News

Cum a fost descoperită o crimă înfăptuită acum 40 de ani în SUA. Detaliul care i-a ajutat pe anchetatori

Jerry A Mikkelson, un tânăr de 24 de ani, a dispărut de acasă cu zeci de ani în urmă. Familia a aflat că a fost ucis cu sânge rece.
12.11.2023 | 14:54
Cum a fost descoperita o crima infaptuita acum 40 de ani in SUA Detaliul care ia ajutat pe anchetatori
Cum a fost descoperită o crimă înfăptuită acum 40 de ani în SUA. Colaj Fanatik/ Foto Mirror/ Hepta
ADVERTISEMENT

Cum a fost descoperită o crimă înfăptuită acum 40 de ani în SUA. Dispariția unui tânăr de 24 de ani din Sioux Falls, Dakota de Sud, a fost anchetată de oamenii legii timp de zeci de ani. Adevărul a ieșit acum la iveală.

Cum a fost descoperită o crimă înfăptuită acum 40 de ani în SUA

În anul 1981, Jerry A Mikkelson a plecat de acasă și nu a mai revenit. A lăsat în urma sa o familie care spera să îl revadă într-o bună zi. Însă, nimeni nu a mai aflat nimic de tânărul care plecase într-o călătorie.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, după 42 de ani, părinții americanului au aflat cea mai cumplită veste. În 1987, trupul acestuia a fost găsit pe un drum din Colorado. Acum, la 42 de ani distanță, familia lui Jerry a descoperit că băiatul lor a fost victima unei crime, potrivit Mirror.

Rămășițele sale au fost descoperite datorită unui detaliu care i-a ajutat pe anchetatori. Este vorba despre o tijă pe care tânărul o avea în picior. Părinții lui Jerry au spus polițiștilor că, într-adevăr, fiul lor avea implantată o tijă de titan, după ce și-a rupt femurul cu aproximativ șase ani înainte să dispară.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au folosit mostre de sol din părul acestuia și au ajuns la concluzia că Jerry a fost omorât în Wyoming înainte de a fi adus în Colorado. Însă, până acum nu a fost găsit criminalul, polițiștii desfășurând în continuare căutări.

Jerry a spus familiei că pleacă într-o călătorie

Jerry A Mikkelson a plecat de bunăvoie de acasă, pe 8 august 1983, iar familia a crezut că merge într-o călătorie. Polițiștii spun că acesta ar fi ajuns la Pittsburgh, Olathe, Kansas, Wyoming și posibil Colorado.

ADVERTISEMENT

Dispariția sa a fost raportată de o rudă, însă oamenii legii au considerat, la vremea respectivă, că nu există motive de îngrijorare. Prin urmare, inițial nu s-a desfășurat nicio anchetă în acest caz.

„Nu s-a făcut niciun raport de poliție, doar informațiile pe care ruda le-a lăsat. În acel moment, nu a existat niciun indiciu că ceva nu era în regulă, așa că nu a existat nicio anchetă de poliție”, a transmis purtătorul de cuvânt al poliției din Sioux Falls, Sam Clemens.

ADVERTISEMENT

O crimă similară a fost rezolvată, după 50 de ani, de Centrul de Științe Criminale din Toronto. Jewell „Lalla” Langford, originară din Montreal, a dispărut de acasă în 1975. În acest caz, a fost găsit și criminalul, fiind vorba despre un bărbat de 81 de ani din Hollywood.

Cercetările au arătat că acesta își cunoștea victima și din motive necunoscute, a sugrumat-o cu un cablu TV. Trupul femeii a fost aruncat într-un râu, fiind găsit pe 3 mai 1975,

ADVERTISEMENT
Tags: