Sport

Cum a făcut Voicu trecerea de pe teren în birou. „S-au purtat cu mine cu mănuși”

Ionuț Voicu este un simbol al noului Rapid. Fostul căpitan din Giulești a dezvăluit cum a reușit să treacă de la statutul de jucător la cel de oficial.
26.09.2023 | 15:30
Cum a facut Voicu trecerea de pe teren in birou Sau purtat cu mine cu manusi
Ionuț Voicu a jucat la Rapid în perioada 2012-2015 și 2018-2021. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ionuț Voicu rămâne fără doar și poate unul dintre cei mai importanți jucători din istoria modernă a Rapidului. Team-managerul „alb-vișiniiilor” a fost invitat la „SUFLET DE RAPIDIST”.

Ionuț, legenda din teren ajunsă în conducerea Rapidului: „Foarte repede m-am adaptat”

Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului, l-a întrebat direct pe fostul fundaș dreapta din Giulești ajuns la 39 de ani: „Cum ai resimțit trecerea într-o funcție administrativă și cum te-ai adaptat?”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Voicu a fost sincer și a explicat că nu a avut deloc probleme, însă datorită celor din club: „Foarte repede m-am adaptat. Mi-a fost ușor pentru că voi toți m-ați luat un pic așa cu mănuși și v-ați purtat cu mine și am apreciat foarte tare asta.

Vă mulțumesc tuturor pentru asta. Plus că îl am pe Sorin Boiangiu care m-a învățat aproape tot ce știu despre funcția asta și nu numai. Le-am luat ușor-ușor”, a spus el la „SUFLET DE RAPIDIST”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Voicu, surprins de progresul său: „Dacă mă gândesc acum la primul an nu știam nimic”

Ionuț Voicu e de părere că a avut parte de o creștere accelerată în ultimii doi ani: „Eu dacă stau după 3 ani și mă gândesc acum la primul an, nu știam nimic. Știam lucrurile de bază. Ceea m-a ajutat mai mult a fost că eu am stat pe bancă și în fiecare zi în vestiar cu jucătorii și cu antrenorii”.

Voicu nu ratează niciun antrenament al lui Cristiano Bergodi: „Pentru că eu merg în fiecare dimineață la antrenamente. Sunt fizic acolo în fiecare zi. După merg și la birou, ce-i drept, mai puțin decât colegii mei. Trebuie să fim acolo pentru că Mister poate are nevoie de ceva sau jucătorii. Noi trebuie să fim acolo pentru orice au nevoie”.

ADVERTISEMENT

Trecerea de la cariera de jucător la cea în staff-ul Rapidului a fost însă o mare provocare, neînțeleasă pe deplin la început: „Nu realizam. Eram încă în perioada de jucător. Eram în același program, dar acum e mult mai bine și sunt mult mai multe de făcut.

De-asta am ținut să-i mulțumesc lui Sorin pentru că nu a venit și ți le-a pus toate în față: ‘Poftim, ești delegat, ia-le pe toate și descurcă-te’. Mi le-a dat treptat și am reușit să le înțeleg mult mai bine”.

ADVERTISEMENT

Lucian Ionescu a apreciat foarte mult eforturile pe care le-a făcut: „E mare lucru că ai vrut să înveți, că te-ai adaptat și eu te admir având și alte exemple în spate. Nu a coborât de pe piedestalul de jucător-vedetă, care să zică: ‘Stai, bă! Eu sunt Ionuț Voicu’”. 

„SUFLET DE RAPIDIST” e LIVE pe FANATIK.RO marțea, de la ora 13:30. Emisiunea poate fi urmărită în premieră pe YouTube și Facebook, joi de la ora 10:30.

Ionuț Voicu, ascensiune fulminantă din „iarbă” în birouri la Rapid

ADVERTISEMENT