Life

Cum a învățat Lorenna limba maghiară: „Întrebam dacă m-au bârfit”. Dezvăluiri despre primul iubit al artistei

Cântăreața Lorenna nu a cucerit doar publicul român, ci și pe cel maghiar! Artista a a făcut dezvăluiri despre succesul ei.
21.07.2023 | 14:40
Cum a invatat Lorenna limba maghiara Intrebam daca mau barfit Dezvaluiri despre primul iubit al artistei
Lorenna, interpretă de muzică de petrecere. Foto: Facebook/ YouTube. Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Lorenna a reușit ceva ce poate mulți politicieni ar putea să facă în ani buni: să unească niște comunități despre care se spune mereu că s-ar dușmăni.

Lorenna, artista din România care i-a cucerit pe unguri. Cântăreața e o adevărată ambasadoare culturală!

Interpreta de muzică de petrecere are o grămadă de melodii pe care dansează toată lumea la ocaziile speciale, iar unele dintre ele sunt și în limba maghiară. Lorenna a dezvăluit pentru FANATIK cum a învățat această limbă, dezvăluind, în premieră, că primul ei iubit a fost ungur. Este vorba despre un fost fotbalist de la echipa Olimpia Gherla.

ADVERTISEMENT

Artista are două hituri de succes cu care s-a făcut iubită în rândul comunității maghiare din România, adunându-i la același joc, braț la braț, pe români și unguri. „Te iubesc, szeretlek” este una din piesele de succes cântată în două limbi de artistă, interpreta de muzică etno-dance fiind practic singura cântăreață de la noi care cântă în maghiară.

Cum a învățat interpreta de muzică de petrecere maghiara: „Întrebam dacă m-au bârfit”

Limba a învățat-o în școala generală de la colegii ei de bancă. Vedeta a dezvăluit pentru FANATIK că atunci când îi auzea pe colegi că vorbeau în maghiară își nota câte un cuvânt, la început crezând că o vorbeau de rău.

ADVERTISEMENT

„În clasele V-VIII am avut o colegă de bancă, vecina mea de la blocuri, era unguroaică, iar în spatele meu mai aveam un coleg cu care vorbeam în maghiară.

Colega mea vorbea cu colegul din spate în maghiară și eu tot o întrebam ce i-a zis, dacă m-au bârfit pe mine și eu tot notam în carnețel cuvintele pe care nu le rețineam și așa am învățat.

ADVERTISEMENT

Apoi am avut prietene, prieteni și vorbeau și ungurește și românește. De la ei am prins. Noi avem foarte multe cuvinte împrumutate. Înțeleg, dar nu chiar tot”, povestește Lorenna, pentru FANATIK.

De altfel, primul ei iubit a fost jumătate ungur. Relația lor nu a fost una foarte lungă, Lorenna despărțindu-se de Francisc, un fost fotbalist din Cluj, înainte să meargă la facultate.

ADVERTISEMENT

Primul iubit al cântăreței, pe jumătate maghiar, fost fotbalist la Olimpia Gherla

„Primul meu prieten care era jumate român, jumate maghiar, Francisc îl chema. Acuma dacă o să vadă că l-am pomenit, poate o să fie geloasă nevastă-sa! (n. red.: râde) Noi ne-am despărțit pe urmă că eu am mers la facultate, în Cluj. Îi ziceam dacă vine și el la școală, dacă vine la facultate. Îți dai seama că eu m-am mutat la Cluj, de la Gherla nu era mare distanță, dar în perioada aia stăteam în cămin, pe urmă am stat în gazdă. Era greu să faci naveta”, ne mai dezvăluie Lorenna.

Dincolo de această picanterie, Lorenna ne mărturisește că este extrem de încântată de faptul că muzica eu e apreciată atât de români, cât și de maghiari. De altfel, cântăreața se pregătește să participe la un festival gastronomic în orașul Gyula (Ungaria), în luna septembrie 2023.

Lorenna: „În Ardeal nu e chiar așa, oamenii se înțeleg”

„Eu am cântat în Ungaria pentru românii de acolo. În septembrie am un spectacol la Gyula la un festival gastronomic. Eu din comunitatea mea de aproape 450.000 de urmăritori pe Facebook, cel puțin un sfert sunt maghiari. Deci, pe mine mă iubesc foarte mult maghiarii. Mai vreau să fac încă două piese. Vreau să refac melodia cu Sorina Ceugea pe etno-dance.

Să știi că ei apreciază chiar dacă nu pronunț bine. Se vede că sunt româncă din pronunție. Mie îmi place foarte mult. Sunt oameni foarte de treabă. Sunt uniți, sunt o comunitate foarte frumoasă. Vezi și cu că e râca asta între partide… În Ardeal nu e chiar așa, oamenii se înțeleg”, a completat Lorenna.

 

ADVERTISEMENT