News

Cum a apărut Vladimir Putin la înmormântarea lui Jirinovski. Ce a adus președintele Rusiei

Vladimir Putin a fost prezent la funerariile lui Vladimir Jirinosvski, pe sicriul căruia a pus un buchet de trandafiri. Presa internațională notează că președintele Rusiei avea la el și valiza nucleară.
08.04.2022 | 15:30
Cum a aparut Vladimir Putin la inmormantarea lui Jirinovski Ce a adus presedintele Rusiei
Vladimir Putin i-a adus un ultim omagiu policianului. Credit foto: Captură video YouTube
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin i-a adus un ultim omagiu politicianului naționalist Vladimir Jirinosvski în catedrala din Moscova în care trupul acestuia a fost depus. Imaginile cu președintele rus atrăgând atenția întregului mapamond, notează Daily Mail.

Ce a adus Putin la înmormântarea policianului?

Atenția publicului a fost atrasă de buchetul de trandafiri pe care Vladimir Putin l-a depus pe sicriul politicianului. Cu toate acestea, după cum au observat jurnaliștii britanici, un membru al anturajului președintelui avea în posesia sa un obiect mult mai important.

ADVERTISEMENT

Mai exact, unul dintre cei care îl însoțea pe Putin căra valiza nucleară, după cum speculează britanicii.

Imaginile cu Putin de la această ceremonie indică faptul că acesta părerea afectat de trecerea în neființă a lui Vladimir Jirinosvski. Președintele a așezat buchetul de flori la picioarele acestuia și după a ținut un scurt moment de reculegere.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie subliniat faptul că imaginile de la catedrala din Moscova în care a fost depus politicianul trecut în neființă arată cum a fost creat un perimetru de securitate extins pentru Vladimir Putin. La fața locului rămânând doar gărzile de onoare și cele care îl însoțesc pe președintele rus.

Omagiul adus la catedrala din Moscova vine la scurt timp după cel pe care Putin i l-a adus lui Jirinosvski într-un mesaj transmis recent.

ADVERTISEMENT

“Întotdeauna, în orice public, în discuțiile cele mai aprinse, el a apărat poziția patriotică, interesele Rusiei”, declara Vladimir Putin.

Pe lângă Vladimir Putin, politicianul defunct ar urma să aibă parte și de onorurile patriarhului Kiril, acesta anunțând că va oficia slujba de înmormântare, după cum transmit mai multe publicații internaționale.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Vladimir Jirinosvski?

Jirinosvski a fondat în 1989 Partidul Liberal Democrat din Rusia și, deși, acesta nu a avut o influență politică majoră, a reușit să se mențină în atenția publicului și aproape de centrul vieții politice de la Moscova.

Un ultranaționalist, Jirinosvski a cerut constant ca Rusia trebuie să recupereze fostele republici sovietice pe care le-a pierdut odată cu dizolvarea URSS, a amenințat că va “șterge” Polonia și a susținut odată că țările baltice ar trebui să fie inundate cu deșeuri nucleare.

Opiniile sale au devenit din ce în ce mai populare, pe măsură ce Vladimir Putin și-a conturat tot mai clar retorica împotriva Occidentului.

Partidul pe care Jirinosvski l-a condus face parte din “opoziția sistemică” pe care regimul lui Vladimir Putin a construit-o în ultimii ani și care dau aparența unei democrații în Rusia.

Unii experți mai atrag atenția asupra faptului că fostul lider ultranaționalist era folosit de conducerea de la Kremlin pentru a propaga poziții extreme în societatea rusească.

ADVERTISEMENT