News

Cum a ajuns magnatul Dan Petrescu să dea numele unei străzi din Caraș Severin. Secretele moștenirii ”miliardarului din umbră”

La doi ani și jumătate de la tragica moarte a miliardarului Dan Petrescu, o stradă de la intrarea în orașul Caransebeș a luat numele afaceristului.
24.01.2024 | 16:28
Cum a ajuns magnatul Dan Petrescu sa dea numele unei strazi din Caras Severin Secretele mostenirii miliardarului din umbra
Miliardarul Dan Petrescu, patronul ”din umbră” a fabricii Massiv Forest, a decedat într-un accident aviatic alături de soția și fiul său
ADVERTISEMENT

Pe 3 octombrie 2021, Dan Petrescu, cel mai discret miliardar român deceda într-un tragic accident aviatic, în apropiere de Milano. Alături de el, în aeronavă se aflau soția și fiul afaceristului, care, de asemenea, nu au supraviețuit impactului.

Strada Dan Petrescu, colț cu centura Caransebeș

La doi ani și jumătate de la momentul accidentului, o stradă de la intrarea în municipiul Caransebeș, județul Caraș Severin, a primit numele ”Dan Petrescu”. Miliardarul din umbră, așa cum era cunoscut afaceristul, s-a născut în București, iar în momentul morții avea 68 de ani.

ADVERTISEMENT

Strada Dan Petrescu (fostă Lunca Grofului) face legătura între Drumul European E 70 și Varianta Ocolitoare a municipiului Caransebeș, aflându-se pe raza comunei Buchin, situată la 6 km de intrarea în oraș. Potrivit primarului localității, Dan Petrescu deținea suprafețe mari de teren în zona respectivă.

”Dan Petrescu a fost unul dintre investitorii importanți în comuna noastră. Dânsul a avut terenul pe care s-a construit actuala fabrică Massiv. După ce domnul Petrescu a murit, o persoană din conducerea societății a făcut o solicitare către Consiliul Local pentru schimbarea denumirii străzii, iar noi am fost de acord”, a explicat Gheorghe Coilă, primar al comunei Buchin, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”Laboratorul” de produs miliarde, într-o comună din Caraș Severin

Massiv Forest Production SRL, firma care deține fabrica din Caraș Severin, a fost înființată în anul 2012 și are ca obiect de activitate ”tăierea și rindeluirea lemnului”. Societatea are 125 de angajați, iar în 2022 a avut o cifră de afaceri de 17,8 milioane lei și o pierdere de 454.790 lei.

Firma este deținută de Lakesworth Investments LTD, cu sediul în Cipru. Administratorul offshore-ului este cetățeanul german Wolf Johannes, iar beneficiar chiar Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

La aceeași adresă mai sunt înregistrate două societăți: Total Asset Management SRL și Estrada Management SRL, ambele controlate de offshore-uri cipriote înregistrate pe numele lui Dan Petrescu. Total Asset Management o are ca administrator pe Anca Surugiu, fosta asistentă a miliardarului român. În 2023, compania a donat statului român un teren de 4.200 mp în zona Băneasa.

Cealaltă societate, Estrada Management a inițiat, tot anul trecut, un proiect imobiliar în zona Romexpo, în apropiere de Țiriac Auto.

ADVERTISEMENT

Primar Buchin: ”Dan Petrescu venea să-și plătească datoriile la primărie”

De altfel, Dan Petrescu a fost partener cu fostul tenismen în Unicredit Țiriac Bank, însă cei mai mulți bani i-a făcut din plasamente imobiliare. Petrescu a cumpărat suprafețe mari de terenuri în București și în țară, pe care le închiria companiilor care operau hypermarketuri precum: Metro, Auchan, Carrefour, Real sau Billa.

Potrivit informațiilor apărute în presă, Ion Țiriac a susținut de mai multe ori în public faptul că Dan Petrescu era mai bogat decât el. Neoficial, averea lui ajungea la un milion de euro, fiind unul bogații lumii care își permiteau să fie rezidenți în Monte Carlo.

”L-am cunoscut pe Dan Petrescu în urmă cu mai mulți ani. Mi s-a părut un om cumsecade, a venit personal să-și plătească datoriile la primărie. Nu pot să spun că aveam o relație strânsă cu dânsul. Pentru noi a fost un investitor important”, a mai declarat primarul din Buchin pentru FANATIK.

Cine controlează afacerile, după moartea miliardarului

Dan Petrescu nu a avut moștenitori care să supraviețuiască accidentului aviatic din 2021. Presa a relatat că afacerile miliardarului urmau să fie preluate de Anca Surugiu, femeia în care acesta avea o încredere oarbă. Aceasta avea acces la toate offshore-urile și conturile omului de afaceri. Potrivit Gândul, singura rudă rămas în viață după momentul accidentului era mama omului de afaceri, care depășise vârsta de 90 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Cine e fotbalistul care i-a plătit victimei lui Dani Alves 150.000 de euro,...
Cine e fotbalistul care i-a plătit victimei lui Dani Alves 150.000 de euro, în locul brazilianului
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări,...
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări, în Valencia. 450 de oameni trăiesc în clădire
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
Străzi din Bucureşti, cu
Străzi din Bucureşti, cu "nume tâmpite" puse de regimul comunist. "Aşa le-am găsit de când m-am mutat eu"
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate...
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate sau batjocorite pe internet
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români...
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români știu de existența lui
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre...
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre victime este în sală. Reacția imeediată a tatălui
Stațiunea supranumită „Perla Apusenilor”, un adevărat paradis. Ce boli se pot trata
Stațiunea supranumită „Perla Apusenilor”, un adevărat paradis. Ce boli se pot trata
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIDEO şocant: Dan Bursuc îi calcă pe urme lui Florin Salam: "S-a făcut...
VIDEO şocant: Dan Bursuc îi calcă pe urme lui Florin Salam: "S-a făcut parizer"
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă...
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă e prezent și studentul ucis în accidentul de la 2 Mai
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care...
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care nimeni nu se aștepta