News

Cum a obținut un adolescent despăgubiri de 10.000 de euro de la Ryanair. „A fost implicat într-un calvar terifiant”

Cum a obținut un adolescent despăgubiri de 10.000 de euro de la Ryanair? Băiatul a dat în judecată compania în urma unui incident.
05.07.2023 | 07:13
Cum a obtinut un adolescent despagubiri de 10000 de euro de la Ryanair A fost implicat intrun calvar terifiant
Cum a obținut un adolescent despăgubiri de 10.000 de euro de la Ryanair. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum a obținut un adolescent despăgubiri de 10.000 de euro de la Ryanair. Băiatul, în vârstă de 17 ani, a fost implicat într-un incident petrecut într-o aeronavă a companiei. În urma acestuia, el ar fi avut probleme emoționale.

Cum a obținut un adolescent despăgubiri de 10.000 de euro de la Ryanair

Evenimentul s-a produs în anul 2018, atunci când Stefan Kokic, din Kildare, Irlanda, avea 11 ani. În timpul unui zbor din Dublin către Croația, băiatul a trecut printr-o “experiență teribilă”, potrivit avocatului familiei.

ADVERTISEMENT

Stefan călătorea cu familia în luna iulie a anului 2018. La un moment dat, avionul a fost nevoit să aterizeze de urgență. Totul s-a întâmplat din cauza pierderii bruște a presiunii. Astfel, aeronava a schimbat traseul spre aeroportul Frankfurt Hahn, pentru a ateriza.

În urma experienței, băiatul s-a ales cu tulburări emoționale. El a fost diagnosticat cu un grad de stres secundar, iar foarte des acuza dureri de cap, potrivit Daily Star. Prin urmare, părinții l-au ajutat să dea în judecată Ryanair.

ADVERTISEMENT

Familia adolescentului a precizat într-o declarație pe propria răspundere problemele emoționale pe care băiatul le-a dobândit în urma incidentului. „Stefan a fost implicat într-un calvar fără îndoială terifiant”, a declarat luni avocatul adolescentului Ciaran Mandal, în fața magistraților.

De asemenea, avocatul a susținut în fața instanței că Stefan a fost nevoit să apeleze la ajutorul medicilor după experiența din aeronava Ryanair. El a primit tratament pentru a putea trece peste problemele menționate anterior.

ADVERTISEMENT

Astfel, judecătorul John O’Connor a hotărât ca băiatul să primească despăgubiri în valoare de 10.000 de euro din partea companiei Ryanair. Băiatul locuiește împreună cu familia în orașul Kildare din Irlanda.

O româncă și fiul ei, evacuați dintr-un avion Wizz Air

În urmă cu aproximativ o săptămână, un incident revoltător a avut loc într-o aeronavă Wizz Air. O româncă și copilul ei au fost dați afară din avion, după ce ar fi avut un schimb de replici cu o stewardesă. Aceasta din urmă i-a spus femeii să coboare din avion.

ADVERTISEMENT

Pentru că femeia a refuzat, însoțitoarea de bord a apelat la ajutorul unui polițist pentru a o evacua pe româncă, dar și pe fiul ei minor. Întreaga scenă a fost filmată de călători, iar imaginile care au apărut în mediul online au stârnit sute de reacții.

ADVERTISEMENT