News

Cum a păcălit un tânăr din Brașov zeci de persoane. A strâns peste 1.5 milioane de lei

Cum a reușit un tânăr din Brașov să păcălească zeci de persoane, reușind să strângă peste 1.5 milioane de lei din afaceri necurate cu criptomonede.
05.07.2023 | 16:18
Cum a pacalit un tanar din Brasov zeci de persoane A strans peste 15 milioane de lei
ADVERTISEMENT

Băiatul a pus la capăt o schemă din care făcea bani din afaceri dubioase cu criptomonede și NFT-uri. Practic, tânărul îi asigura pe oameni că îi va ajuta să obțină câștiguri imense din tranzacții cu criptomonede, însă acest lucru nu se întâmpla niciodată, decât în conturile tânărului de 21 de ani.

Cum a păcălit un tânăr din Brașov zeci de persoane

Băiatul păcălea de luni de zile mai multe persoane folosindu-se de o metodă clară, reușind să păgubească oamenii cu peste 1.5 milioane de lei. A ajuns în cele din urmă să fie reținut pentru 24 de ore, după ce a intrat în atenția autorităților. Din cercetările polițiștilor ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov a reieșit că frauda a fost comisă în perioada 2021 – 2022.

ADVERTISEMENT

Tânărul de 21 de ani din orașul Râșnov a indus în eroare 20 de persoane cu promisiunea fermă că le va oferi câștiguri substanțiale din investiții cu criptomonede și comerț de NFT-uri. Tânărul afișa imaginea unui broker de succes și expert în investiții profitabile pentru a câștiga încrederea potențialilor clienți.

Astfel, oamenii au ”cotizat” naivi cu 1.5 milioane de lei, iar acum încearcă disperați să-și recupereze paguba. Din păcate pentru ei, banii ar fi fost deja investiți și ascunși de băiat în piața cripto, acolo unde autoritățile nu au acces. Mai mult, o parte dintre bani au fost folosiți de acest tânăr.

ADVERTISEMENT

Fără să-i pese, băiatul și-a cumpărat locuințe și mașini de lux și s-a plimbat prin lume, însă acum are toate șansele să își piardă aceste ”averi” dacă va fi găsit vinovat de către instanța de judecată. Tânărul e acum reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului de caz cu o propunere de arestare preventivă.

Între timp, dacă persoanele naive și dornice de câștiguri mari în piața cripto au simțit pe propria piele cum e să ai încredere în acest domeniu, iată că nici bătrânii din România nu sunt la adăpost de tot felul de escrocherii dubioase, cea mai recentă fiind ”metoda împrietenirii”, un upgrade la ”metoda accidentul”.

ADVERTISEMENT

Astfel, Poliția Română atrage atenția că infractorii au pus la cale o nouă strategie prin care vor să profite momentan de persoanele în vârstă. În urmă cu trei luni, un bărbat din Moinești, județul Bacău, a văzut pe propria piele ce înseamnă să aibă încredere în străini, conform Observatornews.ro.

Mai exact două persoane necunoscute care l-au convins să plătească mii de lei prin metoda ”împrietenirii”. Din fericire, hoții au fost prinși destul de repede și prejudiciul a fost recuperat la timp. Infractorii au 19, respectiv 20 de ani, și sunt din municipiul Bacău.

ADVERTISEMENT

Cum au procedat, însă, infractorii? Se pare că s-au împrietenit cu bărbatul și i-au spus că au câștigat un premiu. Cu toate acestea, bărbatul ar fi trebuit să plătească 8.000 de lei pentru a intra în posesia premiului. Aparent premiul promis era mult mai mare decât taxa percepută pentru acesta. Polițiștii le atrag atenția românilor să nu mai fie naivi și să nu mai cadă în plasă în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT
Tags: