News

Cum a fost umilit un elev român într-o școală din Germania. E ireal ce l-a pus profesoara să facă

Umilința unei profesoare de la o școală, din Germania, față de un elev român. Gestul femeii l-a afectat pe copil. Părinții sunt revoltați.
24.03.2023 | 12:10
Cum a fost umilit un elev roman intro scoala din Germania E ireal ce la pus profesoara sa faca
Colegii de clasă au râs de elevul român în urma gestului profesoarei. Sursa foto: Republica
ADVERTISEMENT

Un elev român, în vârstă de 12 ani, a fost umilit de o profesoară de la școala din Germania, unde învață. În urma gestului femeii, copilul a fost batjocorit de către colegii de clasă. Ajuns acasă, el a povestit totul părinților, care sunt acum foarte revoltați.

Elev român, umilit de către profesoara lui de Etică, de la o școală din Germania. Gestul revoltător al femeii

Cazul a fost dezvăluit pe rețelele de socializare chiar de mama adolescentului. Asta după ce copilul său a întrebat-o de mai multe ori: ”Mama, de ce numele meu? De ce vârsta mea? Are ceva cu mine doamna?“ și refuză să mai meargă la ore de rușine.

ADVERTISEMENT

”Toți copiii râdeau de el în curtea școlii. Copilului i-a intrat în cap ca este vorba despre el. Nu mai vrea să meargă la școală, nu știu cum îl trimitem la școală” , a scris pe facebook Pușa-Raluca Cârneală Dan, mama adolescentului umilit.

Profesoara a formulat un scenariu în care Luca era ”hoțul”. Din ce motiv

Luca și părinții săi locuiesc într-un oraș din apropiere de Stuttgart, iar zilele trecute, profesoara lui de Etică a formulat un scenariu care l-a pus într-o lumină proastă. Mai exact, cadrul didactic și-a imaginat o secvență de furt din clasă, în care Luca era numit ”hoțul”. Asta deoarece ”românii sunt cunoscuți pentru furt”.

ADVERTISEMENT

Mai departe, profesoara a tipărit scenariul și l-a distribuit tuturor elevilor. Nu a durat mult până ca Luca să devină ținta glumelor răutăcioase. Marcat de cele întâmplate, nu doar că a povestit părinților, dar și-a notat suferința și într-un jurnal.

”Ceva rău s-a întâmplat astăzi la școală. Profesorul a strâns bani pentru excursia cu clasa și i-a pus pe birou. Toată lumea a văzut că a încuiat sertarul și a pus cheia în cutie. Când s-a dus să ia banii la sfârșitul orelor, aceștia dispăruseră. Nimeni din clasă nu a recunoscut fapta. La scurt timp după aceea, Sven m-a acuzat: În clasă nu a existat niciodată un furt. Și Luca este din România. Iar noi sunt cunoscuți pentru furt!”, a scris Luca în jurnal.

ADVERTISEMENT

Mama copilului nu înțelege de ce profesoara, în condițiile în care predă și Etică, a avut intenția de a-l numi ”hoț” pe Luca, în scenariu: ”Acum vă întreb eu dacă este normal ca în clasa 5 la Realschulle Kleinglatbach, elevii să aibă o așa lecție în clasă? Una peste alta pe al meu tot așa îl cheamă”.

Mama copilului vrea ca profesoara să plece din școală

De asemenea, mama lui Luca a mai precizat că până în prezent copilul ei nu s-a mai confruntat cu un astfel de episod jenant și că este mulțumită de restul cadrelor didactice. În schimb, susține cu fermitate că profesoara de Etică nu ar mai trebui să-și practice meseria.

ADVERTISEMENT

” (…) Țin să menționez că nu s-a mai întâmplat așa ceva, și că sunt mulțumită de Rectorul școlii și de restul profesorilor cu care învață. Trasă la răspundere trebuie să fie doamna care preda Etică, și care după părerea mea ar trebui să muncească în agricultură de azi începând! Gândiți-vă ca părinți cum m-am simțit când am văzut o așa splendoare de lecție!”, a mai notat mama lui Luca.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Revine în televiziune. Toți ochii sunt pe vedetă
Revine în televiziune. Toți ochii sunt pe vedetă
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”