News

Cum a pierdut o pensionară 100.000 de lei. Metoda folosită de mai mulți indivizi aflați în închisoare pentru a fura banii

O pensionară a pierdut 100.000 de lei, fiind păcălită de mai mulți deținuți. Întreaga activitate a indivizilor a fost descoperită.
11.12.2023 | 19:48
Cum a pierdut o pensionara 100000 de lei Metoda folosita de mai multi indivizi aflati in inchisoare pentru a fura banii
Cum a pierdut o pensionară 100.000 de lei. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum a pierdut o pensionară 100.000 de lei. Victima este o femeie din Baia Mare, în vârstă de 87 de ani. Bătrâna a fost convinsă să ofere suma de bani pentru a-și „ajuta” nepotul, care ar fi fost implicat într-un presupus accident rutier.

Cum a pierdut o pensionară 100.000 de lei

Metoda accidentul face noi victime. De această dată o femeie a fost lăsată fără 100.000 de lei. În urma cercetărilor, polițiștii au aflat că în spatele întregii activități se afla un grup infracțional specializat în astfel de înșelăciuni.

ADVERTISEMENT

Mai mult, grupul era coordonat de mai mulți indivizi aflați în închisoare. Se pare că femeia de 87 de ani nu a fost singura lor victimă. Totul a ieșit la iveală după ce la data de 4 decembrie, bătrâna a sunat la 112 și a spus că a fost păcălită.

A povestit cum a fost contactată telefonic de o persoană pe care nu o cunoștea. Aceasta i-a spus că nepotul ei a fost victima unui accident de circulație. Totodată, pensionara a fost păcălită că este internat într-o unitate medicală din afara țării.

ADVERTISEMENT

Escrocul i-a cerut banii, motivând că vor fi folosiți pentru a fi plătită o operație la care nepotul ei trebuie să fie supus cât mai urgent. După ce și-a dat seama că a picat în plasa unor hoți, bătrâna a sesizat autoritățile.

Deținuții acționau din închisoare

În urma anchetei s-a stabilit că totul a fost pus la cale de mai mulți indivizi aflați în închisoare. Vorbim de deținuți din penitenciarele Gherla și Târgu Mureș. Ei ar fi dat astfel de lovituri în mai multe județe, inclusiv în Capitală.

ADVERTISEMENT

Pentru a pune capăt infracțiunilor, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din Baia Mare au organizat un flagrant. Astfel, sâmbătă, 9 decembrie, un tânăr de 22 de ani din Constanța a fost prins în timp ce lua bani de la o altă persoană păcălită prin metoda accidentul de respectivii indivizi.

Tânărul ar fi fost coordonat de patru deținuți, cu vârste între 34 şi 37 de ani. Aceștia se aflau în penitenciarele Gherla şi Târgu Mureş. În camerele acestora au fost făcute controale, în urma cărora s-au descoperit telefoane mobile și cartelele telefonice folosite pentru contactarea victimelor.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 22 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. „Grupul infracţional constituit ar fi acţionat şi în alte judeţe. Sub coordonarea procurorului de caz, se desfăşoară în continuare activităţi de cercetare. În vederea identificării tuturor persoanelor implicate la săvârşirea faptelor, tragerea acestora la răspundere penală şi pentru recuperarea prejudiciilor cauzate”, a transmis IGPR.

 

ADVERTISEMENT