. E un fotbalist pe placul lui Contra.

ADVERTISEMENT

E ‘câine’ pe teren. Știu că era în discuții și cu Legia Varșovia. Îl dorea mult Legia, deci vă dați seama că e un jucător important. E văzut bine”, a declarat Hanca la Digi Sport Special.


UPDATE, 25 august, ora 16:28. Janusz Gol a fost prezentat oficial la Dinamo. Polonezul a semnat un contract valabil doi ani cu “roș-albii”

ADVERTISEMENT

OFICIAL. Janusz Gol la Dinamo BucureștiBucurești, 25 august 2020. Mijlocașul polonez Janusz Gol, ultima oară la KS…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Tuesday, August 25, 2020


UPDTAE 21 august, ora 13:16 / Mijlocașul polonezul Janusz Gol, în vârstă de 34 de ani, a semnat în urmă cu câteva minute cu Dinamo. Durata contractului este de un an.


ȘTIRE INIȚIALĂ 18 AUGUST, ora 11:36

Janusz Gol se află pe lista de transferuri a lui Dinamo, conform prosport.ro, iar “câinii” sunt aproape să semneze un contract cu fotbalistul de 34 de ani. Polonezul ar urma să vină din postura de jucător liber de contract, după ce acesta şi-a reziliat contractul cu KS Cracovia.

FANATIK a aflat că Janusz Gol a ajuns în atenţia lui Dinamo datorită lui Adrian Mihalcea, fostul antrenor al “câinilor”. Acesta i-a urmărit pe Cornel Râpă şi pe Sergiu Hanca la un meci jucat pentru KS Cracovia, pe vremea când era secundul lui Cosmin Contra la naţionala României. Printre remarcaţii lui Mihalcea s-a numărat şi Janusz Gol, fostul căpitan de echipă al polonezilor.

Janusz Gol i-a convins pe oficialii lui Dinamo

Din informaţiile FANATIK, oficialii lui Dinamo au fost convinşi de faptul că Janusz Gol poate aduce un plus la echipă, chiar dacă va împlini 35 de ani în această toamnă. Pentru fotbalistul polonez, transferul în România ar reprezenta a doua experienţă în străinătate, după ce a jucat timp de cinci ani în prima ligă a Rusiei.

În perioada 2018-2020, Janusz Gol a evoluat la KS Cracovia, unde a devenit căpitanul echipei şi unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti. Cu toate acestea, polonezul şi-a reziliat în această vară contractul cu echipa care a terminat pe locul 7 în sezonul trecut al primei ligi din Polonia.

A plecat cu scandal de la Cracovia

În mod normal, Janusz Gol nu ar fi fost liber de contract în această vară, însă lucrurile s-au schimbat în timpul pandemiei de coronavirus. Oficialii clubului KS Cracovia le-au propus jucătorilor diminuarea contractului cu 50%, însă polonezul nu a fost de acord cu această decizie.

Toţi jucătorii au semnat o anexă a contractului, cu excepţia lui Jaunsz Gol, care a intrat pe lista neagră a conducerii. Michal Probierz, antrenorul echipei, i-a luat banderola de căpitan şi l-a folosit în trei meciuri de la reluarea campionatului, fiind tras uşor pe linie moartă.

În ultimele şapte meciuri din campionat ale lui KS Cracovia, Janusz Gol nu a mai făcut parte din lot, ratând şi ocazia să evolueze în finala Cupei Poloniei, trofeu câştigat de echipa lui. La finalul sezonului, conducerea clubului şi fotbalistul de 34 de ani au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului. Pentru sezonul 2020-2021, Michal Probierz a decis ca Sergiu Hanca să devină căpitanul lui KS Cracovia.

De-a lungul carierei, Janusz Gol a evoluat pentru Sparta Swidnica, GKS Belchatow, Legia Varşovia, Amkar Perm şi KS Cracovia. Între 2010 şi 2012, mijlocaşul central a bifat şase selecţii în echipa naţională a Poloniei.

ADVERTISEMENT