Life

Cum a murit Vlad Țepeș. Ce s-a ales, de fapt, de trupul neînsuflețit al domnitorului

Adevărul despre moartea lui Vlad Țepeș. Cum și-a găsit, de fapt, sfârșitul unul dintre cei mai cunoscuți domnitori ai României.
12.04.2023 | 21:15
Cum a murit Vlad Tepes Ce sa ales de fapt de trupul neinsufletit al domnitorului
Cum a murit, de fapt, Vlad Țepeș. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fără dar și poate, Vlad Țepeș este unul unul dintre cele mai cunoscute personaje istorice la nivel mondial. Unii îl știu pe un conducător destoinic al țării, alții ca pe un vampir înfricoșător. Dar, deși viața sa în sine reprezintă un mister, și moartea domnitorului este una pentru care a rămas în memorie.

Cum și-a găsit sfârșitul Vlad Țepeș

Vlad Țepeș s-a născut, conform legendei, la Sighișoara, în anul 1431. Tatăl său a fost renumitul Vlad Dracul. Iar el a devenit la fel de vestit după ce s-a dus vorba despre modul prin care obișnuia să facă dreptate, trăgându-și dușmanii în țeapă.

ADVERTISEMENT

Astfel, în timpul domniei sale în Țara Românească, boierii l-au caracterizat ca pe un om crud, cu trăsături demonice. Așa se face că, până și în zilele noastre, de numele conducătorului se leagă o mulțime de mistere și povești, care de care mai năstrușnice.

Vlad Țepeș a avut trei domnii, în 1448, 1456-1462 și 1476. În prezent, un serial de pe Netflix, unde este interpretat de actorul Daniel Nuță, îi spune povestea. Pelicula este urmărită în întreaga lume, demonstrând că oamenii sunt curioși să afle mai multe despre el.

ADVERTISEMENT

Pe 18 decembrie 1476, domnitorul ș-a găsit sfârșitul. Însă moartea sa a ajuns, de asemenea, o legendă. Unele surse spun că a fost trădat de apropiați și că boierii l-au ucis cu sânge rece pe dealurile din localitatea Daia.

În timp ce se îndrepta cu armatele unite ale Moldovei și Munteniei spre bătălia cu turcii, Basarab Laiotă cel Bătrân, unul dintre oamenii săi, l-ar fi asasinat. Momentul este menționat în trei izvoare istorice: unul slavon, unul austriac și unul scris chiar de secretarul lui Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu trupul temutului domnitor

Alți cronicari afirmă că Vlad Țepeș a fost ucis în București de către turcii care veniseră să-i ceară tribut. Iar în alte surse se vehiculează ideea conform căreia destinul i-a fost curmat de unul dintre căpitanii săi. Cruzimea ar fi avut loc în timpul unui sfat de taină.

După ce ar fi fost ucis cu sânge rece, conducătorul român ar fi fost decapitat. Capul său i-ar fi fost trimis Sultanului Mohamed al II-lea la Istanbul. Trupul său ar fi fost înmormântat în România. Mormântul lui Vlad Țepeș este cunoscut ca fiind aflat la Mănăstirea Comana, pe care a și ctitorit-o.

ADVERTISEMENT

În același timp, există și informații care susțin că, de fapt, a fost înhumat la Mănăstirea Snagov. Totuși, cercetătorii au ajuns la concluzia că în mormântul cu pricina nu se găsesc decât câteva oase provenite de la un cal.

În ciuda numeroaselor zvonuri, nu se cunoaște exact nici cum a murit, dar nici ce s-a întâmplat cu trupul lui Vlad Țepeș. De altfel, o altă teorie, cea mai puțin crezută, este aceea că a fost îngropat la Napoli. Se presupune că după ce a fost ucis de turci, corpul i-a fost răscumpărat de o fiică a sa din Italia.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de...
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de o premieră istorică sau de un potențial eșec
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
În Vaslui se câștigă la cireșe mai bine decât în Spania la căpșuni....
În Vaslui se câștigă la cireșe mai bine decât în Spania la căpșuni. Cu cât e plătita ziua de muncă
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe...
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe primul loc, după ce s-a prăbușit averea unui rival
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Superstiții de Înălțarea Domnului. Dacă faci asta, ai ghinion tot anul
Superstiții de Înălțarea Domnului. Dacă faci asta, ai ghinion tot anul
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
„Există dovezi clare că au fost daţi bani de către candidatul PSD pentru...
„Există dovezi clare că au fost daţi bani de către candidatul PSD pentru cumpărarea de voturi”. Radu Mihaiu, plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2
O femeie celebră a cumpărat fosta vilă, de la Izvorani, a lui Irinel...
O femeie celebră a cumpărat fosta vilă, de la Izvorani, a lui Irinel Columbeanu. Despre cine este vorba