News

Cum a murit preotul Ioan Balaban la doar 41 de ani. A lăsat în urmă trei copii

Preotul Ioan Balaban, iubit de toți enoriașii din Rățeni, Bacău, a murit subit la doar 41 de ani, lăsând în urmă o familie iubitoare.
15.11.2022 | 20:10
Cum a murit preotul Ioan Balaban la doar 41 de ani A lasat in urma trei copii
Preot mort în Bacău. Foto: Cancan
ADVERTISEMENT

Părintele a lăsat în urmă o soție și trei copii. Ioan Balaban era corespondent Trinitas TV pentru Protopopiatul Moinești și făcea parte din Parohia Rățeni și urma să împlinească în luna decembrie 42 de ani.

Un cunoscut preot din Bacău a murit

Conform Cancan nu se cunosc momentan cauzele morții, însă a doua tragedie care lovește arhiepiscopia în ultimele luni. În 12 octombrie 2022 un alt preot, tot în vârstă de 41 de ani, se stingea în viață.

ADVERTISEMENT

Moartea părintelui Cristian Ioan Balaban e confirmată de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, care-l deplânge pe preot.

”S-a stins din viata, duminică, 13 noiembrie, în ziua de pomenire a Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur, în Duminica Samarineanului milostiv, la vârsta de doar 41 de ani, lăsând în urmă pe doamna preoteasă Anca, pe cei trei copii Maria, Teodor și Alexandra și o parohie care îl primise și-l asculta ca pe apostolii lui Hristos”, a transmis Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, conform Cancan.

ADVERTISEMENT

Născut pe 25 decembrie 1980 în Comănești, județul Bacău, preotul Balaban a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității București, promoția 2007. Preotul fusese hirotonit în 13 noiembrie în urmă cu patru ani, iar pe 18 noiembrie primise harul preoției.

La începutul lunii octombrie, Biserica era lovită de o nouă tragedie după ce un cunoscut preot a murit într-un accident de mașină în Timiș.

ADVERTISEMENT

Părintele în vârstă de 45 de ani a murit pe Autostrada A1, pe direcția Timișoara – Arad. Remus Dobra slujea la biserica greco-catolică din Dumbrăvița.

”Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștinţă, că în ziua de 27 septembrie 2022 – în mod fulgerător – a trecut la cele veșnice, fratele nostru în Cristos, Rvs. Pr. dr. Remus Dobra, fiind în vârstă de 45 de ani, paroh la Dumbrăviţa şi Giarmata”, transmitea pe Facebook – Episcopia Greco-Catolică Lugoj.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au constatat că preotul avea permisul de conducere suspendat ”pentru nerespectarea regulilor de depășire”.

”Pentru că în momentul de față acest lucru nu l-ar mai afecta, conducătorul autoturismului avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată pentru nerespectarea regulilor de depășire. Neadaptarea vitezei la condițiile meteo și nepurtarea centurii de siguranță au „condus” conducătorul auto pe ultimul drum. Nu păcălești doar senzorul centurii de siguranță cu acel mic artificiu, ci te păcălești și pe tine”, transmitea Poliția Română, tot pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: