Life

Maia Morgenstern, după ce a jucat în „Patimile lui Hristos”: ”Am fost agresată fizic, scuipată şi zgâriată”

Actrița Maia Morgenstern a dezvăluit că a fost agresată după ce a interpretat-o pe Fecioara Maria în filmul ”Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson.
27.11.2021 | 18:23
Maia Morgenstern dupa ce a jucat in Patimile lui Hristos Am fost agresata fizic scuipata si zgariata
Maia Morgenstern a fost agresata fizic dupa ce a jucat in ”Patimile lui Hristos”. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern (59 de ani) a vorbit în cadrul unui interviu despre chinul la care a fost supusă, după ce a interpretat-o pe Fecioara Maria, în filmul „Patimile lui Hristos”. De asemenea, marea actriță a făcut mărturisiri emoționante și despre cum familia ei a fost victimă a holocaustului.

Maia Morgenstern a spus că s-a confruntat cu multe prejudecăți după filmul ”Patimile lui Hristos” din cauza originii sale. Mulți oameni nu au considerat-o demnă pentru a o interpreta pe Fecioara Maria, deoarece este evreică.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern: ”Au fost lucruri care m-au durut”

Mai mult decât prejudecățile au fost agresiunile fizice. Actrița a dezvăluit că a fost zgâriată sau scuipată.

”Sunt bântuită de emoții și așa va fi, depind de percepția și de acceptarea celorlalți. Și-atunci ce am eu de făcut? Să mă pregătesc.

ADVERTISEMENT

Frica mi-a arătat care sunt zonele sensibile, vulnerabile, nepregătite, unde trebuie insistat, după părerea mea. Așa aș face eu, așa mi-a fost mie bine, așa m-am simțit apărată, pregătită, respectând pe cei care vin în fața mea.

A fost complicat, am fost și agresată la propriu, și fizic, și scuipată, și zgâriată. Eu cred ca au fost furtuni, nedreptăți, lucruri, care m-au durut la fel de tare, poate mai mult” a spus Maia Morgenstern în cadrul podcastului lui Mihai Morar.

ADVERTISEMENT

Bunicul Maiei Morgenstern a fost ucis în lagărul de la Auschwitz

Holocaustul a lăsat o amprentă semnificativă în memoria familiei Maiei Morgenstern. Părinții și bunicul actriței au fost victime în lagărele de concentrare. Tatăl ei, matematicianul Usher Morgenstern, a supraviețuit.

De altfel, Usher Morgenstern a fost dat afară din funcția de profesor, din cauză că a adus critici regimului politic de la acea vreme.

ADVERTISEMENT

”Mama lucra și tata stătea acasă și se ocupa de mine, pentru că fusese dat afară de la catedra de Matematici, deoarece îndrăznise să critice regimul, direct și pe față. Supraviețuise Holocaustului, nu-i mai era teamă de nimic. L-au dat afară în sensul că nu mai avea niciun fel de serviciu.

Tata n-a avut pensie, n-a avut nimic. Tata n-a vrut să dea în judecată statul român, deși au venit și mi-a spus că au găsit dosarul, ar fi avut dreptul să pornească o acțiune. Tata traducea cărți, mama era cea care punea pâine pe masă, zi de zi, lună de lună, de aici era dorul de mama, pentru că mama lucra.

Când avea 40 de ani, le-a lăsat pe toate în urmă, pentru a ocupa un post la Institutul de Informatică, toate erau impotriva ei, nu avea dosar bun, o chema Morgenstern, avea rude în afară, bărbatul ei fusese dat afară”, a mai povestit actrița despre copilăria ei, în podcastul lui Mihai Morar.

Maia Morgenstern a mai mărturisit cum a descoperit că bunicul ei, Aaron Morgenstern, a făcut parte dintre evreii uciși în lagărul de concetrare de la Auschwitz. Se întâmpla în timpul filmărilor pentru ”A șaptea cameră”.

”Bunicul meu din partea tatălui, Aaron Morgenstern, a pierit în timpul Holocaustului, la Auschwitz. Ei l-au așteptat, sperau să vină, într-o zi să sune la ușă. Tata spunea că atâta vreme cât nu știa date concrete că a murit, el l-a așteptat. Eu l-am căutat și l-am găsit în arhivă, pe listele celor asasinați la Auschwitz.

Tata trăia încă și i-am spus. Filmam pentru producția , unde am filmat la Auschwitz, și ni s-a dat permisiunea să filmăm doar între cele două garduri de sârmă ghimpată, de vizitat se putea vizita. Într-o pauză de filmare, m-am dus să vizitez și să stau de vorbă la arhivă.

L-a găsit pe bunicul, dar zice de profesie că era cizmar. Tata zice, însă, că de profesie era director de bancă. L-am întrebat pe tata, iar el mi-a spus că bunicul a mințit, a zis că e cizmar pentru a se face de folos”, a mai spus actrița.

ADVERTISEMENT