Life

Fabrica românească veche de 200 de ani, care avea mii de angajați cândva, ajunsă, în prezent, o ruină. Este demolată bucată cu bucată pentru vânzarea terenului

Fabrica românească veche de 200 de ani care avea mii de angajați a ajuns o ruină. Ea a fost demolată și cumpărată doar pentru teren.
03.11.2023 | 17:58
Fabrica romaneasca veche de 200 de ani care avea mii de angajati candva ajunsa in prezent o ruina Este demolata bucata cu bucata pentru vanzarea terenului
Fabrica românească veche de 200 de ani, care avea mii de angajați cândva, ajunsă o ruină
ADVERTISEMENT

Fabrica românească veche de 200 de ani care avea mii de angajați și care acum e o ruină. Acum a ajuns să fie demolată bucată cu bucată.

Fabrica românească veche de 200 de ani, care avea mii de angajați cândva, ajunsă o ruină

Combinatul Siderurgic din Caraş-Severin a ajuns acum o ruină. Înainte, era loc de muncă pentru o mulțime de oameni.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost de altfel principalul agent economic din orașul Oțelu-Roșu. Erau cel puțin 3.500 de angajați aici, dar au fost și momente când numărul angajaților era mai mare și ajungea la circa 5.500 de oameni. Aici exista secția de oțelărie electrică, de bare trase, fabrica de var și dolomită dar și laminorul de tablă.

Acum, construcția de 75 de metri a devenit un subiect de interes doar pentru că a fost demolată. A fost detonată controlat pentru că acum cel ce interesează este doar terenul pe care ea stă.

ADVERTISEMENT

Combinatul a funcționat până în 2012, iar atunci a intrat în faliment. Noii proprietari au vrut să scape de el pentru că terenul a fost vândut, așa că fabrica românească a ajuns să fie detonată, scrie Radio Reșița.

Fabrica avea datorii mari. Oamenii au fost dați afară

Combinatul de la Oțelu-Roșu avea datorii de 160 de milioane de euro la momentul închiderii sale. Sute de oameni au rămas pe nepusă masă fără un loc de muncă.

ADVERTISEMENT

Desigur că din această cauză au fost o mulțime de proteste, oamenii fiind nemulțumiți că au rămas fără salariu și fără locul de muncă în așa scurt timp. Conform presei locale, acolo ar fi mai acum 26 de oameni angajați, dar doar pentru pază și întreținere.

După falimentul fabricii, 400 de oameni au intrat în șomaj tehnic. 100 de angajați au fost dați afară și fabrica a fost vândută către firma Invest Nikarom din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

După aceea, oamenii au fost dați afară și chiar au pichetat sediul combinatului din Oţelu Roşu şi au blocat Drumul Naţional 68.

Aceștia au cerut să primească trei salarii compensatorii, lucru care s-a și întâmplat. Doar că fabrica nu a mai fost redeschisă niciodată

ADVERTISEMENT